Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3423103 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
Сообраќајки и жртви тек ќе има, само треба очи 8 да се отворат. Еден куп ѓубре, приправено и составено, се увезе за некој да ќари на маката на народот. Луѓе од Фиќо, Југо, седнаа по коли од 110 па нагоре коњи, да не зборам за пилиштари што за беспари добија матурски поклони во облик на 150КС...
Тек ќе има сообраќајки.

spored noviot zakon site taze polozeni ne smeat da vozat nad 1200sm3 i 75 ks i navecer mora da imaat pridruzba... toa e dobra novina....za pojako mora da imaat staz nad ne zanam kolku godini za pojaka kola pozz

ostaj so ne smeat, tie si vozat i gajle nemaat. Licno znam primer na edno razmazeno detiste cii roditeli imaat pari a najverojatno ne go sakaat mnogu bidejki na sekoe negovo krsenje na kolata pojaka i podobra mu kupuvaat

Ова кај нас не функционира, или можеби не функционира кај секого. Тоа е најжално

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5205
Сообраќајки и жртви тек ќе има, само треба очи 8 да се отворат. Еден куп ѓубре, приправено и составено, се увезе за некој да ќари на маката на народот. Луѓе од Фиќо, Југо, седнаа по коли од 110 па нагоре коњи, да не зборам за пилиштари што за беспари добија матурски поклони во облик на 150КС...
Тек ќе има сообраќајки.
Mladicu alal da ti e na muabetov ja ova go zboram uste pred da pocne uvozot a site samo si vrtea glavi, i jas mislam deka doprva ke sledat zrtvi zalosno e no toa e

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Проблемот настанува кога законот не важи за 20% од популацијата... Инаку нема да има револт и напнатост со полицијата.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
Се сеќавам пред 5-6 години кога дозволија увоз колку само поплавени возила од Германија, Франција, се исподонесоа кај нас. И тоа разработена шема, од таму иде божем на отпад, во Унгарија се потсредува механика и електрика, во Романија тапацири, подови, па преку Бугарија кај нас Мерџовци за 13-14000 лева. Страшно. Отвара мајсторот наш Астра една, во картерот песок еден прст, тоа проправено само колку да се донесе до тука...

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
Проблемот настанува кога законот не важи за 20% од популацијата... Инаку нема да има револт и напнатост со полицијата.
aman mac, ne se soglasuvaj so taa brojka, okolu 17% se, zatoa "NEKOJ" gi drzi za muda, zasto otide ramkovniot u solja, gi znam ovie javni tajni zasto sum vo takva okolina, se se znae koj kolku prljav ves ima, mala zemja sme...
« Последно менување: 28 Јуни 2011, 11:57:55 am NUME »

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
проблемот е со сообраќајната полиција се кријат во некој сенки или спијат навечер.јас ги имам начекувано како спијат во кола.треба да има дупло или тродупло сообраќајна полиција па за да се воведе некој ред во возењето.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Како бе нема полиција? Нема кафана до сеа кај што немам видено џандари со елечиња ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
ima policija za svetla neukluceni da kaznuvaat za drugo nisto, eventualno da te pomaltretiraat malce koga ke vozis 10km/h poveke na mesto kade sto e ograniceno 80 a ima 3 lenti a nekoj pokraj tebe ke preleta so 180 ama ti ke go jades

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
Се сеќавам пред 5-6 години кога дозволија увоз колку само поплавени возила од Германија, Франција, се исподонесоа кај нас. И тоа разработена шема, од таму иде божем на отпад, во Унгарија се потсредува механика и електрика, во Романија тапацири, подови, па преку Бугарија кај нас Мерџовци за 13-14000 лева. Страшно. Отвара мајсторот наш Астра една, во картерот песок еден прст, тоа проправено само колку да се донесе до тука...

a se sekavam koga go najavija uvozot "ke pridoneseme za pobezbedni vozila da se vozat" demek ke imale site airbag so nikad nema da se otvori idiotizam

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Не зезајте боље старо БМВ него стар стокец, сеа и вие претерувате. Па порано немаше човек на кого му работи рачната...

Едино што фали е да нема НИКАКВА акциза за под 100кс, и да има бајаги за над 100. Чисто да не ти се исплати да носиш некои налудничави работи.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
100ks и не е налудничава..... границата треба да биде погоре .... 150+

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Сабајлево одејќи на кај Скопје, пред да се исклучиш на кај патарина Петровец едно куче го приметив како се шетка на среде пат...среќа уште од далеку па намалив. Пошто бев со жената возев 120 и брзо симнав скоро на 50 и го разминав. На сопругата и викам леле некој ама ќе го собере кучево партал има да си ја напраи колата. По еден саат се враќам назад на истото место само сега од контра смер нели, истото куче црно лежеше партал направено на патот а имаше траги од кочење...гуми лелелелеле.....
Некој си ја има партал напраено колата!
« Последно менување: 28 Јуни 2011, 13:29:40 pm Sportex »

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7565
не знам зашто колите Ви се проблем, никој не кажува дека колите сами не се возат...
Возачот е крив, а не колата...

Будала си е будала, и во 101 и во BMW ...
Само што во 101 има пократок пат до рајот ...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
abe se toa ubavo mesto 101 da vozi bmw, ama 101 si go vozea poleka posto znaese koj mu se granicite a koga takov tip ke vleze vo BMW i ke stisne gas toa tie za nego ko da sednal zad volan na F1 bolid i misli deka moze da prestigne se.

A pazi vo sredata mislam se sudrile 2 kamioni na patot stip-strumica, edniot kamion zemal da pomine kola, aloooo toj so patlidzani i piperki natovaren so 80max dozvoleno zemal kola da pominuva i sreka so od drugata strana isto ko nego majtor naletal arno so ne bil nekoj ni kriv ni duzen so kola pa da go smackal na lice mesto

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
spored noviot zakon site taze polozeni ne smeat da vozat nad 1200sm3 i 75 ks i navecer mora da imaat pridruzba... toa e dobra novina....za pojako mora da imaat staz nad ne zanam kolku godini za pojaka kola pozz
Законот е 1400cm3 и 75kw односно 100 коња. според мене законот е жива глупост, што ако имав дома само митсу лансер 109 коња??? немаше да смеам да го возам 2 години, после 2 години јас седнувам во него и пак сум на исто ниво како што сум бил и на почетокот кога сум ја земал возачката, затоа што немам друга кола, а таа што ја имам ако ја возам ќе ме казнат. законот за после 11 навечер, идиотштина за собирање пари. од кога ми кажаа 4ица другари дека ги казниле по 400 евра, си реков не фала боље 100ка за такси него ли 400евра на грујо. муабетот ми е дека ако ја у 10 навечер и у 5 сабајле возам зашто да не знам у 11 и у 2 или у 4ри. сум заглавуел у град до 4 саат па сум возел тогаш и ми сменило тоа нешто? не. друга работа многу луѓе имаат по една кола у фамилија која што ја возат до на работа и на детето му преостанува да искочи навечер со кола у град, и што кур ако има возачка коа не смее искочи со кола у град, треба да чека 2 години и после тие 2 години пак е на исто ниво. глупи им се закониве до немај каде, ама народот па уште поглуп, пошто народот им ја дава силата да праат препис на закони од ЕУ, кои што ама баш никаква усогласеност немаат со ситуацијата во нашата држава.