Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3079751 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5290
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Освен некаква лична сатисфакција, со тоа ништо нема да се промени во корумпираново наше општество.
Дури ни како пример нема да може да се искористи ликвидацијата на идиотите, пошто се ќе мора да биде потполно тајно.

Недобитна варијанта, која ништо не подобрува за никого.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
подобрува како не... мене ми прави да се чуствувам поубаво... ке се осекам дека правдата е истерана.. на мој начин е, ама истерана е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
на мој начин е, ама истерана е...

Токму така. Не ми е потребен понатамошен живот ако останам сам а правдата не е задоволена. Би задавил со заби макар и да го изгубам животот.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1317
Толку многу ми се гади од државава. што во прва прилика ке се иселам.
У животот највише мразам лицемерие, неправда, двојни арашини. Ке си патам заради тоа дур морам.
Една реченица е доволна..
Гомна од држава сме ај што сме мала држава него и ние сме мали у душа. Гомненици!
државата ви е крива? а кој ја прави државата? луѓето? значи кога пцуете и пљукате по државата правете го тоа по луѓето.
или во превод,
толку многу ми се гади од луѓето во државава,што прва прилика ќе се иселам
или гомно од луѓе сме.....
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Така е Маци, браво за муабетов.
Без разлика што ја спомнуваат државата, сепак мислат на луѓето. Татковината е света.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5290
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Држава и Татковина не мора да биде една иста работа.
Еве јас на пример си ја сакам Татковината ама сеедно мислам дека државава ни е добро опишана со називот за материите кои излегуваат од анусот кога дефецираме.  ;)
И ова не е ништо политички, државава ни е таква со сите разни влади што сме ги имале.

Плус, луѓето тука колку и да одговараат на истиов опис погоре, пак државата е таа која е одговорна за однесувањето на луѓето. Како тоа, ќе праша некој?
Едноставно, државата преку спроведувањето на законите влијае на однесувањето на луѓето.

Дали Финците се фини и културни затоа што Татковината им се вика Финска?
Или можеби заради тоа што државата таму ќе им ебе матер (и финансиски и секако) ако не ги почитуваат законите?  :)

Истите тие Финци кога идеа тука (во составот на UNPROFOR) за кратко време ја „губеа„ културата и почнуваа да се однесуваат исто како луѓето тука. Ги паркираа тоа воените џипови на тревници, возеа во спротивни насоки, фрлаа ѓубре по улиците, итн, итн.
Воедно, истиве наши сељАци кога идат во Финска или било каде на западов... наеднаш стануваат многу културни. Пазат каде и како паркираат, не фрлаат секаде ѓубре, не пуштаат касно навечер гласни селски музики, не урлаат ко нездрави, итн.

Заклучок?  :)

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8689
  • Пичлеме
Живеел некој мал црв во канализација и врска немал дека некои други живеат поинаку. Еден ден нашол стар весник, почнал да чита, да чита, па запрепастено го прашал татко му:
- Тато, вистина ли е дека постојат црви кои живеат во јаболка?
- Точно е сине – одговорил татко му.
- А точно ли е дека некои црви живеат во месо?
- И тоа е точно, срце татино.
- А ги има и во саламите...
- Ги има, дете мое, ги има...
- Па зошто тогаш ние живееме во овие гомна?
- Зашто, сине мој, ова е нашата ТАТКОВИНА!

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7275
Толку многу ми се гади од државава. што во прва прилика ке се иселам.
У животот највише мразам лицемерие, неправда, двојни арашини. Ке си патам заради тоа дур морам.
Една реченица е доволна..
Гомна од држава сме ај што сме мала држава него и ние сме мали у душа. Гомненици!
државата ви е крива? а кој ја прави државата? луѓето? значи кога пцуете и пљукате по државата правете го тоа по луѓето.
или во превод,
толку многу ми се гади од луѓето во државава,што прва прилика ќе се иселам
или гомно од луѓе сме.....

Грешка си, ми се гади од политичарите, законите, полицијата.
Пишано е во втората реченица.

Со општата (не)култура можам да живеам.

Присутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2746
  • Слобода или смрт

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100

Присутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
Какви луѓе живеат во ова државата ? До толку сме отепани ? За штета од нецели 1 500 денари се запна да вика полиција...на колата штета од 500+ евра и плус казни ден куп ако викнеше полиција т.е се јави во полиција арно што не му кренаја од таму, инаку маф ни беше планот. Му велиш како на чоек утре ќе ти се плати штетата од 20  блокој, тој се запнал ќе викам полиција оти ќе избегате, а колата неможи да мрдни од местото. Не бе нема луѓе појќе...
« Последно менување: 10 Април 2014, 13:06:58 pm n1kola »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Европски?

Вчера пред мои очи си се врати типац со Ланчиа во едно Пунто и го мавна. На паркинг. И си продолжи. Отидов до Пунтото и гледам беше релативно здраво во браник среќа го удри... Не ни искочи да види што направи.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер

Отсутен achtung

• Сениор