Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3416811 пати)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4396
Ти сериозно мислиш дека возачот овде не е крив?
каде прочита дека реков такво нешто?како и да е,тој што е фрлен ко партал не е возачот на колата,жената е

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Не знам, мене ова ми звучи како: „кој е поголем, не мора многу да пази (на закони и на тие помалите)„.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16755
  • Keep it 100
Тој што повеќе ќе го боли, тој треба повеќе да пази. Ако не се грижиш сам за себе, не можеш да очекуваш од другите да го прават тоа. - Common Sense.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Да сосема логично е тоа, но по истата логика некој со тенк не мора ич да пази (каде и како вози). Hence, затоа постојат закони... во случајот од видеото возачот секако ќе сноси поголем дел од одговорноста (пешакот е удрен на обележан и означен пешачки премин).

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Тој што повеќе ќе го боли, тој треба повеќе да пази. Ако не се грижиш сам за себе, не можеш да очекуваш од другите да го прават тоа. - Common Sense.

Тоа е точно, кај што има сила нема правдина, жената стварноќе ја боли ударот. Ама на овој со колата така на пешачки поминување во затвор правец.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ако остане детето без мајка, и три затвори може да му дадат. Џабе. Но, за среќа на детето преживеа.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2241

http://novatv.mk/index.php?p=1&navig=8&cat=2&vest=15331

Синоќа околу 9 и 30 леташе над Кавадарци,ама како искри да му излегуваа од перката на опашката.Баш сега и со татко ми разговарав и тој го видел а и негов колега,како да искрел од опашот.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
Ако остане детето без мајка, и три затвори може да му дадат. Џабе. Но, за среќа на детето преживеа.

Тоа е тоа. Јасно како ден е дека возачот е најодговорен за несреќата во случајов, но никогаш не треба да се поминува преку улица без да се погледне дали доаѓа кола од страна, без разлика кој има предност.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
И двете страни сте во право :)

Точно дека ако умрела женава овој со ладата ќе одел во затвор, но ништо не и значи тоа на мајката, кога мајката е мртва, иако не згрешила.

Затоа убаво е да си по претпазлив, не дека ако не си ќе добиеш казна или ќе погрешиш нешто, туку може да си го спасиш животот или да ги намалиш последиците. Некој со автобус може да си дозволи да не кочи и да не проба да се тргне ако некој со мотор проаѓа на црвено, затоа што тој со автобусот нема да има сериозни последици ако биде удрен од моторот. Ама обратно е нелогично да се правиш мангуп и да викаш "Што го ебам, јас си возам според правила" :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
Сообраќајка одма после Росоман, на мостот. Превртен трактор и сканија удрена во него вајда. Ин лајф.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Камионот пред снимателот ја потфати задницата од колата во најдесната лента (01:24)?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Сега кај „паркови и зеленило“ на илинденска, Lancer и Megane, имаше и еден Cayene умешано, само не видов како, дали само засметал, му засметале или се нашол случајно таму. Мислам дека тој не беше оштетен.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
Саобрачајни удес на Илинденска, кај Абц,  Сандеро и Лансер, на Сандерото предницата малку појќе искршена а на Лансерот цела лева страна собрана и перничиња отворени.