Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3180688 пати)

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Изгледа излетал некој на излез од Скопје на клучката према Велес. Затворено е за сообраќај, имаше пожарникари, брза помош, неколку полициски возила..

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Според некоја логика на секој булевар треба да биде забрането за вртење полукружно каде што таа лента служи и за право пошто тие што вртат полукружно ја намалуваат брзината скроз на 10 км/ч и доведуваат во опасност некој друг да се закуца во нив. Пример за такви булевари се цела партизанска и јане сандански.

јане сандански одамна не е таков... за лево вртење СИТЕ СЕМАФОРИ имаат своја лента... за партизанска, видиш, не сум обратил внимание...
На тема полукружно, кога одиш од под стоковна куќа мост накај битпазар, тука на првите семафори нели несмее да се врти лево, а воедно и нема знак за забрането полукружно, а постојано гледам дека ги прават и двете ствари. Е тука смее ли да се врти полукружно? Ете нема знак.

мислам... што да ти кажам... лево е забрането и има знак дека е забрането... незнам кој дел од краткиот текст: АКО НЕМА ЗНАК ЗАБРАНЕТО, ТОГАШ ДОЗВОЛЕНО Е не го разбираш...

www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
Јасен ми е делот дека ако нема знак, врти, али замисли ја ситуацијата таму. Се пушта семафорот за право во двете насоки и одеднаш некој решава дека сака да сврти полукружно, неможе пошто идат од спротивна страна еден куп коли, а воедно позади него се ствара колона што дремат за он да сврти. На крај он ке треба да сврти кога ке му се затврои семафорот како и на тие од спротива, а во исто време ке се отвори на тие  од десно. Е ваквите ствари не ми се јасни, кој досол до тоа решение дека тука смее да се врти полукружно??? никаква логика.

Инаку ептен се слагам со ахтунг, возиш на булевар, трета лента и налетуваш на лик што сака да врти полукружно и одеднаш кочи мајсторе. Не е дека нема да закочиш, ама зашто да се нарушува текот. Идиотски е. И немој да му кажувате дека држите 30 метри растојание, да не случајно и на семафор додека стоите држите 10 метри, пошто штознаеш, можда у рикверц ке убаци тој пред тебе по грешка.

Останете црни!

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 533
Јасен ми е делот дека ако нема знак, врти, али замисли ја ситуацијата таму. Се пушта семафорот за право во двете насоки и одеднаш некој решава дека сака да сврти полукружно, неможе пошто идат од спротивна страна еден куп коли, а воедно позади него се ствара колона што дремат за он да сврти. На крај он ке треба да сврти кога ке му се затврои семафорот како и на тие од спротива, а во исто време ке се отвори на тие  од десно. Е ваквите ствари не ми се јасни, кој досол до тоа решение дека тука смее да се врти полукружно??? никаква логика.
Чим имаш знак за забрането лево вртење исто како да е полна лента, при што полукружното вртење е законски забрането.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
Нормално. И тоа е лево.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
НЕ!! тоа не е вртење лево... полукружно вртење не е вртење лево!  ебате логиката што ја спроведувате... латас не ви е рамен...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2791
А дали според тебе има логика да биде дозволено вртење полукружно таму во таква ситуација?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43936
  • Il Moderatore
Ако е закон, не мора секогаш да има логика. Закон е. Логика е за  у кафана, закон е за да се почитува и да не се прекршува. Некој мисли дека нема логика да се вози со упалени светла дење, но тоа е закон и сите возиме со упалени светла дење.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Најголемо проклетство у животов ми е што пробувам да аплицирам логика за све што се дешава у државава.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
А дали според тебе има логика да биде дозволено вртење полукружно таму во таква ситуација?

абе заеби логика... убаво ти одговори симо... ТВОЈАТА ЛОГИКА, можеби не се совпаѓа со мојата... или не мора со мојата, ете, не се совпаѓа со господата што ги прават сообраќајните правила по кои ТИ треба да се приджуваш.. мене не ми елогично да носам каиш во градска средина, нити па на врел ебан сончев ден со светла упалени да возам, уште помалку логично ми е, што после патарина скопска од кај  велес на рамно и писта правец има ограничување од 80, ама тоа е тоа.. мојата логика не се поклапа со законите.. и можам да бирам:

1-да ги почитувам правилата и законите
2-да не ги почитувам и да јадам казни
3-да не возамвоопшто ништо, па дури ни точак (пошто и за нив има правила)... ке си идам со градски превоз или такси...

ти кое го одбираш?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16735
  • Keep it 100

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
ДВЕ СООБРАЌАЈКИ ВО СКОПЈЕ, ДВАЈЦА ТЕШКО ПОВРЕДЕНИ

Цитат
Едно лице е тешко повредено во сообраќајна несреќа што се случи рано утрово во 04.45 часот на крстосницата на булевар „Јане Сандански“ и „Кузман Ј. Питу“ во скопската населба Аеродром.

Како што информираат од МВР, пред трговскиот центар „Скопјанка“ патничко моторно возило „ауди“ со скопски регистарски таблици управувано од И.П. (45) излетало од коловозот и удрило во бетонска жардениера.

Фаќал кривина и ваљда завршил негде кај Вили...

Цитат
Во  07.50 часот утрово повреден е и еден велосипедист во сообраќајка која се случила на бул. „Трета Македонска бригада“ со патничко моторно возило „рено“ со скопски регистарски ознаки. Повредениот велосипедист е пренесен со возило на брза помош во Ургентнен центар.

Уште еден точкар за кратко време (мада е повреден, не е усмртен)...

Извор
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Тој кај скопјанка беше асално откинат, го зафатил ѕидчето кај што е пешачкиот среќа што немало пешаци.  Иначе ако им е на сите глумци што уште не ја научија таа лажи вера.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига