Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3887516 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
‘Солење памет‘ е кога го правиш истото за кое го критикуваш другиот.

Dvolichnost, hipokritizam ...

Дури и да е навистина дволичност, тоа НЕ го прави возењето под дејство ниту ронка по безбедно, разбираш? Моите карактерни особини - какви и да се - немаат никакво влијание на успорените рефлекси на цврцнат шофер!

Каде го кажав спротивното?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
П.С. Јас сум строго против возење пијан.

Ама кога си пијан не мислиш дека си пијан и поак седнуваш зад волан. Јас колку пати така после една чаша воно не се сеќавам каде сум завртел, каде сум чекал семафор, но сепак сум возел. Заебана работа.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
‘Солење памет‘ е кога го правиш истото за кое го критикуваш другиот.

Dvolichnost, hipokritizam ...

Дури и да е навистина дволичност, тоа НЕ го прави возењето под дејство ниту ронка по безбедно, разбираш? Моите карактерни особини - какви и да се - немаат никакво влијание на успорените рефлекси на цврцнат шофер!

Каде го кажав спротивното?

никаде, во право си!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер

Ама кога си пијан не мислиш дека си пијан и поак седнуваш зад волан. Јас колку пати така после една чаша воно не се сеќавам каде сум завртел, каде сум чекал семафор, но сепак сум возел. Заебана работа.
Никогаш.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
BMW......... само нив им се случуваат вакви заебанции....

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
Што ако утре не го видиш на време син ми пошто ти искочил ко без глава на крајно неочекувано место, а тебе ради алкохолот ти закаснила рефлексната реакција за 7 десетинки - таман колку да го стаиш под тркала?

Знаеш што, јас мислам дека ти треба син ти да си го чуваш подобро :D
еве (да речеме) дека мене си ме убедил да пазам на син ти, што правиме со остатокот од 6 МИЛИЈАРДИ ЛУГЕ во светов од кои НАЈМАЛЦЕ 1% не би те послушале ?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
еве (да речеме) дека мене си ме убедил да пазам на син ти, што правиме со остатокот од 6 МИЛИЈАРДИ ЛУГЕ во светов од кои НАЈМАЛЦЕ 1% не би те послушале ?

Фалангасаурус ефект на природна селекција:
Измачуваш, дереш на живо, стрелаш во чело, палиш, ебеш додека се топли.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Што ако утре не го видиш на време син ми пошто ти искочил ко без глава на крајно неочекувано место, а тебе ради алкохолот ти закаснила рефлексната реакција за 7 десетинки - таман колку да го стаиш под тркала?

боље 5.999.999.999 него 6.000.000.000

(не туку мудрувај туку немој да возиш пијан!)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Статисктички, најслабија карика.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
Опасно е да се вози после 10та пијачка.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Реално гледано човек се опијанува со само една пијачка.

Обично тоа е 5тата.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521

Falanga, jas ne se sekavam sabajle kako dojddov na rabota pa sea ti za toa :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk

Таквите како тебе се најопасни! Мислам дека можат дa се напијат и да возат нормално, а после една чашка дрво се праат и дури и не памтат другиот ден шо се случило, им фалат парчиња од филмот! ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Во принцип СЕКОЈ може да вози пијан доколку при возењето не налета на неочекувана ситуација. Ако е све у реду, ќе си стигне таков пијан дома и никому ништо. Просто ќе го гаѓа патот со воланот и тоа е тоа.

Проблемот со возење пијан се оние ретки ненадејни, неочекувани ситуации, каде што е потребна молневита рефлексна реакција. А времето на реагирање кога си пијан е објективно продолжено, без оглед кој како се осеќа и што мисли.

Периферната визија е значајно скратена. Координацијата око-екстремитети не е толку добра како кај трезен човек. Па така, во неочекувана ситуација трезен човек може за влакно да се спаси, а пијан не.

ЗАТОА не се вози пијан*. ЗАТОА е казниво. Не затоа што не можеш да го погодиш патот кога си пијан. Можеш. Туку затоа што нема да се снајдеш во неочекувана ситуација, а таква може да ти се деси било кога и било каде.

--
*) не само пијан од алкохол, туку онаден на кој било начин. Речиси сите психотропни супстанции, а алкохолот е една од нив, ги дразнат допаминските рецептори и со тоа ја сјебуваат периферната визија и времето на реакција.