Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3421247 пати)

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
Старо е ова? Хм. :/

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Во Ѓорче поминав, се чукнале две коли. Семафор има на таа раскрсница, ама на жолт трепкач (цело Ѓорче беше така со семафорите).

Таму па непрегледно е скроз, има дрвца ова она, ништо не се гледа, и се чукнале..

Кој е крив ?  Имаше увидна ова она, не се договориле со европски пошто никој не признавa.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
Мислам дека Ѓорче Петров е улица со предност. Ако не се лажам, има и знаци на самите семафори.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Ако добро знам кое е местото, ова понавака е кружниот кај СП Планет така? Тој од Васил Чакаларов е крив.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
Мислам дека Ѓорче Петров е улица со предност. Ако не се лажам, има и знаци на самите семафори.

Ако добро знам кое е местото, ова понавака е кружниот кај СП Планет така? Тој од Васил Чакаларов е крив.

I agree!

Не ми се верува дека од Чакаларов имал предност.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Нема предност, ама нема ни прегледност. Ептен е шити раскрсница. Баш она што го зборев пред некое време, дека дрвја и шуми садат по улициве, наместо да бидат преглдни и неризични.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
Сабајле околу 4 часот се имаа здраво плеснато кај Александрија кафаната меѓу Ротино и Кажани,не видов ни шо коли беа.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Денес 2 здрави судари - кај Алкалоид Ланос Акцент и Југо, сите здраво пољубени - најверојатно нагло кочење, и кај Мавровка 2 коли исто асално акнати.

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 463
Денес 2 здрави судари - кај Алкалоид Ланос Акцент и Југо, сите здраво пољубени - најверојатно нагло кочење, и кај Мавровка 2 коли исто асално акнати.
Во прват имаше и Опел, мислам Мерива на странски таблици што била пред Југото. Тргната беше во десна лента. Иначе застанав со другар да помогнам кога пробуваа да ги одвојат Ланосот и Акцентот ама џабе, Ланосот беше влезен под Акцентот и беа заглавени така

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Еве како се случуваат тие моменти кога не приметуваат камионџиите дека буткаат кола.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Моментот кога си чепка камионџијата по телефонот...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
Моментот каде камионџијата има огромен мртов агол и не гледа ништо,има ретровизори за на тоа место ама ретки се камионите кои ги имаат,кај се кршат,кај ги крадат и сл...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Не е толку голема вината кај камионите колку што возачите на автомобили го потценуваат камионот на патот, бидејќи сум бил скоро секаде во европа и сум поминал доста километри со камион имам видено многу лоши моменти од овој тип.
Пример што кај нас го има често дури и кога се работи за кола - кола ситуација, јас возам 100 ме престигнува некој со 105 и се пика веднаш пред мене без да размисли дека ќе ме закачи со задниот дел или дека можеби нешто ќе го изненади или можеби колата ќе му сецне или некое друго сценарио а има лента да ми направи предност од 50м пред да влезе пред мене. Во моменти на гужва на патот, сите влегуваат од десно и се спровираат на милиметри, е сега ако малку го закачиш веднаш се извртува и почнуваш да го буткаш, не е опасно по него освен што ќе се исплашат малку, има случаи кога можеш и да тргнеш а да не видиш дека се пикнал пред тебе, во тој случај нема ни да сетиш дека буткаш кола од 1500кг со чудовиште кое што нема мака од 40тона.
Пораката од мене е респект на патот, и отварање очи, најчесто од такви луди глави страда некој што си излегол ни крив ни должен да си ја прошета фамилијата на одмор или викенд...

п.с. Тоа што левата нога е крената горе не е никаков проблем затоа што 99% камионите се аутоматик па се работи само со десна нога, друго е што максималната брзина е 90км/ч и камионите покрај кочницата се опремени со ретардер моторна кочница сензори за далечина и др.

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
Тетин ми е исто возач на камион мечето ја знај фирмата кај Премиер шо е фамили транс таму возеше беше Турција застанал на некој паркинг да купи нешто и позади некоја кола се закачила во шлеперо овај не видел и на автопат со 100-ка ја влечел колата и  после некој си 50 км забележал на ретровизор дека позади него има кола застанал ги гледа луѓето цели здрвени зашеметени незнат кај се,па дошле џандари па казна му пишаја па му пуштавме пари да ја плати за да си дојди така да има за*бани ситуација како шо кажа Mарјан... :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Никогаш не го сфатив возењето пред камион и бутање.
Секогаш те учат да не се пикаш на камиони и автобуси, да не им возиш паралелно, да не им прикочуваш... Ама не.