Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3888738 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
a 3:10 ни флека не остана од моторот и моторџијата... со шпакла од асвалт вадење...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Се повеќе почнува да ме нервира онака ноншалантното возење преку две полни линии. Абе треба во затвор да се лежи за таков прекршок.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Прееска кај млечен таксист од Палас такси си сврте полукружно преку цела улица.. Легнав на свирка, уште почна да ми се дере.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
А едвај поднесувам во Ѓорче кога ќе си застанат на лева лента и си дремат, дремат, дреамт си чекаат за да пресечат две полни линии и да си влезат во уличките. Абе што не бев некој манга пуштен од затвор па пикнат во полиција абе да му излезам и забите да му ги заријам во волан...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
абе викам ја дека ке купам некој пат една дрнка некоја ама тенк... на пример лада некоја или волга на пример... руски тенк... и ке земам ке се возам по такви места, со киф ке мавам по такви возачи.. ем траума доживотна, ем мене кеиф, ем мене пари у џеб... мислам дека треба да се изнајде некој како оној русинот како ли му беше името ЦРНО+нешто... за 5 години исчукал преку 90 возила со автобус, и никад не е крив... ама намерно и фино вака ги исчукува... и што е нај јако, се тоа му е со видео документирано и никад не е крив... се отцепил пари зимајки преку каско...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
И јас таму така вртам ако нема коли, ако има многу за чекање терам право.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
Околу 9 сато кај Сато во Бт со пуштени 4 жмигавци ме замина комби од погребална служба. Да можеше преку мене ќе поминеше. На тоа си помислив: Аман бе, на кој тоа толку му се брза да умри...
На 100 метри потаму, кај Безистенот, сообраќајка. Изгазен пешак. Лежеше на коловозот. Полицијата го имаше блокирано патот. Ете за таму се брзаше тој од погребалното.
На страната имаше сив (или така нешто) Пасат од претпоследната генерација. Веројатно со него беше удрен пешакот...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Завчера и вчера бев сведок на две сообраќајки што се случија пред мене.

1. На крајот од пластичарската улица баш пред влезот во касарната на семафор застанува Авео од старите а зад него залетан Голф2. Изгледа доцна го виде и проба да го избедне ама му се збрца во левиот заден дел. Авеото имаше искршени штопови и здробен браник а на голфот целата предница беше смачкана. Дел од парчињата ми завршија врз кола и денес гледам неколку гребнатини на мојата хауба. Се обидов да застанам на местото на настанот да видам да не беше повреден тој во голфот (а најворојатно беше) ама зад мене многу возила се најдоа и не можев да застанам ќе го блокирав сообраќајот.

2. Вчера на раскрсницата меѓу Ленинова и Орце Николов цура во Мерцедес М непочитувајќи предност се мавна во Мондео караван такси кој возеше по орце николов. Му беше влегла едно пола метро внатре во мондеото а на мерцедесот не му беше буквално ништо освен малце сина боја на браникот.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
Околу 9 сато кај Сато во Бт со пуштени 4 жмигавци ме замина комби од погребална служба. Да можеше преку мене ќе поминеше. На тоа си помислив: Аман бе, на кој тоа толку му се брза да умри...
На 100 метри потаму, кај Безистенот, сообраќајка. Изгазен пешак. Лежеше на коловозот. Полицијата го имаше блокирано патот. Ете за таму се брзаше тој од погребалното.
На страната имаше сив (или така нешто) Пасат од претпоследната генерација. Веројатно со него беше удрен пешакот...
Црн пасат, пешакот починал на лице место... имало и многу крв. Шоферот на пасатот испуше 1 кутија цигари за 10 минути.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
^Абе Фиц бе кај ги наоѓаш сообраќајкиве? Многу смешно ми падна како летна колата од камионот :D

http://tocka.com.mk/1/88417/dzip-i-101-se-udrija-pred-soborna  :)

Иначе девојка ми ја видела сообраќајкава баш кога се случила и според неа едната кола го бркала семафорот, а другата порано тргнала. Човекот у 101 бил у шок и не искачал од кола, му пришле луѓето од ленд роверот, типов си седел у кола не мрдал, ништо чудно и повреден да бил.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Црн пасат, пешакот починал на лице место... имало и многу крв. Шоферот на пасатот испуше 1 кутија цигари за 10 минути.

19 годишно момче го возело пасатот, според зборовите на девојка му брзал за да ја однеси колата дома, неговите каснеле за на свадба. Пасатот го удрил пешакот и го фрлил на другата лента каде што го прегазил Мерцедес кој побегнал од местото.

Вечерва полицијата вршеше по Мерцедеси низ градот.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Греота и за пешакот и за детето. Пешаков умрел, ама 19 годишников цел живот ќе го носи на душа. Туку не ми е јасно зашто избегал тој со мерцедесот, по никој основ не може да биде крив, ако стварно е така како што кажува ракун.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Дечкото не бил при себе, не можел да зборува па зборувала девојката негова. Инаку дечкото никогаш немал возено брзо, само денес брзал бидејки му јавил татко му да му ја однесе колата што побрзо. Пешакот најверојатно бил пијан...

Се надевам имало очевидци па ке го најдат и Мерцедесот...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D