Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3869799 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Баш и не ми изгледаше како намерно. Тој ја газеше линијата и пред тие да се приближат. Они требаше зад него да се вклучат во лентата. Нели гледаа колкаво камиониште оди накај нив? Второ, голема вина има и камионот. Не смееше да вози толку брзо кога покрај него имаше возила кои се движеа многу побавно од него.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
ако возел во границите на дозволената брзина, нема ни зрнце вина. али ке има голема траума... доживотна... не сум информиран дека според закон ако има гужва и задтој во лентата спротивно од моето движење дека треба и јас да намалам, за да има застој и во мојата лента..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Леле Онак, ќути не се брукај.
Максимално дозволената брзина не зналчи дека треба да се движиш со таа брзина безусловно, туку само дека тоа е максимално дозволена брзина.
Брзината со која треба да се движиш нема врска со максимално дозволената брзина, однсоно треба да е онолку висока колку што дозволуваат условите на патот и додека не се загрозува безбедноста.

На пример, во преполнет кафич нема ограничување на брзината на движење, па тоа не значи дека ти треба со твоите 200 кила да трчаш колку што те држат нозете.
Немој вакви глупости да излегуваат од печен возач како тебе.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Максимално дозволената брзина не зналчи дека треба да се движиш со таа брзина безусловно, туку само дека тоа е максимално дозволена брзина.
Брзината со која треба да се движиш нема врска со максимално дозволената брзина, однсоно треба да е онолку висока колку што дозволуваат условите на патот и додека не се загрозува безбедноста.

На пример, во преполнет кафич нема ограничување на брзината на движење, па тоа не значи дека ти треба со твоите 200 кила да трчаш колку што те држат нозете.

Па тоа бе Микеле, тоа го трубиме неколку години. Браос.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Па тоа бе Микеле, тоа го трубиме неколку години. Браос.

Вака никој друг ме нема наречено освен татко ми, додека можеше да ме повикува.
Much appreciated.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7115
^^
Осекам дека повторно ке ти биде сменет никот на форумов. ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
И јас помислив на истото.
Ако администрацијата повторно одлучи да ми го смени никот, ја замолувам да го стави или послениот предлог или упште еден, сличен :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18029
Микеле Џонтра. Best of both worlds.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Deckite so motorceto malku se zakacija vo zadniot del od kolata I go smenaa pravecot vo sprotivnata lenta.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Втора сообраќајка денес кај Железничка, убаво се лупнаа. Двајцата на црвено едниот да врти лево другиот за право ( во спротивна насока одеа ) и се бација.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Да не се залапале? ;D

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Имаше јазик.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
а првата е туарегот и корсата од авто школа ?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Да, сабајле беше таа. Пред неколку дена исто се лупнаа како овие вечерва.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

јас убаво пишав... во дадената ситуација од клипот... ако било дозволено да се вози 50, а камионот возел 50, ке го казнат за нешто? на никого не пречел, никого не удрил, не предизвикал хаос, а типците со моторот едноставно директно влегоа во неговата лента...

кој е крив? и дали има некаква БИЛО КАКВА ЗАКОНСКА кривица кај камионот? токму зарада тоа болдираното и те прашувам? законски? според сообраќајните правила и прописи? од морален аспект може да го осудуваш, ама законски не... од друга страна и 30 да возеше, така како што му излегоа пред хауба, ништо немаше да ги спаси...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време