Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3079788 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5290
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Се прашувам само како мајка му би ја обесиле за јајца ??? :D

Ќе мора повеќе имагинација во нејзиниот случај.  :)

Според мене,најважно е девојчето да се извлече,а после тоа сите оштетени економски дебело да си го наплатат тоа.

Практично, велиш дека сосема е во ред да сакатиш луѓе (а во тој случај зошто не и да ги убиваш). Но само ако потоа можеш да доволно „дебело„ да платиш?
Ај размисли навистина објективно, дали на твое дете кога би му се случило вакво нешто (скраја да е, чукам во дрво)... дали тебе би ти изгледало фер и праведно типот (типката) да те искешира, да пружите рака и да кажете „сега сме сите ОК„?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
Практично никаде не го оправдувам,незнам од каде го извади тоа.
Тоа со оштетата не е оправдување,туку да го избричат асално и на крај како шлаг на торта и во затвор да го стрпаат,а ете ако по некоја случајност не го стрпаат барем ќе видат некој ќар оштетените. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5290
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Toa со парите може тебе или мене да ни биде проблем (освен ако и ти не си богат како копиљот од случкава).
За богаташите парите не се проблем. Зарем парите ќе бидат сатисфакција ако ти го убијат детето, или ако го остават инвалид? Ќар до гуша а?

Отсутен MecheTo

• Легенда
Поентата со оштетата мие дека колку толку повредените ќе го ‘казнат‘ дечкото шо ги собра на постојка,во случај да избегне казна од државата(затворска) заради неговите родители.Ништо друго.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1317
јас знам пример кога еден згази старица на пешачки,платија колку што треба и крај.ни медиуми ни ништо.еве го сега пак вози.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен MecheTo

• Легенда
Примери има колку сакаш. :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Вујко ми бог да го прости излежа 4 години затвор во идризово поради сообраќајка во која не беше крив, но имаше две жртви!

Отсутен MecheTo

• Легенда
Стрико ми го изгазија на пешачки па дечкото ни во затвор ни оштета им плати...Така да...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Лоши адвокати или причинителите биле некои како родителите на детево што го зборите...
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен achtung

• Сениор
Знам дека мечето прв ке искоментира на ова :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
 ;D
Убаво изреагира,ама товарот си го направи своето.

Отсутен achtung

• Сениор
па и не беше залетан едно 110 со 30-40 кубика дрва  :)

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Толку многу ми се гади од државава. што во прва прилика ке се иселам.
У животот највише мразам лицемерие, неправда, двојни арашини. Ке си патам заради тоа дур морам.

У голема заблуда е секој кој мисли дека детево ке лежи затвор или такво нешто. Ова не е проблем кој е настанат пред недела дена.
Ова со децении се провлекува. Деца на луѓе на раководни позиции да не сносат одговорности, се дур не се помине во крајност.

Кој го помни Александар Верушевски, ке му стане јасно.

Закон секогаш работи кога мора мене нешто да ми земат, а кога треба да го остварам своето право, тогаш се наоѓаат милиони административни пречки.
Нормално, кога треба да ти наплатат, експедитивност to the bone.

Една реченица е доволна..
Гомна од држава сме ај што сме мала држава него и ние сме мали у душа. Гомненици!
Мора да се редизајнира целото наше општество, од корен бе. Не реформи не Qр се тресе у млака вода. Ма се да иде Сапун.
Мислам до сега не памтам да ми поминал ден во кој кога ќе излезам од дома не ми доѓа некого да отерам у доста сочни места и да не се вратам нервозен, НЕ ПАМТАМ!
Од сообраќај до шалтер у банка до факултет до влагање у трафика.
Секого го интересира се, што сум купил од трафика, колку бензин сум стаил у колата, каде сум бил, што уплаќам у банка, колку пати сум мочал, дали сум дпел претходниот ден, дали мајка ми направила ручек и дали и загорел. Преку глава од коментари на сите страни, секој е експерт за се.
А да не збориме за тоа дека се казнуваат банални работи. Мислам страшна работа

Муабетот е никој ништо не превзема, вклучувајки не и нас тука. Само се смееме и оговараме на коли паркирани на инвалидски места, и други срања. Сите имаа по некој коментар да дадат за тоа, па пријавете, свртете тоа телефонот! Или поентата е само да се збори?
Тоа го имаме доволно периодов од политичарите.

И сеа што со детето? дете е незнае? Море ако знае да вози и да го бутне курето кај што треба, треба да знае и да сноси одговорност1

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига

Toa со парите може тебе или мене да ни биде проблем (освен ако и ти не си богат како копиљот од случкава).
За богаташите парите не се проблем. Зарем парите ќе бидат сатисфакција ако ти го убијат детето, или ако го остават инвалид? Ќар до гуша а?

Ќе ги земам парите и ќе ги дадам на платеник да го ликвидира цело семејство.