Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3078588 пати)

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
а и не ретко знаат да фрлат и ромче мало под тркала, не е ништо тоа за нив ке направат друго, ке живеат некое време од оштета после јово на ново..

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7385
Превртено џипче кај Континентал!

Превртено клио мислам, сол напраено од банкина, на кров... автопат Скопје - Тетово, кај Групчин мислам беше..

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43703
  • Il Moderatore

Гравитацијата нешто послаба е деновиве...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8123
  • Rural fuckin society - we live in!!!
http://press24.mk/pochinal-na-lice-mesto-krvava-soobrakjajka-vo-ljuboten

"Се работи за 33-годишен жител на селото, Нуредин Н. кој починал откако околу 12 часот и 20 минути дошло до судир меѓу Пасат и Волксваген,"

Земи оган запали ме, направи ме пеепел  ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
По мене, малце е невкусно да се смееш на неписмен „новинар“, кога веста содржи информации за починат човек.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
пинг-понг, што е најтрагично крив е тој со камионот!!!

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3015
А тој со колата што застана од лента за право да врти лево не е крив?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
Не би требало камионџијата да е крив, освен ако не се движел безобразно брзо.

По мене крив е тој со колата што не се престрои во соодветна лента.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5290
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Автомобилот требаше да се престрои во левата лента, но и камионот имаше полна прегледност а не видов дека нешто посебно се обиде да закочи пред сударот.

Како и да е, ова е убав пример зошто кога се чека за вртење, треба тркалата да бидат насочени право. Воланот се врти непосредно пред да се почне движењето/вртењето. Овака што се случи: тркалата му беа спремни за вртење на лево и кога го удри камионот одпозади, го одбутна лево директно во сообраќајот на спротивната насока... и се случи што се случи.

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
Гугул транслејт го преведе ова "in any case, the traffic police made guilty of the accident the driver "Kalina". " А бидејќи се работи за лада калина сепак испаѓа дека е крив тој со колата што не возел во соодветнната лента, иако и камионот беше улетан поприлично, па не е ни чудно што се деси тоа.

http://rusdtp.ru/28724-poyavilas-videozapis-zhutkogo-dtp-na-trasse-kavkaz.html

Отсутен achtung

• Сениор
разбираш руски? Однако и водитель грузовика должен был оценить дорожную ситуацию и соблюдать дистанцию, во превод еднакво виновен е и возачот на камионот со што должен бил да ја оцени сообракајната ситуација и да држи растојание.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
Па се гледа на видеото дека држи растојание,колку треба да држи,7км?Крив е што удира од позади,ама тој пак е грешно престроен...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен bobson

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 304
  • RB26DETT Z2
@Ахтунг
Точно е и тоа, јас зборев за официјалната проценка и одлука на полиција, секако дека вината не е само во тој со колата, но секако дека никој не очекува некој наеднаш без никаква причина да застане на сред пат во лента која е за право за да сврти лево.

Отсутен achtung

• Сениор
Бобсон, вината според мене и реалната состојба е САМО на тој со колата... Пишаниот закон ја мати целата работа...