Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3079790 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7275
Банана држава.

Градоначалникот на Старо Нагоричане кој згази човек, и избега од местото на несреќата, доби фантастични 11 месеци затвор, кои практично на донесувањето на пресудата беа изминати, и си излезе од судот како слободен човек.

Патем, беше утврдено дека доколку укажал помош на удреното лице, имало огромни шанси да преживее. Вака лежел цели 45 минути во бесознание, дур да го види некој, кога веќе било доцна.

Нема потреба да потенцирам на која партија припаѓаше истиот.
Лежеше затвор/притвор?

Го уапсија откако дечкото почина. Дур да се донесе пресудата помина една година во притвор. Пошто доби 11 месеци затвор, кон кои му се смета и времето помина во притвор, веднаш го пуштија.

Фалеше уште сега он да ја тужи државата што лежел месец повеќе.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
Притворот се рачуна дупло мислам,така беше дали е уште така незнам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
Градоначалнициве...

http://fokus.mk/fokus-express/gradonachalnikot-borche-stamov-predizvikal-soobrak-ajka/

http://libertas.mk/%D0%BF%D0%BE-%D1%81%D0%BE%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%9C%D0%B0%D1%98%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%98%D0%B0-%D0%BC%D0%B2%D1%80-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5%D1%88%D0%B5-%D0%B3/

Откако најпрво Фокус, а потоа и други медиуми, меѓу кои и Либертас, објавија за сообраќајката која се случила во саботата а во која учествувал градоначалникот на Дојран, Борче Стамов, стигна закана за тужба, нешто што е веќе стандардно кога се пишува за функционери на владејачката партија.

Присутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5290
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
...на овој народ и со инка да му ставаш памет,нема да ја биде,се додека 18 годишни се фураат со бемвиња,ауди,поршиња итн џабе е,па и нека не се 18 годишни,и постари нека се,од југо седнал во лимузина и мисли градот е негов.Само казна брат,ете сега,земи му ја возачката,репни му дебела казна,нека поправи се што уништил од свој џеб па да видиме дали пак ќе му текне да лета.

Oва е единственото решение.

Ми го имаат зборено истово Ауди ТТ, дека се глупирало по партизанска, претекнувало небезбедно, си правел цик-цак низ лентите, турирал се јачал нешто. Штом го забележале обичните граѓани, сигурно го забележала и полицијата, затоа што очигледно си барал да биде во центарот на вниманието. Да беше нашава полиција посветена на работата, па да реагира на време, може немало да настане ваква беља.

...a oвa e уствари целиот проблем.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7275
Не е до полицијата, до домашното воспитување е.

Џандарите не може на секој да изиграваат куќна полиција.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Тоа им е работа.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
Куперот на Ред Бул убаво удрен од двокатен автобус кај мостот Обединети Нации, се надевам девојките се добри.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Да бе и ја видов тоа..позади доста ги имаше акнато. Куперот на тротоар..Ко што успеав да забележам е дека сите беа смирени и цајканите беа како успорен снимак па ваљда немало нешто страшно.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Тоа им е работа.
Veke ne im e toa rabota nimi, oni si gledaat da dojde prvi da si zemaat plata i da ne se zamaaraat so problematicni tipoji a ni po razno so deca (u jaki koli) na jaki luge...
Niv na rabota ne si gi primil ti ili jas zosto bi se zamarale za nas...???
Sve ostanato e po sluzbena dolznost u zakon i ustaF na RM ...
Edit: on ako e izlezen da regulira raskirsnica kakvi gluposti sakas praj on si ja vrsi rabotata, edniot mene me gleda i se cudi sto pravi ovoj pred mene :))) a jas se cudam sto se cudi on, bidejki nesum jas cajkan toj e liceto sto treba da go sprovedue pravilata u soobrakajo :)) i taka dok se cudi on na mene i ja na negoo odosmoo u K komplet :))
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
Аудито било не регистрирано и без возачка бил младичот во него... :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
Тој би требало да вежба како да го задржи сапунот во раце. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Сигурно ќе го тепаат дома.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
Ќе му забранат да излегува. :D

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
Куперот на Ред Бул убаво удрен од двокатен автобус кај мостот Обединети Нации, се надевам девојките се добри.

Добри се едната ми е другарка. Уше незнам како се десило.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
Додека ние се заебаваме и куцаме овде, нечиви родители бдеат над децата со незнаење какви последици ќе имаат, нечиви деца останале без татко итн ...

Неможам да разберам како тоа не се собраа бар 100 луѓе да протестираат или што да им текне после ова што се случи, зар мислиме дека нема нешто вакво на некој од нас да му се случи?

Се прашувам, дали полицијата ќе ќутеше 3 дена ако во прашање беа деца Албанци? Се кладам дека во рок од 30 минути ќе имаше хаос низ градот барајќи казна ...е за ова отсекогаш сум ги почитувал, знаат да се грижат за своето по цена на се. А кај нас уште на крај ќе биде муабетот што барале таму децата? Како тоа ни една снимка не се појави од толку безбедносни камери ...