Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3423149 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ти зборуваше за зона 80, да возиш 60. А на автопат ако МИ возиш 60, мислам дека треба месец дена затвор да одиш. И сега, и со промена на брзината. Гледам некако си пристрасен кон луѓето со убави коли, не ми се допаѓа тоа.
Баш не ми е јасно што сакаше да кажеш со последната реченица. Кои се тие луѓе со убави коли? Јас сум само пристрасен кон самиот себеси
Па сите што возат крстосувачи и спортски коли, чија максимална брзина е над 200кмч, а крстосуваат со 130. Еден пример е БМВ 535д, кој при 130кмч е на 1800 вртежи. Втор промер е еден 1.6 ТДи, во Јети, Румстер, Голф, Октавија, Поло итн... кој 120 е при 2100 вртежи. Трет пример е Интегра, четврт Алфа 166, петти Екласа, шести Фетон, седми Голф ГТи 30 едишн, осми Лансер 1.8, деветти Калибра 2.0турбо, десетти Јагуар XKR... Познати ти се коливе, или од улица или од форумов. Да имаше некоја од коливе, мислам (само мислам) дека твоето размислување ќе беше екстремно различно.

« Последно менување: 12 Јули 2011, 11:56:11 am Deni »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
" Американциве со кој што работам ги рачунам за ептен глупа нација ... Со чест на исклучоци ... "

Без исклучоци. Дегеништа одвратни дегенерирани. Се извинувам за ОТ.

Glupa nacija sto go vladee svetot, a nie se nekako najpametni sme a ustvari site igraat so nas kako sto sakaat.
Се извинувам за ОТ, ali nemozam da se vozdrzam na vakvi komentari, ne deka i jas sorabotuvam so niv, ali stvarno premnogu ,mislime deka sme kojznae sto i deka drugite se poglupi od nas.- Ova balkanski sindrom ne samo nas.

Dende...нанареден собир ако доаѓаш ќе праиме муабет.
Ти ги знаеш оние американци што се околу тебе, на работа, образовани, покултурни, фини....другата страна изгледа не ти е баш позната а таа многу лошо изгледа а носи имиња како ....Бутаго, Гарофаго, Сумарума, Копобонго, Суарез, Гонзалез, Рамирез...и уште Чико и Загор ги немам видено!!!
Ако го земеш нивното досие ќе видиш дека ретките од нив што имаат двоцифрен IQ, со единица напред, веќе имаат подофицерски чинови.
Хиерархиски гледано, скоро сите што се над нив имаат различна боја на кожата и поинакви имиња.

За жал тие се најприсутни по светов (кај стасаа маме ебаа) па така да луѓето ги гледаат нив и со нив го поистоветуваат поимот Американец.

Е сега, постои и друга страна, која не оди во прилог на интелегенцијата.

Соработуваме со над 50 американски фирми, и ако ти покажам некои маилови какви објаснувања ми бараат факултетски наобразовани луѓе и какви се поими од општа култура и секојдневниот живот не знаат или не им се доволно познати....ќе паднеш во несвест.
Тоа не оди никако во прилог на светски најмоќната (под дифолт одма се поистоветува со најпаметна) нација, нели?
Да е во прашање некое македонче никој нема ни да го спомене ни да рече, глеј го глупиов македонец...ама кога е амер во прашање, друга е работава!

Vo potpolnost si vo pravo so gore navedenoto.
Jas ne vikam deka se kojznae sto, ali za drustvo, sorabotka itn, se mnogu prijaten narod, vistinski profesionalci.
Mene najveke me fascinira nivnata poletnost i ambicioznost, znaci i koga se e najloso sepak se pozitivni i gledaat da izvlecat maximum od situacijata, a ne samo da se zalat i od eden problem u drug.

A da se nadovrzam so toa sto go napisa pogore za drugite "amerikanci", vo taa grupa za zal spagaat i makedoncite iselenici, luge pa vie neznaete, ne se razgovara so niv, toa e edno cudo od kurcenje, i gledaat na nas tuka kako na luge 3 klasi podole a zaboravaat od kade dosle, a sto e najtragicno ne ja vadat Makedonija od usta.
mene mi velat, pa ti si lud sto baras da se vrakas doma, begaj od tamu itn.

Botom line; lugeto si imaat kultura, javno ponasanje, normalno ima i isklucoci posebno od novonastanatite Amerikanci, rabotna kultura i normalno pari da pravat apsolutno sto sakaat.

Kaj nas so malce povekje volja, trpenie i patriotizam moze da se krene napred, pa neli sme nie popametni na kraj kraeva.

