fraer? neam potreba da se praam fraer, samo sto momakot pogore misli deka ne sum mrdnal od kompjuter (nedaj boze od drzavava) 
момакот? веројатно татко можам да ти бидам... а од кај знаеш јас кај сум мрднал? и како побогу воопшто ти се даваше да напишеш дека многу добро знаеш, затоа што во МАВРОВО живееш и си гледал како таму се чисти, кога цело време сите овдека (кои што мрднале надвор малку) тврдат дека нема добра организација?
Nemozes da mi bides tatko! ne ziveam u mavrovo. Nema organizacija! zborev za nozot ne zborev za organizacijata. Eve da ti pojasnam deka sum gi prosetal site avstriski gleceri i sum videl mnogu poise sneg od nasite 20 santima. Tamu kaj sto ima vozilo i coek nema sneg ni vo najgolemata zima! Ok e?
еве мали, и ја да ти појаснам нешто... ако си бил само до австрија да ги гледаш глечерите, скоро ништо не си ни видел од она јас што сум видел... и не зборевме само за организација туку за
ножот лопатата на багерите/камионите дали се или не се спуштаат до асвалт... а тоа во маврово што се дешава и општо во нашава држава, не треба како реален пример да се спомнува во било кој контекст...
порасни, види во белиот свет (надвор од европа) како функционира, па ке правиме муабет...
и за разлика од тебе, целиов овој муабет и напрегање каде јас пишав пример и начин на чистење, ти само рече НЕ Е ТАКА јас знам како е, се сведува само на тоа од твоја страна... ете, ако знаеш како треба де пиши, научи не нас простата раја...