Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3852950 пати)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7111
Еее Кисела Вода е друг свет, таму автобусите само во прва ги возат. ;D

Не, туку само 1 автобус ни е до центар. Тие што живеат кај Мечкаров или расадник им е полесно, имаат избор 24 или 4-ка.
Ние овдека што сме по накај брдово, само 24 ни одговара.

И да не заборавиме дека кога идеш со кола, попатно ке застанеш во некоја продавница, тобако или слично ако треба нешто за дома да се купи, леб ова она.
« Последно менување: 19 Ноември 2014, 21:15:40 pm FiLo »

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Значи заштедуваш 1 час вкупно, за идење плус враќање, теоретски. А во пракса:

Така може, ама за тоа треба по пат да им е работата на сите. И да е синхронизиран почетокот на работното време, за да не чекаат многу или да идат порано.

Само таткоми и мајками се во ист правец. Мајками почнува од 7:00, таткоми од 8:30, ама заради математикава погоре што ја прочита излегуваат заедно порано. :)

... во пракса, татко ти излегува 1 час и 45 минути пред да му почне работно време.

Отсутен FiLo

• Легенда
Наутро излегува само заради економска гледна точка толку порано. Нема смисла наутро во ист правец, двајцата да идат со различен превоз кога тоа можат да го сторат вака грубо кажано со 30-тина денари (помалку од 1 л плин за 6 км + ете амортизација).
Иначе работното време не секогаш му почнува во 8:30. Ако го вози службениот автобус, ондак од 8:00.

А попладнето да се врака со автобус, не му бега 18 часот. Вака си доага 17-17:15.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Фило, ја секое сабајле ве гледам кај мене проаѓаат околу 7Ч05-7Ч10, тогаш у К.Вода нема живо пиле често возите над дозволеното и никад не сте ме пуштиле да се убацам..

Али откога ти ги видов гумите, ме радува што не сум инат да се убацувам  ;D :D ;D

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
dobar e...
ФОТО: Скопјанец со автомобил влета во пумпа на „Лукоил“!
20.11.2014 - 10:08:29
Скопјанец утрово влета во бензинската пумпа на "Лукоил" во Автокоманда и буквално се заби во една од пумпите за точење на гориво, пишува Вечер.

фото: Вечер
За среќа во инцидентот тој минал неповреден иако возилото е речиси демолирано исто како и станицата за точење на гориво која се наоѓа во центарлниот дел на пумпата.
Возачот најверојатно бил вработен на пумпата и брзал да не задоцни на работа.
Од МВР велат дека незгодата се случила околу 6 часот утрово и дека е регистрирана само материјална штета.

http://www.skopjeinfo.mk/gradot/704407235/foto-skopjanec-so-avtomobil-vleta-vo-pumpa-na-lukoil
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Бил вработен... Веќе веројатно не е :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1572
Бил вработен... Веќе веројатно не е :D
Или цел живот ќе биде :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Како успеал вака да се забие стварно не ми е јасно. Познавајќи ја бензискава, нема од каде да се улета, да влезе за да се забие на ваков начин. Позади него како што е застанат има уште една пумпа и паркинче. Ај да се забиел кај што се тие <4 >3 само од другата страна, или кај <1>2 ајде... Овој влетал изгледа во просторот кај што е џандарот па мавнал пун десен, пациент у секој случај. А можда сакал ќор пијан од кафана да дое на работа.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1557
Сигурно намерно им улетал.
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен FiLo

• Легенда
Фило, ја секое сабајле ве гледам кај мене проаѓаат околу 7Ч05-7Ч10, тогаш у К.Вода нема живо пиле често возите над дозволеното и никад не сте ме пуштиле да се убацам..

Али откога ти ги видов гумите, ме радува што не сум инат да се убацувам  ;D :D ;D

Чале вози над дозволеното ? Па на него му лупа крстачот од карданот пошто вози 42 км/ч во 4-та брзина :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
go naljutil sefoot, coekot posle pominat nekoj den na forumov i ova go uspeal :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
баш бев таму кога ја вадеа колата. ги прашувам внатре како успеа чоеков, сите дигаар раменици не им се збореше...