Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859445 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Mi se cini deka od koga go izgradija City Mall, brojot na soobrakajki na ovoj del od Partizanska drasticno e zgolemen. Kako sto imam primeteno, nema mesec bez da ima nekoja desavka na toa mesto. A pred da go izgradat City Mall, nemase ni guzva, ni soobrakajki ni nisto. Zgolemeniot broj na desavki e izgleda poradi golemiot priliv na neskopjani vo Skopje, bas vo okolina na City Mall.
pa pred da se izgradi trgovskit kolkumina vo Skopje znaea kade e salata partizan, za tie nadvor od skopje i da ne zborime... :D Sega se site faci tamu :)
edit: so zgolemuvanje na brojot na avtomobilite i soobrakajkite se normalni... samo pogresno ti se svaka napisanovo...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
И сега што? Знаеле тие што гравитираат во тој дел од градот, тоа каква врска има со сообраќајките не сфаќам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
predtoa si bea samo lugto od maalo i nie slucajnite minuvaci, sega veke ne e taka... od celo skopje , od cel Makedonija, i od Kosovo... sFe faci se tamu i normalno da ima poveke soobrakajki...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Нормално е, ама само кај нас.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Mislata mi bese, cel ton lugje se iznadojdoa i se napravija golemi guzvi, a so toa i pogolem broj na soobrakajki. Koga se izgradi trgovskiot, golem del od kolite tamu ne bea skopski, pa se vlecea, pravea sitni prekrsoci i stvaraa nervozi vo soobrakjaj, pa nekoi od ovie znaea da se napraat fraeri i slicno... Mene ednas mi se ubaci eden pred mene, taka kamikaziski, pa edvaj dokociv. Registracijata da ne ja spominjam.

Pa od vakvi desavki proizleguva moeto mislenje za zgolemeniot broj na soobrakajki vo toj region...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Зголемениот број на сообраќајки е заради генерално зголемената гужва таму.

Пред некој ден, јас стоев на тој семафор, во левата лента, да одам право од Влае накај Центар. Од средната лента ми пресече пат цура во кола, без жмигавец, без ништо, за да оди лево. Скопски таблици, а богами и одлична причина за сообраќајка.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Сообраќајка меѓу половите органи?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
Сообраќајката се деси пред мои очи, семафорите се мрднаа, се гасеа и палеа, гужва беше, џипот возеше од Влае према центар со некои 50-60, на раскрсницата беше гужва и он требаше да подзакочи иако има првенство на минување.

Фиестата идеше од сити мол кон пазарчето тафталиџе, малце тргна и тогаш го поткачи џипот во задната лева врата, овој дека беше забрзан кочеше али интерцијата го понесе, се изврте и со совозачката страна акна у жардињерата, се уклучи совозачкиот ербег за глава.

И двајцата се криви - и фиестата што така поискочи и џипот што покрај таа гужва влезе партизански со 50/60 км/ч во раскрсница каде има гужва од коли поради неисправни семафори.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Е па и двајцата ќе го кркаат, тој со фиестата казна ќе си плати, тој со џипот ќе вози оправан џип... :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
Сабајлево кај собрание...

не се многу добри сликиве ...сликав во возење ...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Mу ја ебал предницата на крузот.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Има преживеани во Матизот?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Тка треба да ги средат семафорите. У исто време е зелено и за лево и за право. Не дека е нешто погрешно ама луѓево не се затаков семафор, стално се маваат.

А имаше денес и на рузвелтова орце николов судар. Опел корса бела со не знам шо беше. Корсата многу ми личеше на онаа "спремната" на дечкотот со репче што ја вози.

Отсутен Bardako

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
како што можев да видам крузот беше само десно напред мавнат и тркалото скинато-откачено ...
@Deni.. па имаше и брза помош незнам да ти кажам право...