Толку многу ми се гади од државава. што во прва прилика ке се иселам.
У животот највише мразам лицемерие, неправда, двојни арашини. Ке си патам заради тоа дур морам.
У голема заблуда е секој кој мисли дека детево ке лежи затвор или такво нешто. Ова не е проблем кој е настанат пред недела дена.
Ова со децении се провлекува. Деца на луѓе на раководни позиции да не сносат одговорности, се дур не се помине во крајност.
Кој го помни Александар Верушевски, ке му стане јасно.
Закон секогаш работи кога мора мене нешто да ми земат, а кога треба да го остварам своето право, тогаш се наоѓаат милиони административни пречки.
Нормално, кога треба да ти наплатат, експедитивност to the bone.
Една реченица е доволна..
Гомна од држава сме ај што сме мала држава него и ние сме мали у душа. Гомненици!
Мора да се редизајнира целото наше општество, од корен бе. Не реформи не Qр се тресе у млака вода. Ма се да иде Сапун.
Мислам до сега не памтам да ми поминал ден во кој кога ќе излезам од дома не ми доѓа некого да отерам у доста сочни места и да не се вратам нервозен, НЕ ПАМТАМ!
Од сообраќај до шалтер у банка до факултет до влагање у трафика.
Секого го интересира се, што сум купил од трафика, колку бензин сум стаил у колата, каде сум бил, што уплаќам у банка, колку пати сум мочал, дали сум дпел претходниот ден, дали мајка ми направила ручек и дали и загорел. Преку глава од коментари на сите страни, секој е експерт за се.
А да не збориме за тоа дека се казнуваат банални работи. Мислам страшна работа
Муабетот е никој ништо не превзема, вклучувајки не и нас тука. Само се смееме и оговараме на коли паркирани на инвалидски места, и други срања. Сите имаа по некој коментар да дадат за тоа, па пријавете, свртете тоа телефонот! Или поентата е само да се збори?
Тоа го имаме доволно периодов од политичарите.
И сеа што со детето? дете е незнае? Море ако знае да вози и да го бутне курето кај што треба, треба да знае и да сноси одговорност1