Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3412312 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
mooree ohiganive, sea ko ke cue Vucic dve casi voda ke si isturii na glaa :)))

НАЈНОВА ВЕСТ: КАМИОН НА КОМУНАЛЕЦ УРНА БАНДЕРА ДИРЕКТНО ВО СТАНОТ НА ДРАГАН ВУЧИЌ.

Камион за чистење снег на ЈП ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ предмалку удри во дрвена бандера и истата ја урна директно во дворот на познатиот телевизиски водител Драган Вучиќ.

Бандерата служела за пренос на кабли од кабелските оператори и телеком па на дел од улицата АСНОМ неможе да се помине  заради каблите кои висат ниско над коловозот.
Местото не е обезбедено а постои веројатност друго возило да ги повече каблите, а со тоа да предизвика нови неприлики, урната бандера да ја извлече на патот или да настрада некој минувач.
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16754
  • Keep it 100
Ете зошто не ги пуштаат да ги чистат улициве, како што се неписмени само повеќе штета можат да направат.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Ако не зафати некоја сериозна бура како во другите држави, толку од нас. Поцркавме сите до еден. ;D :D

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Abe za 50 cm sneg se svikuvaat krizni stabovi,nedaj boze metro da padne so ke pravat togas

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
тогаш ке го распуштат кризниот штаб и ке прогласат ССС.  (секој со својата среќа)... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
"pola" zapadna mkd blokirana ,oni pak iznenadeni  sega razbrav deka ovie sto bile zaglaveni pred veles gi svrtele za 180 i nazad za skopje , eden sleper da ti ebe najglaven pat vo drzava
Ama nedela e pa mozebi se stvarno iznenadeni ,ne dal prime minister odobrenie za sneg
kaj mene kako i sekoja godina tragi-komicni situacii, 30% koli ne mozat da se iskacat na nadvoznik ... sto od sto ne znaat da vozat sto od tie so losi gumi a "cistacot" pominal vo 16.00 i otisol doma :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
Искрено за гревота ни е државава за време на снег.
Во Прилеп на еден квадрат по 8 камчиња фрлаат,приватна фирма мора да се штеди :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
Koj pameti neka kazi(ako saka se razbira), ova sega ne e nisto (na nekoi mesta)a se krevat paniki do krizni stabovi I vonredni situacii.Alo luge na 5 santimi sneg kamionot ili so I da e od mehanozacija na MP nemozi da napravi nisto zatoa cekaat da padni poveke sneg I posle toa izleguvaat.Ova e edno od mnogute problemi so koii se soocuvame.

Dali vo najciviliziranite I najrazvienite zemji ne se slucuvaat zastoi, koloni, zabrani za soobrakaj I sl. sranja?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
прво и основно кај нас нема рамен пат за да може да рине со лопатата до асвалт... на толку нерамнини, ако ја спушти лопатата до доле ке ја скрши одма... на запад се чисти и се е исчистено до асвалт, затоа што имаат рамни патишта... и како што кажа мечето, од таа причина неможат да се пуштаат одма во погон со чистење, т.е. џабе ке им биде, нема ништо да исчистат... во секој случај, може да фрлаат сол (и помалку песок) за да се спасува ситуацијата... они ни тоа не го прават...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
I vo svetot nekade ne se cisti sosema snegot odnosno je go sogoluva asfaltot celosno mada mozam da se soglasam deka se cisti(nekade ne sekade) podobro od kaj nas a toa so pesokot prvo treba da se iscisti pa da se frli rizla.
I da napomenime deka solta pod -7 (okolu) ne deluva.
E sega vo mnogu situacii mozat ili mozele da deluvaat poinaku, poorganizirano I sl. ali jbg.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
Камион за чистење снег на ЈП ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ предмалку удри во дрвена бандера и истата ја урна директно во дворот на познатиот телевизиски водител Драган Вучиќ.

Како не го отепа....

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Ovde ne stanuva zbor za pravi patni pravci ili naseleni mesta pa da cekat dodeka da prestane snegot, planinski prevoi se cistat 24h , na sekoj sat ili dva  najmalku treba da pomine kamionot, isto i za sluckata kaj veles cel den ne mozat da pomerat eden sleper, pa tri krana ako treba ke viknat.
najbitno e da se dostavi pomos do zaveanite ako e stvarno situacija kriticna a toa treba da drzava odn. vojska i policija posto normalno vozila na MP ne mozat da prijdat do mestoto
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
прво и основно кај нас нема рамен пат за да може да рине со лопатата до асвалт... на толку нерамнини, ако ја спушти лопатата до доле ке ја скрши одма...

teski gluposti ti se ova

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
прво и основно кај нас нема рамен пат за да може да рине со лопатата до асвалт... на толку нерамнини, ако ја спушти лопатата до доле ке ја скрши одма...

teski gluposti ti se ova

да а? ок, чим ти викаш така...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига

teski gluposti ti se ova
Па и не се...