Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3886036 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

filip, ти и да праиш муабет гајле немаш, и така секогаш носиш појас  ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
filip, ти и да праиш муабет гајле немаш, и така секогаш носиш појас  ;D

сеедно, може ќе згазам велосипедист кој не сум го приметил дека безумно се симиња од тротоар додека ја се пењавам со совозачот на дневнополитички теми...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Филип, не бараше некој да ти праи друштво за 50-километарскиот тест низ град? Или да седи на задно седиште, од време на време да те буцка со игла за плетење, да не заспиеш?

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Додека стоиш на семафор ке му правиш муабет, кога ке тргне, кутенка :D Ама ако, ете ја се пријавив да му бидам сопатник, нормално треба и ја да се погодам тој ден со смените или пак да сум слободен, и нормално ке почитувам она што он ке го каже како правило додека вози

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Филип, не бараше некој да ти праи друштво за 50-километарскиот тест низ град? Или да седи на задно седиште, од време на време да те буцка со игла за плетење, да не заспиеш?

нека седи до мене и ќе си праиме гс муабети. нема да отвараме тешки теми кои бараат мислење или емотивен ангажман.

аман

мора ли за апсолвирани ствари стално да се убедуваме??

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
затоа у принцип не се праи муабет со возачот низ град. возачот треба да ќути, со двете раце на волан и со погледот напред.

Ти го рече ова. Сега викаш гс муабети..

Значи, генерално, и јас се слагам со тебе - дека на возачот не треба да му се прави некои сериозен муабет што ќе му го одвлече вниманието премногу.. Ама и ти се истрчуваш па после ретерираш..

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
затоа у принцип не се праи муабет со возачот низ град. возачот треба да ќути, со двете раце на волан и со погледот напред.

Ти го рече ова. Сега викаш гс муабети..

Значи, генерално, и јас се слагам со тебе - дека на возачот не треба да му се прави некои сериозен муабет што ќе му го одвлече вниманието премногу.. Ама и ти се истрчуваш па после ретерираш..

затоа е пишано „у принцип“. Не е тоа за украс.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Точно, не треба сериозен муабет да се прави.

Пример девојка ти да те праша колку идете, ќе испогинеш на прав пат и пак нема да се сетиш...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Возам по Илинденска и стигам до раскрсницата со Ленинова, лабаво си возев 50ина км/х, тивко музиче, лабав муабет у кола...

кога ќе стигнете кај што сте тргнале, праи муабет колку сакаш.

добро што не те собрал некој (пу пу) и памет за друг пат. Возење не е забанција и фурки со другарите. Возење е управување со тешка машина и си бара дисциплина и одговорност.

У принцип значи у принцип, не по исклучок. А ако некој напише дека правел лабав муабет, не го советуваш дека погрешил затоа што правел лабав муабет, а ти фала богу си мислел на напет муабет за политика или раскинување :)

Така да се согласувам дека правење тешки муабети кои одвлекуваат премногу внимание не се ок, па ни пешки кога одиш. Али тоа не се у принцип муабети, и нема да му го кажам тоа на некој што си праел муабет за каде да пие кафе и го згазила кола.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Замислете каква камиказа е Бузуки зад волан слушајки Синан Сакич на радио  ;D

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
Мислиш каква ке биде :),...лесно ви е вас од Битола, Скопје...ја шо да прам :D
New blood of old school

Отсутен Knight_

• Редовен
  • Пораки: 1284
Замислете каква камиказа е Бузуки зад волан слушајки Синан Сакич на радио  ;D

„Адреналин во крв и ангели чувари“  ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
преку онак џуниор ми е од паметување и со сила пикање етичка култура зад волан...

освестете се бре дека нема да ме смените ни мене ни никој друг... и немој сега погодените од овие 5 збора да ми кажат дека “само“ си кажале свое мислење или дека “дебатирале“ на тема на јавен форум... ни едното ни другото не го правите туку ГЊАВИТЕ БРЕ луѓе... гњавите и тоа е тоа...

пруберете си ги малку прстите од тастатура и терајте си го животот онака како што вие сакате без да убедувате други да го тераат по ваше затоа што вие така мислите дека е нај добро...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
онак не ти требаше постов, сеа 10 постови ќе има како нема што ти да си тераш по свое и тоа не е во ред ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
зелено џамче брат... зелено џамче... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време