Примечивоста и дружељубивоста им се огрмони предности.
Јас лани 2 месеци бев таму и за тоа време запознав 3-ца амери од SWAT,  еден пилот на Ф 16, 2-ца од NS a не успеав да се запознаам со глупавиот македонец кој беше заменик командир на МП во една база, само затоа што мислеше дека го фатил господа за онаквоето оти има чин и на раката има лента со ознака MP.
Можеш да замислиш колку ќе беше надуен ако беше нешто од горенаведените?
« Последно менување: 12 Јули 2011, 12:07:09 pm Sportex »

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
Па Falanga, тоа се оние кои се увезени од надвор... А и срамота е во 340 000 000 да нема паметни...
Но ако земеш просек, ние сме научници за нив, и не е Балкански синдром...
Разгледај ја тематиката на она што ние го учиме...
Јас половина Американска историја ја знам... Прашај ги нешто нив за Alexander The Great...

Ке ти дадам 1.000.000 примери во кои прават нешто што ни најсмотан Македонец не би го направил..

- Кој кај нас би ставил мачка во микровална да ја исуши оти ја фатил дожд?

Секој студент кој има талент, интелигенција, тие му даваат стипендија, а после го задржуваат у Америката...
Нормално, дадени му се сите можности за иновации...
Тие таквите го движат развојот на Америката...  

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
druze i ti da ziveese tamu vo toa opstestvo ic k nemase da te zaboli za Alexander The Great ili koj i da e drug

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
Дени прочитај во темата за Кои коли сте ги возеле и ќе видиш што сум возел па сепак мислењето не го менувам.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
@Фаланга

Што тогаш светскиве брендови прават коли што идат 250 од шала, и толку многу работат на нивната безбедност, научници прават невероватни зафати во последниве 10 години.

И што се случува ние во македонија имаме исто ограничување како пред 20 години кога се возеле само фиќо и 101 и имале кочници како точак, што е најбитно и тогаш возеле ги пукале аутата 140. Проблемот е подлабог само да не забегаваме.

Што вика зеро, ич не станувај од кревет, ќе искочи надвор од влез ќе будне некј саксија од прозор и бам кај тебе на глава.

Наместо да обрнат внимание на казни и ограничувања нека размислат малце повее за поправање на париштава за да можат возачиве повеќе да внимаваат на возењето а не патот ко мрднати да го гледаат да не опнат во некоја дупка, кај куманово автопатон е за жалење, недај боже некој да има 225 гума во ливада ќе го фрли. На овој начин ќе намалат собраќајки и тоа значителен број, веруј ми.  

Отсутен Tommy

• Легенда
druze i ti da ziveese tamu vo toa opstestvo ic k nemase da te zaboli za Alexander The Great ili koj i da e drug

Па не знам дали би ме болело, знам дека би бил посрамотен ако некој зборува за таква историска личност, а ја го гледам како теле ... а тие немаат гајле ..

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
i jas neznam nisto za niv pa ne me ni isteresira da znam, a pa uste pomalce ako bev od tamu da znam za nekoj tuka

Отсутен Tommy

• Легенда
Друже, јас сакам да знам за мене, од општа култура ...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
@Фаланга

Што тогаш светскиве брендови прават коли што идат 250 од шала, и толку многу работат на нивната безбедност, научници прават невероватни зафати во последниве 10 години.

И што се случува ние во македонија имаме исто ограничување како пред 20 години кога се возеле само фиќо и 101 и имале кочници како точак, што е најбитно и тогаш возеле ги пукале аутата 140. Проблемот е подлабог само да не забегаваме.

Што вика зеро, ич не станувај од кревет, ќе искочи надвор од влез ќе будне некј саксија од прозор и бам кај тебе на глава.

Наместо да обрнат внимание на казни и ограничувања нека размислат малце повее за поправање на париштава за да можат возачиве повеќе да внимаваат на возењето а не патот ко мрднати да го гледаат да не опнат во некоја дупка, кај куманово автопатон е за жалење, недај боже некој да има 225 гума во ливада ќе го фрли. На овој начин ќе намалат собраќајки и тоа значителен број, веруј ми.  

+1

Отсутен Tommy

• Легенда
Не да ми е криво што плаќам патарина ...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
posebno na delov SK-VE-SK, tamu treba da ti plakaat osteta namesto patarina

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
posebno na delov SK-VE-SK, tamu treba da ti plakaat osteta namesto patarina

+100000000000000

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
па нели плаќаме данок за патарина при регистрација и + патарина(обична).два пати плаќаш за иста работа.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
ne e ista ama 2 pati ni go ........ za mizerni patista