Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3034346 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Наполно се согласувам. Дарвиновиот момент кој го посочи Симо е многу повлијателен во случајов.

И тоа не е баш за осуда.. Воглавно треба рационално и разумно да се делува, и претежно сум и јас прилично рационален и сталожен.

Ама има моменти кога влагаме у афект и не можеме ни тоа да го контролираме..

Пред неколку години кога ми јавија на моб дека ми гори зградата исто возев ептен брзо со 4 жмигавци со тоа што и свирев континуирано и воглавно ми правеа место.

Пазев на раскрсници да не одам на слепо, ама јас сепак не бев во афект и можев рационално да размислувам.

Веројатно има моменти кај што тој раицонален момент може сите да го изгубиме.. Некој со повисок праг ,некој со понизок праг на толеранција.

Јас би рекол дека е ептен несреќен случај и голема трагедија.

Мене лично целата прикаска баш ме потресе.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Многу нормално дека ќе те потресе. Јас поминав и покрај местото вечерта. (во обратна насока)

Поентата е да сфатиш како би размислувал доколку не загинеа луѓе, туку само беа тешко повредени и преживеаа. Дали тогаш ќе беше трагедија или човекот ќе беше осудуван од сите за неговата постапка?

Отсутен krell

• Редовен
Многу нормално дека ќе те потресе. Јас поминав и покрај местото вечерта. (во обратна насока)

Поентата е да сфатиш како би размислувал доколку не загинеа луѓе, туку само беа тешко повредени и преживеаа. Дали тогаш ќе беше трагедија или човекот ќе беше осудуван од сите за неговата постапка?

Исто ќе беше. Бар во моите очи. Само последиците ќе беа помали

Ќе го осудев ако го направил тоа од курчење, пијан и слично, ама конкретниот случај не е за осуда. Едноставно веројатно бил паднат во афектот за да стигне што побрзо до болница.

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
Jas kako sto razbrav deka passatot pominal na crveno a ne 101-ot I passatot go vozeshe bliska rodnina na hadzi bulic ako go znaete

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Значи Борче работеше во пералната одма после пругите кога се спушташ по мостот од десна страна на влез на Белимбегово, човекот не е крив и не поминал на црвено туку пасатот или голфот бркале семафор и поминале на длабоко црвено, сето тоа е веќе видено на камерите и немојте само да му ја јадете душата на човекот... Ова ви кажувам инфо од прва рака..... и не се во критична состојба жена му и мајка му, само најголемата трагедија е што сеуште не знаат за Борче дека е погинат и вчера закопан........................

Отсутен krell

• Редовен
Значи Борче работеше во пералната одма после пругите кога се спушташ по мостот од десна страна на влез на Белимбегово, човекот не е крив и не поминал на црвено туку пасатот и голфот бркале семафор и поминале на длабоко црвено, сето тоа е веќе видено на камерите и немојте само да му ја јадете душата на човекот... Ова ви кажувам инфо од прва рака..... и не се во критична состојба жена му и мајка му, само најголемата трагедија е што сеуште не знаат за Борче дека е погинат и вчера закопан........................

Загреота :( дефинитивно

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Не знаат?  :(  :-X  :(

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Да, денеска ја однеле дома па и кажале а вчера беше погребот...

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ај ај ај... Од што има вакви невакцинирани се гине, тоа е проблем очигледно. Секој се докопа до ауто и мислат дека све тркачи се.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
Jas kako sto razbrav deka passatot pominal na crveno a ne 101-ot I passatot go vozeshe bliska rodnina na hadzi bulic ako go znaete

Ако е ова вистина, тогаш повлекувам што сум кажал.

Да појаснам. Трагедија е ако те бапне гром, изгинеш од земјотрес, некоја будала ти го одземе животот поради тоа што поминал на на негово црвено.

Ако сам поминеш на црвено, без разлика во каква афектна состојба си, тогаш сам си го бараш, тоа не е трагедија.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16710
  • Keep it 100
Ова камериве изгледа ги ставија само за да го попречат погледот кон светлата на семафорот.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
Затоа што имам две предвреме родени деца, и пошто го имам татко ми во состојба на инфаркт возено до болница, знам што зборувам.

Понатака не коментирам.

Пред две години татко ми кога ја држеше душата на конец од Приштина до Скопје, поточно до клиника за онкологија стигнав за саат и 35 минути.....
Ни јас не се сеќавам како стигнав, но кога стигнав јас бев тој што го истовари татко ми од амбулантно возило кое стоеше на 45 степени температура на сонце, бидејќи возачот бил ОПЕРИРАН и не смеел да се напиња. Да стигнев подоцна кој знае што ќе се случило. Но животот е тркало... сепак не го спасивме човекот. СУм можел и јас да загинам за тие 130 километри по најлошиот пат на балканов, но ете не ми било судено.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер

Ако е ова вистина, тогаш повлекувам што сум кажал.

Да појаснам. Трагедија е ако те бапне гром, изгинеш од земјотрес, некоја будала ти го одземе животот поради тоа што поминал на на негово црвено.

Ако сам поминеш на црвено, без разлика во каква афектна состојба си, тогаш сам си го бараш, тоа не е трагедија.

Исто. Доколку се променети условите.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14243
  • Пудингот на шоферството
A ako ne e mnogu crveno?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8531
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Накај плаво? ;D