Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3874438 пати)

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
Пред 5-6 минути на илинденска од Влае кон Карпош по најдесната лента си возам 160кмч и една БУДАЛА ме претица може со 20-30кмч плус! Накај 200 возеше во град манијакот со Ауди сребрено!
да не бил некој со БМВ (јас) :D

и како тоа ти возеше 60 а будалата со 20-30км/ч плус возел накај 200 ?!
60 + 20-30 е макс 90 што значи.... немогуча мисија е да е со 200 тамо, а со 120 редовно проаѓам тамо :D
Си ја утнал мрљата пред 60. Нормално дека се вози 100тка таму.  8) 8) 8)
ахахахаха фори правиш а :D
уууу 200 не се сеќавам да сум возел тамо, 180 максимум до сега... но тоа ретко ми се случува

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
^Дур не ја асфалтираат повеќе од 100 не возам таму, тоа шахтите ме ебаваат.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
По десната лента нема шахти, само по левата.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Денес ми се случи интересна дешавка со Голфот, односно со воланот...
На подзатворена кривина во десно нагазив на вир вода(не го видов навремено) со некаде околу 80 km/h, и ми пролизга, пролебди десната страна од колата која нагази на водата...
Ми светна некое сијаличе на шалт таблата, не видов кое(ESP претпоставувам), зошто се се одигра брзо, но, кога веќе бев врз водата, колата минимално ми тргна десно заради водата, и дур светеше сијаличето, воланот ми стана крут, и не можев да вртам контра во лево...

Bug in the software buddy

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
требале во голфот да стават 286ка, старата технологија не багира како новата,

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
ESP with steering intervention, да не имаш? Тоа се појави во голф 5ката.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Мислам дека не е баг, намерно го укрутува воланот заради тоа што ЕСП-то го корегира проблемот, а инстинктивно доаѓа да пробаш и ти да го искорегираш со контра и тука веќе имаш поголем проблем.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
^ Томе е во право. Сосема очекувана ситуација. :)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Мислам дека не е баг, намерно го укрутува воланот заради тоа што ЕСП-то го корегира проблемот, а инстинктивно доаѓа да пробаш и ти да го искорегираш со контра и тука веќе имаш поголем проблем.

zavisi od situacija. Elektronikata NE E POBRZA od mozokot i refleksite !!!

Toa e nevidena glupost so ukrutuvanjeto na volanot. Sto pomalce trakataski toa podobro e i pobezbedno posto imas kontrola.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
zavisi od situacija. Elektronikata NE E POBRZA od mozokot i refleksite !!!

а-а не е

да те видам ти со нога така да ја рецкаш кочницата ко што може абс

ова со „Elektronikata NE E POBRZA od mozokot i refleksite“ ти е нааа оолкава...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Кај се роди ти најпаметен од сите.. Да ти подзавидат сите светски инженери што си го трошат животот на подобрување на безбедноста со разни електронски ситеми. Кажи им барем дека нема поента тоа што го прават, нека не се мачат.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
E pa druze ABS NE TE SPASUVA SEKOGAS I SEKADE !!! Izmisleno od eden skapan gigant Bosch da gi oskapuva kolite NEPOTREBNO. I pred da se stava ABS se vozea koli i lugeto poubavo ziveea (imaa povekje pari za gorivo).

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Bugar nemaat site mozok brz kako tvojot, ima i glupi luge so nema da im tekne so da napravat vo takva situacija, za niv e ESP, ABS ne e toa za tebe.

Ja bi go zel da mi se najde zosto mozokot spor mi e nekogash ako mislam neso drugo duri vozam

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Јас имам една кола со ABS и една без ABS, така да искуството ми е тазе.

Наполно ми е јасно зошто новите коли законски мора да имаат ABS и наполно го поддржувам истото. Никогаш не би возел кола без ABS ако имам избор.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
E pa polni im dzeb na Bosch togas. I namesto da zemes BEZ ABS (-700-800 EUR). Ke si uzivas golem broj KILOMETRI so tie pari.