Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3859151 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Многу пати дискутирано.Кој к** да ме казни во мое сопствено возило кога е во прашање моја лична безбедност.

Многу пати дискутирано, ама џабе изгледа.

НЕ Е САМО ТВОЈАТА ЛИЧНА БЕЗБЕДНОСТ ВО ПРАШАЊЕ

1. Зашто да го оптоваруваш БЕСПОТРЕБНО буџетот на РМ со НЕПОТРЕБНИ трошоци за болници, медицински матерјали, докторски саати, кревети и сл?
2. Зашто ја оптоваруваш БЕСПОТРЕБНО фирмата во која работиш со тоа што ќе отсуствуваш со месеци од работа дур те крпат, наместо да се вратиш после 2 дена на работа со лесни повреди?
3. Замисли моронот кој не се врзал е единствен кој заработува во фамилијата. Зошто ПОТПОЛНО НЕПОТРЕБНО фамилијата да отиде под прагот на сиромаштијата, бидејќи тој што носел пари дома или е мртов или е инвалид?
4.....
5...
6...

Причини за врзување има БЕЗБРОЈ. Причини за неврзување има НУЛА.
1.Буџетот ионака е преоптоварен,а и неплаќам за џабе здравствено осигурување.
2.Баш ме заболе за фирмата(моја е).
3.Колку врзани морони испогинале и ги оставиле своите семејства и во сиромаштија и во богатство.Ама ако е богат е ок или не?
4....
5....
6....
За кој како.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Инат магарешки.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
pojac DA. No vo grad zosto? Pri udar so 40kmh vo ponova kola nema da imas nikakvi povredi. Mislam deka i topgear testiraa vakov udar. Gradskoto vozenje e trgni parkiraj se, zar vo 15minuti 4 pati ke stavas i vadis pojas?

Na otvoren pat, od druga strana nemas skoro nikakvi sansi da prezivees soobrakajka ako ne si vrzan.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
„Од пишаното нема бегање.“ е аргумент на луѓе кои не се подготвени да се соочат со последиците на своите акции.

Се слагам со филипв за ова. Би казнувал МНОГУ за неносење појас.
друго ми беше муабетот,ама ќе отиде темава во друг правец,така да нека остане како мое лично мислење ;)
за каиш,секогаш ставам,макар и до продавница да одам,не за моја лична безбедност туку поради казните (пак мое мислење "не верувам дека секогаш ќе ме спаси,ако треба да биде")а за линкот што го оставил филип,другар да бев таков немаше од дома да искочам,немаше брзо да возам,немаше фудбал да играм и се друго што би го правел еден нормален човек,зошто кога ќе видиш што и да направиш денес ти е голем ризик.....пак ќе кажам нека остане како мое мислење,така размислувам,што биде нека биде,секој ден треба да се живее :)

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
Јас секогаш врзувам појас, уште откако се донесе законот врзувам појас, односно тогаш како сувозач се врзував, а денес и како возач се врзувам. Не палам кола додека не сум врзан со каиш.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1959
И раскрсницата после Хотел Карпош е во град... па пак се случи ова.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Не е инает туку мое лично(индиректно- моронско) мислење.
Еден ден да те земам со мене каде шо возам,последно шо ќе ти падни на памет е каишот. :D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
pojac DA. No vo grad zosto? Pri udar so 40kmh vo ponova kola nema da imas nikakvi povredi. Mislam deka i topgear testiraa vakov udar. Gradskoto vozenje e trgni parkiraj se, zar vo 15minuti 4 pati ke stavas i vadis pojas?

Na otvoren pat, od druga strana nemas skoro nikakvi sansi da prezivees soobrakajka ako ne si vrzan.

Еден од најважните детали е токму за каишот. Дури објаснува дополнително за вградените деформации. Сударот е при 30 милји на саат / 48 километри на саат - типична градска брзина.

Да, во 15 минути 4 пати ќе ставам и ќе вадам појас. Немам никаков проблем со тоа. Појас два пати ми има спасено глава, токму во градски услови.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
И раскрсницата после Хотел Карпош е во град... па пак се случи ова.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

aaa, znaci ova vie podrazbirate pod gradsko vozenje, 200kmh niz centar. mhm.

Zero,
Se nadevam deka nema da doziveam gradsko iskustvo kako tvoeto.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Искуство број 1:

Чекам зелено на семафор. Мојата кола не е во движење. Од позади ме удира Ровер 620 со прилично голема брзина. Мојата кола (Југо 45) од ударот оди напред, удира во Мерцедес W124 и го избуткува напред добри 2-3 метри. Седиштата се скршија наназад од задниот удар, па после отидовме напред јас и совозачот од ударот во Мерцедесот. Осетив како ме задржа каишот да не отидам напред и да се опнам со глава во волан/шофершајбна.

Искуство број 2:

Се движам (во Фиат Чинквеченто) по улицата која оди од Илинденска кон Партизанска покрај факултетите. Таа улица има предност во однос на споредните улички. Се движам со брзина од околу 50 километри на час, во 2 и кусур сабајле, трезен као судија. Од споредна уличка излегува таксист во Фиат Уно, прилично добро залетан и колку што памтам без светла (или со многу слаби светла, нејсе, небитно). Закочив, не успеав да докочам, удрив во Уно-то. Уно-то иако беше удрено од страна продолжи да се движи праволиниски и удри во дрво на другата страна на улицата. Мене освен мала потресеност не ми беше ништо. Таксистот пољуби шофершајбна со чело кога се плесна во дрвото, пошто нели низ град нема потреба од појас.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Сите судии шо ги познавам се тешко пијаници. :D :D :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Некако се претера последниве 2 недели, испогинаа луѓе се испокршија коли а џандариве пак се замараат со тоа дали сум застанал на пешачкиов а не гледа дека на претходните 12 сум застанал. Прогледуваат на прсти на „избраните“ кои што си зимаат сила и прават тешки глупости.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Сите судии шо ги познавам се тешко пијаници. :D :D :D

Таков е изразот де, "sober as a judge".

Нејсе, не е тоа муабетот. И во двете ситуации, појасот ме спасил од сериозни повреди и/или ми спасил живот.

Некако се претера последниве 2 недели, испогинаа луѓе се испокршија коли а џандариве пак се замараат со тоа дали сум застанал на пешачкиов а не гледа дека на претходните 12 сум застанал. Прогледуваат на прсти на „избраните“ кои што си зимаат сила и прават тешки глупости.

Добро е, не сум единствениот што приметил дека прошливе 2-3 недели низ Скопје се вози ужасно.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Периодов сите се прибираат во родните краишта, тоест ги прибираат. :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време