Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3179229 пати)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Stvarno ne ki kapiram vakvite muabeti. Ne bidnalo nisto nema nikakva potreba da kolnes ko zena.
Znaci tebe ako proba nekoj da te ograbi,ama ne ispadne nisto.nema potreba od kolnenje?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Тој шо претицал не пробал да го удри пират намерно па не му успеало. Тој шо сакал да те ограби имал цел, умисла. Има разлика :) Башка полиција, башка ротациони.  И ја сметам дека нема потреба од толку  клетви и анатеми.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 451
Не е важно дали имал цел да го удри или не, можел да го убие зошто "брзал". Исто брзаат и за да не чекаат на семафори, ама барем подзакочуваат.

Отсутен lans

• Редовен
Тој шо претицал не пробал да го удри пират намерно па не му успеало. Тој шо сакал да те ограби имал цел, умисла. Има разлика :) Башка полиција, башка ротациони.  И ја сметам дека нема потреба од толку  клетви и анатеми.
Mnogu retko,mozda pomalce od 1% soobrakjajki se namerno. Sakas da kazes deka ako nema steta I povredeni,soobrakjajni prekrsoci ne treba da se sankcioniraat?
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
...ќе ја соберев во шипката, жив ќе се изедев... ;D Имало господ... :D

Голем е госпоТ александре а ти си нигово чедо и те чува како тебе така и фиестата. Голем поздрав до тебе, до семоќниот и амин!

:D :D :D

Отсутен lans

• Редовен
Poso izgleda ne se razbirame. Menjavanje lenta bez zmigavec e near miss.ticanje Na puna e near miss.proagjanje Na "za malce zeleno" e near miss. Cudno kako Na druga tema za podobruvanje Na soobrakjajot e Edna prikazna,a vaka stom se spomne policija I rotacioni sve toa ide niz prozor. I vo zakon pisuva deka so rotacioni ne znaci deka moze da tica Na puna ili da proagja na crveno. Aj sea povtorno,kako toa sto IMA rotacioni e dozvola da se zagrozuva tugj zivoti?
VW Passat 2.0TDI 2015
Honda SH150i  2020

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Чим биле три ленти не е толку страшно, ако имало кола во средната требало одма да забави и да се повлече десно ама толку ни е културата.
А бе ти арно предлагаш ама типот возеше како обид за убиство! И нема кој што да бара во трета-спротивна лента, можам за брза помош само да разберам иако сепак ризикуваат да убијат повеќе луѓе од што ќе спасат со тој потег!
Ама во непрегледна кривина можеш и касно да ги видиш, треба и они да имаат малку памет.
А зошто они да имаат памет? Они имаат полициски светла. Ако те наденат и изумрат жена ти и децата после ќе ти наштимаат еден случај македонски и ти да скапиш у затвор.
Stvarno ne ki kapiram vakvite muabeti. Ne bidnalo nisto nema nikakva potreba da kolnes ko zena.
Ти не знаеш кого возев јас во кола! Не мора да капираш.
Па чим бил со ротации и брзал на интервенција сигурно нема да вози по правила и прописи туку ќе прави егзибиции, утре брза помош или полиција за тебе ќе брза недај боже па и тогаш ли ќе ги колнеш што брзале да стигнат кај тебе. Јас кога гледам такви субјекти одма застанувам и давам предност без многу да филозофирам.
Што ќар ако ме дотепа мене и уште 5 други???
Немав можност да му дадам предност, нит да размислам. Имав само можност да забавам доволно за да се протне стоката, што и направив.
@pirat drugar da opisese ti sto tocno se slucilo... toa bajagi bliska sredba nikoj nete razbra sto bi da kazes...
Слегувам од Плетвар према Кавадарци и последно каде што се стеснува од 3 на 2 ленти, десно си вози кола нагоре, друга кола во лента за претекнување - претекнува нагоре, полицисково ме гледа дека идам и во мојата (за него трета-спротивна лента) излегува да ги претекнува другите две коли кои се претекнуваат, кај шо не му е место. И јас си кочам колку шо држи чевлата...
Znaci tebe ako proba nekoj da te ograbi,ama ne ispadne nisto.nema potreba od kolnenje?
Благодарам. Немам потреба од колнење ама немам можност да го заколам па се изразив, не ни помислив дека е колнење. Ама сепак се надевав дека некој ќе потврди оти бар до горе умреле идиотите.
Тој шо претицал не пробал да го удри пират намерно па не му успеало. Тој шо сакал да те ограби имал цел, умисла. Има разлика :) Башка полиција, башка ротациони.  И ја сметам дека нема потреба од толку  клетви и анатеми.
Mnogu retko,mozda pomalce od 1% soobrakjajki se namerno. Sakas da kazes deka ako nema steta I povredeni,soobrakjajni prekrsoci ne treba da se sankcioniraat?
Ова беше несватливо-ретардиран потег. Не се опишува дрскоста и непромисленоста. Може само да се каже - обид за убиство.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16734
  • Keep it 100

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
која беше причината за денешното блокирање на водњанска од горе надолу? слушнав ама не видов... знае некој нешто?

40 минути дремев заглавен на сред водњанска... после некако им текна да почињаат да се враќаат кај пролазот за влезот на државна.. низ тој пролаз пак нагоре и од таму локални патчиња кој за каде е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Пред околу недела на огњан прица кај шампионче инало чукната барчета, ако возилото се продава нека ми пише нелој пп.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
Момци, за колку време исплаќаат осигурителни компании штети на возила, прошлата недела имав удес, дојдоа од осигурителна сликаа, рекоа да идам во среда да кажат што како пошто колата најверојатно ќе ја прогласат тоталка, па ме интересира дали у среда ќе исплатат или ќе ни кажуваат колку би била цената, од увидна рекоа дека записникот би искочил кон крај на јануари почеток на фебруари, според првични гледишта дечкото што ме учука е крив ако нешто мењава ситуација
No turbo, no fun :)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542