Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3883822 пати)

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 792
Ја планирам да си извадам се од кај радиото тука и да си стаам една голема икона поубаво да ме чува ,а брз бордот така една малечка за секој случај....

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Залепи и една на капачето од резервоарот, помалку да ти троши.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Атеисти зборат за религиозни предмети ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Ти си спасен, имаш крст на беџот од колата ;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
и тоа фабрички... уште од фабрика излагаат со крстови... во италија се молат на папата, да не се расипува толку често... или барем додека трае гаранцијата  ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Имам и на ретровизор..  8)

Али се слагам дека ако сам не се пазиш никој нема да те пази..

Drive Safely   ;)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Not a valid youtube URL

Јебеш сите high-Tech изуми на BMW, Ферари и останати фраери. Самиот човек е најголем safety фактор.

Задња вуча со многу коњи не е за аматери.

И за жени !

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Да им каже некој тогаш на оние во Порше да сменат маркетинг стратегија, и наместо попуст, и 1000 Е доплата за ESP, да даваат по едно иконче и молитви специјално изработени за автопат, за кревање рачна во кривина со 80 км, за возење на 250 итн...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
    Оче Дени наш, кој си на патиштата,
    да се свети горивото Твое,
    да дојде подвозјето Твое,
    да биде потрошњата Твоја,
    како во град, така и на отворено;
    бензинот наш поскапен дај ни го денес
    и прости ни ги гумите наши
    како и ние што им ги проштеваме на нашите комшии;
    и не нè воведувај во аквапланинг,
    но избави нè од тумбање.

Амин!

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
 Погледни во Рекла казала, реното е подметнато.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4595
  • ~ Full of soul ~

"Otišla sam na žurku i sjetila se šta si mi rekla. Rekla si mi da ne pijem alkohol,tako da sam umjesto toga pila Sprite. Osjećala sam se ponosnom na sebe, kao što si rekla da bi trebalo da se osjetim. Rekla si mi da nebi trebala da pijem i vozim, suprotno od toga šta su mi neki drugovi rekli. Donjela sam zdravu odluku i tvoj savjet je bio tačan, kao i uvjek.

Kad se žurka napokon završila, ljudi su počeli da voze iako nisu bili sposobni da to rade na pravilan način. Otišla sam do kola svjesna da ću se vratiti kući mirna. Nikad nebih ni zamislila šta me je čekalo, majko.
Sad ležim nepomično na cesti i čujem policajca kako govori: "Dječak koji je izazvao ovaj udes je bio pijan". Majko, njegov glas je zvučao kao da je tako daleko. Moja krv je svuda oko mene i svim snagama pokušavam da ne vrištim. Čujem doktore kako kažu: "Ova djevojka će umreti". Izgleda da je mladi dječak, koji je jurio punom brzinom, odlučio da pije i vozi, i sada ja moram umreti!

Zašto ljudi rade to,majko, znajući da će to uništiti mnoge živote? Bol me reže kao stotinu noževa. Reci mojim sestrama da ne plaču, reci tati da bude jak. I kada odem u raj, paziću na sve vas. Neko je trebao učiti tog dječaka da je pogrešno da pije i vozi. Možda da su mu njegovi roditelji rekli to, ja nebi sad bila na samrti! Moj dah postaje slabiji, sve više i više. Majko, ovo su moji zadnji trenuci i osjećam se očajno. Voljela bih da mogu da te zagrlim majko, dok ležim ovdje i umirem....
Voljela bih da ti mogu reći koliko te volim, majko.... Vo...lim.... te.....Zbogom...."

~~~ Ove riječi je napisao novinar koji je svjedočio saobraćajnoj nesreći. Djevojka, dok je umirala, govorila je ove riječi, a novinar ih je zapisao...Jako pažljivo. Taj isti novinar je započeo ovu kampanju... pošaljite ovo svojim prijateljima, podorici i voljenim osobama... Može biti vaš život taj koji ćete spasiti, ili život voljene osobe. Molim vas nemojte ni drugima dozvoliti da voze u pijanom stanju. Ponudite se da ih vozite, pozovete im taxi ili prijatelja!
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4118
Not a valid youtube URL

Јебеш сите high-Tech изуми на BMW, Ферари и останати фраери. Самиот човек е најголем safety фактор.

Задња вуча со многу коњи не е за аматери.

И за жени !

И за кинези !

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498