Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3884698 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
...а, одредени возачи да бидат исклучително внимателни во такви услови и да не мислат дека ако имаат зимски гуми во зима се семоќни.

Нека иде уште еднаш ова, го имам кажано и еве баш ми е мило што го прочитав и од друг член. Мада кога возат зимски гуми во снег, некои се понашаат како да возат сликови на сув асфалт и најнормално е да се поебат негде.

Тогаш ми е особено драго, само да не се улетаат у мене.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Филип дали ти стално се ориентираш по ограничувањето?

Не сум сигурен дека разбирам што точно значи „ориентирање по ограничување“. Те молам повтори го прашањето со други зборови и со задоволство ќе ти одговорам.

Ако возачкиот рефлекс или интуиција ми кажува дека тука може безбедно да се вози со брзина X, а ограничувањето вика Y при што X>Y тогаш на интуицијата и викам „кој те ебе“ и терам според Y.... ако ова сакаше да прашаш, не сум сигурен.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
^ И колку време ти треба да стигнеш од Скопје до Струмица на пример?......3 саати?
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Скопје-Охрид ?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Not a valid youtube URL

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
^ И колку време ти треба да стигнеш од Скопје до Струмица на пример?......3 саати?
Скопје-Тетово.
Според ограничувања 40мин.
Според интуиција 55мин.
Според common-sense 8,7мин.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?

Скопје-Охрид ?

Не сум мерел, но ветувам дека во првата следна пригода ќе измерам и ќе рапортирам!

Иначе, не се потресувам ако стасам 15-20 минути подоцна од братучед ми. Нема да ми се смали курот. Бонус: парите заштедени на гориво идат на пиво! beat that!

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Јас мислам дека ако возиш по прописите оносн ограничувањето нема да бидеш под 4 саати. Курот ист ќе ти биде али живците (мене бар) ќе отидат у курац.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
Абе претерување е ова веќе... Едни автобуси кои патуваат по 3 саати од СК-СР не возат по знаци цело време.
Разбирам и пропаѓирање на безбедност во сообраќајот,ама ова веќе....
Далеку си од 15 минути покасно стигнување,сааати се у питање.
-J.Clarkson

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Далеку си од 15 минути покасно стигнување,сааати се у питање.

нема врска. скопје-охрид го имам возено едно 1000000000 пати до сега, што приватно, што служебно, па никој до сеа не ми се пожалил на спора вожња или „ајде побрзај шо напраи“ или не знам што

вкупното време го прави просечната брзина, а просечната брзина се качува повеќе со флуидно и планско возење отколку со повремени, непотребни и опасни изблици на моменталната брзина.

Viamichelin вика според ограничувања скопје-охрид се вози за два ипол саати, што се согласува со моите слободни проценки и тоа мерено од центар, што додава барем 15 минути.

вие за колку го возите скопје-охрид?
« Последно менување: 23 Јануари 2013, 22:24:53 pm filipv »

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
Филип стварно нема веза ова што го зборуваш...Или ти стварно во животот никогаш не си возел повеќе од 120,а?

Еве ти еден предлог,да возиме СР-СК или обратно не е битно и да видиме колку време ќе ни треба да стигнеме,може? И кажи колку си спремен да ставиш на кладба.
150-155км се во прашање,најчести знаци се 40-60,поретко 80... Троцифрени тек кога ќе се приближиш до аеродромот,у таа околина е дозволено и до 100-120,не за друго летаат авиони.
« Последно менување: 23 Јануари 2013, 22:47:49 pm cuoresportivo166 »
-J.Clarkson

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Филип стварно нема веза ова што го зборуваш.

Прашав за колку време го возите Ск-Охрид. Не е афирмативна пропозиција па да има или нема везе. Прашање е.

За Струмица не знам не сум возел често, али чим ќе возам ќе рапортирам обавезно!

И што кладба да ставаме? Да се кладиме дека ако возиш побрзо ќе стингеш побрзи? :-) нема што да се кладиме, тоа ти го признавам уште од одма :-)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
Исто и јас никаде не спомнав Ск-Ох претходно ,па ти го упасува некако во постот,а ниту пак се осврнав конкретно на твоето прашање.
Ск-Ох сум возел само еднаш,оддамна,така да неможам да ти кажам.
А пошто си мераклија на "Overlanding" би можело кога ќе дојдам во Ск да те викнам и да ставиме една дебела кладба,ама стварно дебела,па да тргнеме за Струмица,и да мериме па да видиме дали ќе бидат 15мин закаснување, или ќе бидат повеќе од 60минути.

Значи не одговори: Дали некогаш си возел повеќе од 130,пошто во најголем дел од земјите во Европа тоа е лимитот?
                            И дали во Македонија си возел повеќе од 120?
-J.Clarkson

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Мене повеќе ме интересира дали се држи до ограничувањата од 40 и 60 на регионалните патишта, а ги има на многу места.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
ТОА Е ПРАШАЊЕТО!!!
Ако стварно вози 40 таму кај што е ограничено 40, човеков има нерви од титаниум.