Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3417620 пати)

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 898
  • Am386 DX/DXL-40
За ова последново од Ахтунг, ахтунг, не е убаво за гледање.

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
Шо напрај бе ... :-\
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3959
Денеска на Скопје - Велес одма после првиот тунел. Голфот возел во обратна насока или се извртел. Мерцедесот е кавадаречки, голфот на косовски табли.

Edit: Еве инфо со детали. http://kanal5.mk/vesti_detail.asp?ID=48626
« Последно менување: 15 Септември 2014, 19:12:42 pm Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Коа идев накај Лефкада, македонски автобус ја имаше собрано сигнализацијата пред тунелите. Имаше удрено еден семафор и уште нешто не успеав да заприметам, парче му беше предниот дел и не знам како и задната шофешајбна му беше сол направена. Многу лош момент беше што налетав многу брзо по сообраќајката, уште луѓе искачаа од автобусот, а парчињата од стакло и секакви други остатоци беа паднати на самиот влез на тунелот каде што видливоста ти е најмала поради разликата во светлината. Среќа сите 4ри гуми ми останаа читави и среќа што поднамалив пред да влезам во тунелот па можев на време да реагирам. За жал, имаше повредени на кои што им влегло стакло во очите, па застанав да се понудиме да пренесеме некој до најблиска болница и да им кажам да стават триаголник пред тунелот или да искочи некој да сигнализира пошто не се баш видливи за колите што влагаат во тунелот. Не знам точно како се случила несреќата, ама слушнав муабет меѓу патниците дека шоферот заспал.
Ја накај Афитос видов сообраќајка и тоа многу чудна за мотор.Кола му имаше влезено од позади на моторот,незнам што кола беше.Моторот значи здрав беше,а колата како во дрво да се акнала,цела предница беше како пресечена со секира.Незнам за повредени,имаше брза помош.

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
Денеска на Скопје - Велес одма после првиот тунел. Голфот возел во обратна насока или се извртел. Мерцедесот е кавадаречки, голфот на косовски табли.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Edit: Еве инфо со детали. http://kanal5.mk/vesti_detail.asp?ID=48626

Очевидци раскажуваат дека несреќата се случила кога црн автомобил, најверојатно со косовски регистарски таблички, удрил во „мерцедес“ со велешки таблички, патниците биле од Кавадарци. Сведоците тврдат дека косовскиот автомобил возел во спротивна насока на автопатот од Велес кон Скопје, најверојатно грешејќи ја делницата, додека „мерцедесот“ претекнувал колона автомобили и возел по левата лента за престигнување, кога се судриле директно.

http://www.utrinski.mk/?ItemID=5B7DEF2E049E1246AF5950874C9068C7

не е ова прв пат да се забележи возило во спротивната насока на таа делница. пред некое време го пишав тоа тука не знам колку сериозно се свати тогаш, еве сега случка со последици

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
јас се имам разминато со гољф 3 со тетова таблици во тунелот, звонам во полиција и ми викаат знаеме не си прв што се јави

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Треба да му се суди за обид за масовно убиство - тероризам.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16756
  • Keep it 100
Треба подобро да се означат патиштата, мислам дека тоа е најголема причина за сообраќајните несреќи надвор од градовите.

Отсутен Harris

• Редовен
  • Пораки: 1285
    • http://www.facebook.com/RenaultOwnersClubMacedonia
Треба подобро да се означат патиштата, мислам дека тоа е најголема причина за сообраќајните несреќи надвор од градовите.

+1

Нека стаат неколку вакви и чао џаци ..

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Да не се лажеме, на автопат да отидеш у контра смер треба да си напредна петарда.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Dajbee sega policijata i susgoto negi zamarajtee kojke pisues formulariii tuzbi znaat oni se slucuva toa :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Sase_91

• Сениор
Колку и да бил глуп косоварот, а веројатно бил премногу глуп, неписмен, ретардиран, однесен и сл. епитети неможел а да не забележал дека повеќе од 3 километри возел во спротивна насока. Во наредните 3 километри после сообраќајката нема никакви паркинзи, споредни патчиња и слично. Значи дека намерно е возено во спротивна насока. Ова е мое размислување и гледање на работите.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
Да не се лажеме, на автопат да отидеш у контра смер треба да си напредна петарда.

Се согласувам скроз, има добар процент на луѓе кои пак ке го направат истото а сигурно има и такви кои ке си речат "signs are for pussies!" . Мене ми се деси во албанија на автопат да се разминам со 3-4 возила кои возеа во обратна насока, прво се посрав, после се посрав да не сум грешел нешто, после кога видов дека они го утнале патот кај еден од мостовите што се прават, малку се смирив, па после пак се посрав да не налетам пак на такви шупаци... у принцип многу смрдливо патување :D

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
Колку и да бил глуп косоварот, а веројатно бил премногу глуп, неписмен, ретардиран, однесен и сл. епитети неможел а да не забележал дека повеќе од 3 километри возел во спротивна насока. Во наредните 3 километри после сообраќајката нема никакви паркинзи, споредни патчиња и слично. Значи дека намерно е возено во спротивна насока. Ова е мое размислување и гледање на работите.

Какви 3 километри ? Како што гледам на видеото, сообракајката е кај првиот тунел кога ке го поминеш Катланово. Значи ~20 км возел во спротивна насока.

Отсутен Sase_91

• Сениор
Исто и јас Додо, затоа и се враќав преку Загреб и Белград кога бев во Хрватска.