Не ризикувај, добро. Ништо страшно. Ти спаѓаш во оние 0% (заокружено на 11та децимала) кои возат под пропишаната брзина на Тетово-Гостивар.
Точно, тоа е, јас сум во законски предвидената брзина која што е предвидена според сообракајниот знак, е сеа, 60 е, 80 е, тоа е, што да правиме.
Јас капка алкохол не ставам додека возам, и возењето преку ден и преку нок ми е исто, па ете 2 години мора да чекам да ми помине оваа шугава забрана.
А иначе, ако возиш ти секој ден тетово-гостивар со по 120 km/h, 365 дена во годината, рачунај дека веројатноста да те фатат во најмала рака 5 пати е мноогу голема, а тоа би значело 100 негативни ете според твојата логика ако ги запишеме во книшка и оп, одземање на категорија, забрана 2 години за полагање, па ке полагаш наново и ке бидеш во категоријата на возачи почетници.
Затоа, не фала, гледам да бидам во рамките на законски дозволеното, пошто во законот покрај тоа што е предвидено дека на автопат се вози 130, под тој став има уште еден став кој вели, освен ако со знак не е поинаку ограничено

Тоа ти е, не само македонија, општо сите држави од балканов време им треба да се средат, да ги средат дупките во законите, стандардите. Неможе да се рамниме сеуште со европа, кога ние 100 години сме позади нив. Кога во почетокот на 20 век во европа на еден начин цветал капитализмот, се откривале и правеле еден куп пронајдоци, македонија и балканот сеуште биле под тимаро-спахиски систем такозвани турски феудализам, така да, многу сме зад стандардите на европа