@Nume
Ќе си пишуем што сакам, нели демократска држава сме, или не ќе да беше така
@Deni
ајде океј за јачината на колите, иако сметам дека би требало да биде до кај 120ина коња, ама законот за после 11 е многу глуп, зашто да ме казнуе, кога си возам кола од 72kw и имам 0 промили алкохол во мене, зашто едноставно да не ме остави да си бркам работа, некако го казни тој што вози во алкохолизирана состојба, и кола над 75kw. ај знам ќе речеш превенција, ама јебала те превенција, кога татините лигуши што возат коли со 150+ коњи, или нема да бидат воопшто застанати, или тато ќе плати казна, или тато ќе фати врски у полиција на принцип знаеш кој ми е татко? сеа ќе му се јавам. е тоа страшно иритира. друга работа кон девојчиња(глупачки што штотуку земале возачка) и возат бесни кабриолети купер с, мито и слично, џандарите се страшно попустливи, а тие татини принцезички, знаат да напраат најмногу глупости, зашто со едно испиено мартини се тикви. и ај кажи ми дека законите се во согласност со ситуацијата во нашата држава. кај нас прво треба треба други работи да се сменат, да се почне од најосновното, далеку сме ние од закони во согласност со еу. уште еден пример ќе ти наведам. го затвараат ќелија, не плаќал данок. ако супер мора да се стаи ред, како што јас плаќам данок така и он треба да плаќа. ама што не го затвори и динго кој што има пута 3 криминал направено од ќелија. тоа е тој "муабет", што секогаш се избегнува во нашава мила државичка