Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3870125 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
АЛО, у брзата лента е, а дали има 2-3 метра од колата пред него. АЛО!

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
Сериозно поддржуваш застанување на сред брза лента на автопат, затоа што сметаш дека тој позади вози премногу близу до тебе?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Најнормално е да застанеш во најбрза лента на автопат.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Сериозно поддржуваш застанување на сред брза лента на автопат, затоа што сметаш дека тој позади вози премногу близу до тебе?

Се разбира дека не.

Сериозно поддржувам држење соодветно растојание до возилото пред тебе во брзата лента. It takes two to tango. Не велам дека тој напред не е крив. Велам дека и тој позади е крив. Види го растојанието пред моронот бр. 1 од напред да почне да кочи. Што мајка бараше да му се лепи ин д фрст плејс?

Отсутен Nino-

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
  • Ultimate driving experience
Денес на раскрсницата кај Симпо, еден талент со астра од партизанска вртеше накај рузвелтова си помина на црвено(како да е зелено) и ја собра жената со Фиќото ни крива ни должна

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
денес таков талент во аеродорм... на семафорот пред бисер, во правец кон лициче, се запали зелено за пешаците, тие тргнаа, деца еден куп, што ги научиле на зелено само да проаѓаат а он со пуна гас меѓу нив, на црвено... и го гледам, и понатака, на следните семафори на црвено пројде, па на следните пак, само што заврте на лево...

добив неизмерна желба да го стигнам со комбето и да му се наместам пред него па да му закочам како оној погоре на автопат што му закочи, па да се влепи во мене, па кога ке му тргнам еден ќотек, да се испосере од смеење...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
^^
Да, но треба да можеме да ги платиме.

кој не може да ги плати ќе вози по прописи и решен проблем. Казна за возење со сите сијалички исправни, трезен, со појас и по знаци е нула денари. Таа сума секој може да си ја дозволи.

Казна не е исто што и данок, па сеа „ау ау многу е“. Данок мора да се плаќа. Казна не мора.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Што е финтава со знакот на Пежо?
Кај железничка во прошлите 7 дена се десија 4 исти сообраќајки. Не ми се верува.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
Дека е забранета политика на форумов

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Да да, синоќа пак имаше, настрада едно девојче :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
^^
Да, но треба да можеме да ги платиме.

кој не може да ги плати ќе вози по прописи и решен проблем. Казна за возење со сите сијалички исправни, трезен, со појас и по знаци е нула денари. Таа сума секој може да си ја дозволи.

Казна не е исто што и данок, па сеа „ау ау многу е“. Данок мора да се плаќа. Казна не мора.
Не дека има лезет да се објасни нешто на тебе туку да кажам мое мислење...

Јас до сега имам една казна од која очекувам ослободителна пресуда.
Ова не значи дека не сум правел прекршоци.

-Според мене казнениот систем не смее да мрда многу лево десно од границите на извршната постапка, истата од пред 6-7 години каде нормалните луѓе имаа некои права. На пример максимум 33% од плата не подолго од 6 месеци.
-Актуелната состојба е дека ќе ти ја блокираат сметката и додека не ти наплатат минимум 30,000 денари, ти од својата сметка не ќе можеш денар да извадиш. Тоа надвор од Скопје значи минимум 3, а и 5 месеца да се ебеш со стапче.

Треба да се ресоцијализираш но треба и да јадеш, треба и децата да ти јадат, евнтуално и некоја сметка да платиш, ако заврне па и обувки да купиш и не знам уште што...

Ебати системот и државата една казна 3-5 плати.
300-500 евра не е висока казна за пијан возач - ФАКТ!

Јас сепак сум 100% уверен дека ти ФилипВ си 168% безгрешен возач.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Ебати системот и државата една казна 3-5 плати.
300-500 евра не е висока казна за пијан возач - ФАКТ!
Факт е дека од пијанство многу загинуваат во сообраќајки,мислиш дека животот на загинатиот е поефтин од 500е?

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Јас сепак сум 100% уверен дека ти ФилипВ си 168% безгрешен возач.

Кога ќе ви влезе у тоа лејките дека за муабетов е потполно сеедно каков возач сум јас лично?

Кога ќе ви светне меѓу ушите дека аргументот „ти најде да збориш поарен да не си“ значи нешто само во маалско-семкарски контекст и дека има тежина нула? зеро?

Кога ќе дојде зората кога позади хоризонтот ќе светне сознанието дека некој може и самиот да прави нешто, па сепак да му е јасно дека тоа не е добро?

Веројатно никогаш.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
денес таков талент во аеродорм... на семафорот пред бисер, во правец кон лициче, се запали зелено за пешаците, тие тргнаа, деца еден куп, што ги научиле на зелено само да проаѓаат а он со пуна гас меѓу нив, на црвено... и го гледам, и понатака, на следните семафори на црвено пројде, па на следните пак, само што заврте на лево...

добив неизмерна желба да го стигнам со комбето и да му се наместам пред него па да му закочам како оној погоре на автопат што му закочи, па да се влепи во мене, па кога ке му тргнам еден ќотек, да се испосере од смеење...

Бре што не сум некое тепачиште опасно, па да млатам вакви пациенти ;D Удри до посерување на вакви дебили, без милост :)   

Тате ќе му плати пластична операција после, има пари, нема гајле ;D :D