Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3420160 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
 ;D ;D ;D kimi sea i ti ke dobies poraka da go trgnes imeto na imenovaniot kako i jas  ;D ;D ;D da ne ne zatvori i nas brat kao firmana moja  ;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Највеќе сообраќајки прават млади неискусни деца, во силни коли, во доцнежните чесови. Нема никаква потреба да возат коли над 100кс. Законот е сосема во ред. А ако имаш лансер со 109кс? Однеси го на дино тест и извади ја реалната сила која ќе е под 100кс.
А што ако јас дома имам една кола и тоа е А4 2.0 ТДи/140кс, или Чинквеченто спортинг со 125кс и тежина од пола тон? Знаеш како идат? Како формула. Неизбежно е да се замота околу бандера, особено како што се мераклии на експеримантално пијано возење.

Ќе си најдеш кола под 100кс, ако си копиљ и крај.

Ги гледам сега братучетчиња, внучиња... Полагаат. НА НИВ 100кс кола!? Ни под разно! НИКАТ! За 10 години можда. Тие се З Е Л Е Н И во паметот! Зелени. Јас не би им дал над 50кс кола. Нема никаква потреба, од повеќе. Тазе зелки знам сега со Е класа од тато земена. Неможе да исконтролира 180кс во нормална ситуација, камо ли во критична.

Има такси, нови автобуси, има познаници, има точак, има тато-мама-бато. Нема потраба они да возат со ѕверски коли, и да направат беља.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
@Nume
Ќе си пишуем што сакам, нели демократска држава сме, или не ќе да беше така
@Deni
ајде океј за јачината на колите, иако сметам дека би требало да биде до кај 120ина коња, ама законот за после 11 е многу глуп, зашто да ме казнуе, кога си возам кола од 72kw и имам 0 промили алкохол во мене, зашто едноставно да не ме остави да си бркам работа, некако го казни тој што вози во алкохолизирана состојба, и кола над 75kw. ај знам ќе речеш превенција, ама јебала те превенција, кога татините лигуши што возат коли со 150+ коњи, или нема да бидат воопшто застанати, или тато ќе плати казна, или тато ќе фати врски у полиција на принцип знаеш кој ми е татко? сеа ќе му се јавам. е тоа страшно иритира. друга работа кон девојчиња(глупачки што штотуку земале возачка) и возат бесни кабриолети купер с, мито и слично, џандарите се страшно попустливи, а тие татини принцезички, знаат да напраат најмногу глупости, зашто со едно испиено мартини се тикви. и ај кажи ми дека законите се во согласност со ситуацијата во нашата држава. кај нас прво треба треба други работи да се сменат, да се почне од најосновното, далеку сме ние од закони во согласност со еу. уште еден пример ќе ти наведам. го затвараат ќелија, не плаќал данок. ако супер мора да се стаи ред, како што јас плаќам данок така и он треба да плаќа. ама што не го затвори и динго кој што има пута 3 криминал направено од ќелија. тоа е тој "муабет", што секогаш се избегнува во нашава мила државичка

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
^

+ после 11 саат навечер највише се клеца

Ебати државата, младиве ќе треба пешки да идат да клецаат ;D ;D ;D ;D ;D

Замисли ситуација, седиш со женска и ти пробуеш нешо и оваа ти се врти

" Лилееее, само една работа ме занимааа, колку киловата ти е колата" ;D ;D ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Абе да не се праам како класниот ама ќе измешаме политика кај шо не треба!

Едно да знаеш Кими и да не те чуди друже дека е така...РАКАТА ШТО ДАВА НЕ СЕ СУШИ!!!

