Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3888931 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Читам и никако да протумачам... ова законов многу ми е нејасен... 2 години да неможеш да возиш после 11:00 (не го почитувам)!
Имам другар зема дозвола пред 2 години и се има качено 3 пати во кола и сеа он пошто има 2 години положено испага поискусен од мене кој јас за 1 година имам поминато преку 20,000 км
Многу нејасно ! :@:@

Oф...
Не е битно тоа. Битно ти на 18-19 години си апсолутен почетник како во самостојниот живот така и во возењето. Значи дека ти и да имаш 3 000 000  км. поминато, пак имаш мозок на 18 годишен кој мисли на пи*ки и пијанчење. И зашто да ти дадат да возиш после 11 кога ќе се чувствуваш послободен и ќе се начукаш и ќе усмртиш мало дете зашто си пијан и се правиш фраер поради девојката до тебе која со цигарата во рака ти дува во фаца. Законот си е на место !
Не навлегувам во детали јас вака ти така. Законот не гледа поединци.

@n1kola- Да. Ама кај си тргнал ти сам да возиш на автопат, а си почетник. Затоа ќе ти лупнат по џебот најмногу, а дома кога ќе дојдеш (ако не знае татко ти) ќе те лупне уште повеќе.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065

[/quote]

Oф...
Не е битно тоа. Битно ти на 18-19 години си апсолутен почетник како во самостојниот живот така и во возењето. Значи дека ти и да имаш 3 000 000  км. поминато, пак имаш мозок на 18 годишен кој мисли на пи*ки и пијанчење. И зашто да ти дадат да возиш после 11 кога ќе се чувствуваш послободен и ќе се начукаш и ќе усмртиш мало дете зашто си пијан и се правиш фраер поради девојката до тебе која со цигарата во рака ти дува во фаца. Законот си е на место !
Не навлегувам во детали јас вака ти така. Законот не гледа поединци.

@n1kola- Да. Ама кај си тргнал ти сам да возиш на автопат, а си почетник. Затоа ќе ти лупнат по џебот најмногу, а дома кога ќе дојдеш (ако не знае татко ти) ќе те лупне уште повеќе.
[/quote]
Епа тоа сакам да го кажам некој со 4 км годишно што ке ги помине испага по искусен од мене ! :(
затоа и не го почитувам законот....
22 години имам не смеев да полагам 2 години... ако ми е за да се правам фраер ке купев појака кола немаше косилица:)
тој ако сака да се прави фраер истото и преку ден ке го прави ке ја качи девојката ке брка по булевари ке седнат негде ке испие 4 пива и камен е ...
мене тоа не ми е сватливо зашто баш навечер не смее да се вози кога и преку ден можам истото да го направам
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
Не се битни километрите, битен е мозокот! На 18 години само што си земал возачка, не размислуваш исто како на 21-на година.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Епа тоа сакам да го кажам некој со 4 км годишно што ке ги помине испага по искусен од мене ! :(
Ако те репнат четир` стотки, има да го почитуваш и да му се клањаш. Само си имал среќа до сега..
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Видиш, ја не сум во тек, не сум го читал од кога бев возач почетник. Сосема јасно си кажува законот нема што.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4065
Ако те репнат четир` стотки, има да го почитуваш и да му се клањаш. Само си имал среќа до сега..
Не плакам :)))
и сеа мора со поискусен да возат.Па да го земам татко ми со мене во дискотека и после тоа ако идам на водно него ке му дадам фенер да ми држи абе ајде... :D:D
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
A tek pa na vodno ako te fatat. :) Dve plati ne te krpat... :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7665
  • French diamond
Почетник те сметат до 21 година, сигурно на 20 години нема со татко ти да шеташ на одмор или општо по другите градови.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498

Па плус со татко му...

Ќе го казнат за инцест.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер

Па плус со татко му...

Ќе го казнат за инцест.
http://www.registarnapedofili.mk/

Отсутен Bojan j

• Сениор
Почетник те сметат до 21 година, сигурно на 20 години нема со татко ти да шеташ на одмор или општо по другите градови.
Јас на 20 години не смеев да се осмелам да отидам сам до Охрид со кола, а не па до другите градови, а камоли во странство. Доаѓаме до темата за домашно воспитување. Законот е на место колку вие и да се буните.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Тоа со после 11 саат зошто јас не го оправдувам.
Од проста причина што јас имав потреба да возам после 11 саат кога работев во лисиче, кога немав никаков превоз за до дома, немав автобус, а сам во кола без придружба не возев, а да возев, ке си возев најмормално како што треба, плус како што кажав капка алкохол не ставам во уста кога треба да возам, ама ете поради таа одредба јас неможев да возам и мораше да го малтретирам таткоми навечер во 11 да доага во лисиче и да ме зема, наместо тој период веке да е легнат пошто рано стануваат со мајками, он доагаше мене да ме зема.

Ако на многу други не им работи мозокот и на 50 години, мене тоа не ме интересира, затоа ке си стои полиција и ке казнува несовесно однесување. Јас лани на први мај бев со мојата кола, цел ден седевме, само 1 чаша пиво се напив и тоа околу пладне, а потоа цел ден сок си пиев се до вечерта додека не заминавме, така да, кој нема во главата, нема никогаш да има

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Не ти требаат над 75KW за да се отепаш, тоа се прави и со Тротинет...ако немаш во главата, немаш
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Не ти требаат над 75KW за да се отепаш, тоа се прави и со Тротинет...ако немаш во главата, немаш

На ова треба и печат да се стави :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
Тоа со после 11 саат зошто јас не го оправдувам.
Од проста причина што јас имав потреба да возам после 11 саат кога работев во лисиче, кога немав никаков превоз за до дома, немав автобус, а сам во кола без придружба не возев, а да возев, ке си возев најмормално како што треба, плус како што кажав капка алкохол не ставам во уста кога треба да возам, ама ете поради таа одредба јас неможев да возам и мораше да го малтретирам таткоми навечер во 11 да доага во лисиче и да ме зема, наместо тој период веке да е легнат пошто рано стануваат со мајками, он доагаше мене да ме зема.

Ако на многу други не им работи мозокот и на 50 години, мене тоа не ме интересира, затоа ке си стои полиција и ке казнува несовесно однесување. Јас лани на први мај бев со мојата кола, цел ден седевме, само 1 чаша пиво се напив и тоа околу пладне, а потоа цел ден сок си пиев се до вечерта додека не заминавме, така да, кој нема во главата, нема никогаш да има
Затоа пишав дека законот не гледа поединици. Тоа што тебе не ти одговарал и ти не го оправдуваш не го прави дека не е на место. Не сите размислуваат и се однесуваат како тебе.