Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3079137 пати)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Не ми беше муабетот дали е забрането или не ..... Поентата ми беше дека лесно може некој да ги прегази итн...

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Како тоа не е забрането!?

Па изгледа не е забрането, барем не успеав (со кратко гуглање) да најдам дека е забрането со точак на автопат во Русија.

Контра здрав разум е, али изгледа не е забрането.

Не ми беше муабетот дали е забрането или не ..... Поентата ми беше дека лесно може некој да ги прегази итн...

Така де, за тоа се слагам.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Забрането е класен, кај нас барем.
Камионот си возеше супер, како што треба, овие што мајка бараат на автомапат бе, воопшто не е битно дали били или не до раб.
Прво опасно е камион со оава брзина да пројде до тебе, во матиз се осеќа, не па на точак.

Единствена грешка што ја напраи овој со камионот е што не продужи право и да ги залепи како мушички на ветробранско. Али изглеа немал течност за ветробранско па да не застанува на следна бензинска да чисти.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
Dozvoleno e tocak na autopot ali samo u grupa povekje od 5 tocaci.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Забрането е класен, кај нас барем.
Камионот си возеше супер, како што треба, овие што мајка бараат на автомапат бе, воопшто не е битно дали били или не до раб.
Прво опасно е камион со оава брзина да пројде до тебе, во матиз се осеќа, не па на точак.

Единствена грешка што ја напраи овој со камионот е што не продужи право и да ги залепи како мушички на ветробранско. Али изглеа немал течност за ветробранско па да не застанува на следна бензинска да чисти.
Башка што е забрането, ама да помислиш да мрднеш од најдесната страна на коловозот (не на коловозната лента, туку на коловозот) е  рамно на самоубиство. Овој изгледа сакаше да се утепа. Нема друго објаснување.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
Да, така. Нема врска тоа што камионот од лента за вртење десно продолжи право преку штрафиран остров и полна линија...

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
Нема, пошто ако возеше како нормален човек, како што треба, реков ќе ги залепеше сите и немаше да осети.
Он уствари мораше да ги заобиколи, од лево имало коли, од десно. Шо да праи чоекот, што 3ца кретени возат на сред автопут, не глеа на грав он.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5290
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Не ми е јасно зошто секогаш кога ќе се појави видео со пешак или не-дај-боже велосипедист - пола форум или наеднаш ги „заборава„ законите, или па интелегенцијата наеднаш се преполовува (како кога бик ќе здогледа нешто во црвена боја).
Единствено од Зеро и од Онак видов реална проценка што се деси во случкава.

Дечките со точаците возеа во правилна лента, како побогу да возат во најдесна летна - кога најдесната лента е излез??
Камионџијата и повеќе од очигледено е дека се наоѓа најдесно во лентата за излез од автопатот. Во последен момент камионџијата се освестува дека не сака да излезе на тој излез и НА ПОЛНА ЛИНИЈА МЕНУВА ЛЕНТА - при што е директно и единствено одговорен за несреќата. На секунда пред да го удрат, првиот велосипедист дури и со рака дава знак дека преминува на помошниот простор до најдесната лента.

Ова ти е истата филозофија на размислување како на бугарскиот сељак што со голфот буткаше мотоциклисти (една-две страни поназад). Демек ако си поголем, нормално е да можеш да ги газиш помалите (и што бараат на патот воопшто).

Еве пример за двојни аршини и како иде размислувањето, само во едниот случај жртва е мотоциклист а во другиов случај жртвата е велосипедист.

Жртвата е мотоциклист:
Обид за убиство.

Ќе го зема тој во свои раце законот. Се надевам дека и моторџиите го земале во свои раце законот и му искршиле барем предна и задна шофершајбна.

Жртвата е велосипедист:
Мене малце и овие со точациве не ми се јасни што бараат на аутопат.
На видеото е прикажано она кое го бараат.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
Они не смееле да бидат таму кај што биле..Дали тој мафтал со раката, дали имал зелени очи или плава коса, не не интересира. Едноставно ништо од ова немало да се случи да возеле по кеј, а не да изиграваат автомобили.

Велосипедистот у никој случај не е жртва, што на мајка му бара на пат каде што минимун се вози 130км/х?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Каде што има крстосници на автопат се вози 80 :)
Ај може точачарите не смееле да бидат таму и направиле прекршок. Ама мајмунот што не застана и избега од местото на настанот? Таков потег е право за во ќорка.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
тоа е посебна приказна... дека не требале да бидат таму, не требале... велосипед не е за на автопат... ама овој со камионов, ја претерал...

Колку и да не ги сакам ни јас на автопат, колку што знам не е забрането.

koлку што јас знам ептен е забрането велосипеди на автопат.

Каде што има крстосници на автопат се вози 80 :)
Ај може точачарите не смееле да бидат таму и направиле прекршок. Ама мајмунот што не застана и избега од местото на настанот? Таков потег е право за во ќорка.

може не ни видел... така ке рече некој... јас сум сигурен дека видел и си продолжил..
« Последно менување: 14 Април 2015, 00:05:23 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Ќебапбрингер!
Џонтра зашо да застануе бе? Глеа у ретровизор дека другар му си го мести точакот наместо да помага таму, кој ги ебе бе...

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7071

A-класата AMG ?

Несреќата се случила утрово околу 4 часот. на крстосницата на улиците „Теодосиј Гологанов“ со „Рузвелтова“

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Туу баш вчера преку ден ја видов, фино изгледаше.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

A-класата AMG ?

Несреќата се случила утрово околу 4 часот. на крстосницата на улиците „Теодосиј Гологанов“ со „Рузвелтова“

CLA