Енд оф стори!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
@Nume
Ќе си пишуем што сакам, нели демократска држава сме, или не ќе да беше така
@Deni
ајде океј за јачината на колите, иако сметам дека би требало да биде до кај 120ина коња, ама законот за после 11 е многу глуп, зашто да ме казнуе, кога си возам кола од 72kw и имам 0 промили алкохол во мене, зашто едноставно да не ме остави да си бркам работа, некако го казни тој што вози во алкохолизирана состојба, и кола над 75kw. ај знам ќе речеш превенција, ама јебала те превенција, кога татините лигуши што возат коли со 150+ коњи, или нема да бидат воопшто застанати, или тато ќе плати казна, или тато ќе фати врски у полиција на принцип знаеш кој ми е татко? сеа ќе му се јавам. е тоа страшно иритира. друга работа кон девојчиња(глупачки што штотуку земале возачка) и возат бесни кабриолети купер с, мито и слично, џандарите се страшно попустливи, а тие татини принцезички, знаат да напраат најмногу глупости, зашто со едно испиено мартини се тикви. и ај кажи ми дека законите се во согласност со ситуацијата во нашата држава. кај нас прво треба треба други работи да се сменат, да се почне од најосновното, далеку сме ние од закони во согласност со еу. уште еден пример ќе ти наведам. го затвараат ќелија, не плаќал данок. ако супер мора да се стаи ред, како што јас плаќам данок така и он треба да плаќа. ама што не го затвори и динго кој што има пута 3 криминал направено од ќелија. тоа е тој "муабет", што секогаш се избегнува во нашава мила државичка

Епа во законот е проблемот или во НЕШТО ДРУГО е проблемот? Тоа и јас го зборувам, не само за ова. За 20% од народот ниеден закон не важи. Од таму потекнува се.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
17% da ne se povtoruvame  ;D ;D ;D ;D ;D ;) kimi ne dobi PR?  ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
17% da ne se povtoruvame  ;D ;D ;D ;D ;D ;) kimi ne dobi PR?  ;D ;D ;D ;D ;D
Абе јас тоа од учтивост, нема да изигравам џандар. ;D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
@Nume
Не, не добив порака :)
@Deni
Законот како закон си е океј за во германија на пример, ама не и за кај нас, затоа што треба прво да се истражи, како ќе влијае, последици, курци палци, колку народот е спремен за таков закон. кај нас сите закони се носат по итна постапка, што всушност е противуставно, сите закони се протуркуваат, ајде мнозинство имаме носи закониии.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
@Nume
Не, не добив порака :)
@Deni
Законот како закон си е океј за во германија на пример, ама не и за кај нас, затоа што треба прво да се истражи, како ќе влијае, последици, курци палци, колку народот е спремен за таков закон. кај нас сите закони се носат по итна постапка, што всушност е противуставно, сите закони се протуркуваат, ајде мнозинство имаме носи закониии.
Приметувам и тебе доста те иритира законот за после 11 и законот за кола од 75 киловати.
Јас пак се нервирам највеќе. Татко ми кој е џандар првпат слушна од мене дека имало закон за возила до 75 kw односно 100 коња. Што беше најтрагично голфот беше купен. Додека се бараше се бараше строго 110 коња и се најде се купи и крај прича. Работата е што ке правам јас еве ке положам за некој месец и што ке се возам на подугачиот изгледа. или пак ке штедам нема да јадам леб за да купам некој крш колку да ме гура 2-3 години. Што се однесува до делот од забраната за послем 11 ја подржувам потполно и немам намера да ја прекршувам освен во недајбоже ситуации.

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
abe lugje sto ne svakjate deka vo drzavava mora da imame takov zakon za ako imame namera da vlezeme vo evropska unija ... site gluposti sto se praat se nametnati od strana.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
abe site ke se vozite so avtobus, ke vi sedne nekoe p. do vas i ke se zbesnete so toa kolite :)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
abe lugje sto ne svakjate deka vo drzavava mora da imame takov zakon za ako imame namera da vlezeme vo evropska unija ... site gluposti sto se praat se nametnati od strana.

Тоа е тоа.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Вториов ја турираше до исклучуење додека леташе  ;D ;D