Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3886597 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
На пример, возиш со 40 на саат, вртиш во кривина, а од таму некоја пијана будала во спротивна насока со 60 на саат се насука во тебе.

Шо би рекол чале, кога возиш не треба да пазиш само на себе, треба да мислиш и на тие што идат од спротива. И затоа чале никад од 100 ка више нема дигнато.

Ќе си пушти Драгачевци и ич не му чуе дал го претркал некој со Фиќо или било шо.  ;D

И пичи на море  8)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Искрено, целиот пензионерски „од пишаното не се бега“, „така требало да биде“ и „тоа ти е судбината“ муабет ми е тотално, апсолутно и неизмерно глуп.

Значи.. Не постои нешто толку „генерално“ како судбина. Судбина е изговор кој си го користат луѓето кои не можат (или уште полошо, не сакаат) да ги разберат и прифатат реалните причини и последици за некој настан.

Сите ние сме одговорни за последиците од нашите постапки. Неносење каиш во кола е тотално погрешна работа. Мене ми има каиш два пати спасено глава. Двата пати во кола без ербег. Двата пати ќе имав во најмала рака волан замотано околу глава, во најлош случај ќе излетав низ шофершајбна. Сите знаеме за милион примери за луѓе на кои каиш им спасил глава. Има такви луѓе и на форумов.

Не си играјте играчки со „така требало да биде“. Немојте со тие квази-аргументи да си го олеснувате и оправдувате својот став.

(Чисто да се дообјаснам: атеист сум, не верувам во судбина, карма, вуду, реинкарнација и остали религиозно-спиритуални убедувања, доктрини итн..)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Според тебе е така,според друг е поинаку и сега?Ти не веруваш јас верувам.
Одам по улица,коли си возат,сончев ден,една од тие коли ми помина покрај нозе,скина дрво и удри во зграда,го удрило срцето чоекот.Не  ме собра?Шо е тоа?Ако ме собереше,за шо ке бев крив јас,за шо ке беше крив шоферот?Не го нарекувај ‘така требало да биде‘,не го нарекувај ‘судбина‘,како сакаш наречи го,ама не е ни до тебе/мене ни до чоекот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Лелеее.  А што е бе Мече?

Отсутен MecheTo

• Легенда
Тоа е Фаланга шо некои го нарекуваат среќа,некои судбина,некои така требало да биде,некои к‘смет итн.итн.Незнам шо е ни па се интересирам или сакам да расправам околу тоа со дефиниции или линкови,едноставно ете како и сите нека биди destiny ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
Одам по улица,коли си возат,сончев ден,една од тие коли ми помина покрај нозе,скина дрво и удри во зграда,го удрило срцето чоекот.Не  ме собра?Шо е тоа?Ако ме собереше,за шо ке бев крив јас,за шо ке беше крив шоферот?Не го нарекувај ‘така требало да биде‘,не го нарекувај ‘судбина‘,како сакаш наречи го,ама не е ни до тебе/мене ни до чоекот.

Токму тоа ми е поентата, баш е до човекот. Го удрило срце - ок, зошто? Има милион причини, ама има причина. Тоа што тебе не те удрил е чиста случајност.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Темно плаво Е36 влезено во Ангро Маркет кај довлеџик, траги од гуми околу 100м, попатно турнат знак, удрена паркирана кола (за малку не влезе во салонот на Шкода) и право во супермаркетот...повредени нема, колата салам удрена. Не успеав да сликам, вриеше полиција
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
машала муабет се утепало тука за појасот... предлагам да се овори нова тема со се сите постови за појасот, пошто има барем 7-8 страни искуцани во оваа тема... а не е соодветно место башка се извлече и растегна темава беспотребно у правец кој е оддаечување од насловот....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Марко-бмв мислам беше и ако добро се сеќавам поради неносењето каиш извади жива глава при несреќата.

Едит:

А зошто мислиш дека било подобро што не си бил врзан ?

Да бев врзан плехот од горе главата ќе ми ја смачкал.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одам по улица,коли си возат,сончев ден,една од тие коли ми помина покрај нозе,скина дрво и удри во зграда,го удрило срцето чоекот.Не  ме собра?Шо е тоа?Ако ме собереше,за шо ке бев крив јас,за шо ке беше крив шоферот?Не го нарекувај ‘така требало да биде‘,не го нарекувај ‘судбина‘,како сакаш наречи го,ама не е ни до тебе/мене ни до чоекот.

тоа што понекогаш може друг да ти ја скрои судбината не значи дека секогаш друг ти ја крои судбината.

И доста со овие поединечни инциденти и анегдоти „јас еднаш ова, другарчето еднаш она“, „личното искуство трт искуството на баџанакот прт“. Тие прикаски апсолутно ништо не значат. Тетка весна треба ли да скока од авион без падобран затоа што некогаш и се десило да преживее пад од стратосфера??

Отсутен MecheTo

• Легенда
Муабетот не беше дали сами си ја кроиме или друг ни ја крои судбината,туку дали се нарекува судбина или шо е тоа судбина.
А ако тебе ти пречат примери и искуства,тогаш линкај си како и до сега.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
(Чисто да се дообјаснам: атеист сум, не верувам во судбина, карма, вуду, реинкарнација и остали религиозно-спиритуални убедувања, доктрини итн..)

Ова кажува многу и сеа како јас да изреагирам на твојот атеизам,дека е глуп и досаден и што ја знам што,како што ти тоа го направи за судбината која јас ја спомнав.?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
така, така.... крстот на ретровизор, богородица на дупките за ваздух, појасот позади седиште за да не титка и како било пишано - така.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk

Ова кажува многу и сеа како јас да изреагирам на твојот атеизам,дека е глуп и досаден и што ја знам што,како што ти тоа го направи за судбината која јас ја спомнав.?

Едон, брат, јас не се огласив кон никого, и искрено на никого конкретно не му пишував, туку пишував кон сите. Извини ако сум те навредил.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100
Not a valid youtube URLNot a valid youtube URL