Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3885957 пати)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Не знам каде го прочита тоа во моите постови. Како што гледам пак ќе се расправаме дали појасот е битна или небитна ствар.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Кој рекол дали е битна или небитна. Само не е побитна од се друго што допринесува безбедност во сообраќајот.

Ако мислиш на еднамината дискусија, која сакаше да ја начне спенсер со примерот:
Јас зборев дека ми е сеедно наголеми брзини дали ќе носам појас. Дека јас го вадам на големи брзини. Ај малце разграничетемуабет. Почнав да се осеќам ко да праам муабет со 12 годишни деца.

Отсутен Bojan j

• Сениор
Појасот не допринесува за безбедност во сообраќај туку за твоја лична безбедност и за безбедност на луѓето кои се со тебе во кола.
Безбедноста во сообраќај И на лицата кои биле со него во колата он ја загрозил со тоа што возел малку побрзо од потребното во такви услови на патот.
Лицата кои седеле позади и кои имале повреди САМИТЕ си ја загрозиле безбедноста во сообраќајот зашто колку што знам кај нас уште нема закон дека е обавезно да се носи појас позади (а по мене би требало).
Вие што почнавте прво да зборувате како тој за загрозил безбедноста во сообраќајот, погледнете се во огледало и кажете "Јас не загрозувам безбедност во сообраќај"... ќе се излажете.
Светлата за означување на патарини се многу поефикасни отколку знаците, да речеме се напрегал да гледа напред да не се забие во некоја друга кола и не гледал знаци и барал светла кои МОРАААТ да светат и преку ден и преку ноќ. Тие не светеле.
Значи да сумирам: ДА возел малку побрзо од потребното за тие услови, не го одрекувам тоа, НО светла за означување патарина МОРА да има, а тој во таа конкретна ситуација, не толку искусен како вие што возите преку 20 години, го извлекол подоброто од двете зла.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Абе ако ти е пишано да умреш мислиш еден шугав каиш ќе те спаси.?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Bojan j

• Сениор
Е сега... ако сакаш и тенк вози тогаш.

Отсутен Chlink

• Легенда
Пази:

Никј не вози по правилата. Ќе стави кајш и мисли дека е шумахер во истиот момент, дека се недопирливи, вози како сакат. И поука вадат види овие неноселе кајш мама си ебале. И следен пат кога ќе мисли некој брзо да вози и да лудува што ќе направи? Ќе стави кајш? Не, ќе вози безбедно а кајшот нек си го стави ама нека не го мисли дека е нешто што ќе му дозволи како морон да вози. А безбедност за тие во колата околу тебе е првенствено да возиш внимателно а кајшот после. Пак ќе кажам ако погине некој во кола со тебе и ти си крив за сообраќајката, ќе лежиш затвор без разлика дали носел тој појас.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Искрено кога ќе ми текне да ставам каиш,го ставам само за да не јадам казна.Имам прилично голема доверба во себе и своите возачки и ментални способности(за НЕ правење глупости) за да си возам без каиш.
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Јас зборев дека ми е сеедно наголеми брзини дали ќе носам појас. Дека јас го вадам на големи брзини.

така и децата свои ќе ги учиш?

Искрено кога ќе ми текне да ставам каиш,го ставам само за да не јадам казна.Имам прилично голема доверба во себе и своите возачки и ментални способности(за НЕ правење глупости) за да си возам без каиш.

а што праиме со фактот дека не зависи секогаш се од тебе?

Отсутен Chlink

• Легенда
Што те боли кур за мојте деца тебе?! Ај бркај работа...

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Што те боли кур за мојте деца тебе?! Ај бркај работа...

ова не е одговор на моето прашање. ова личи на одговор на 12 годишник.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk

Отсутен Chlink

• Легенда
Ти си глуп како 9 годишен, не ме замарај.

Отсутен Bojan j

• Сениор
Пази:

Никј не вози по правилата. Ќе стави кајш и мисли дека е шумахер во истиот момент, дека се недопирливи, вози како сакат. И поука вадат види овие неноселе кајш мама си ебале. И следен пат кога ќе мисли некој брзо да вози и да лудува што ќе направи? Ќе стави кајш? Не, ќе вози безбедно а кајшот нек си го стави ама нека не го мисли дека е нешто што ќе му дозволи како морон да вози. А безбедност за тие во колата околу тебе е првенствено да возиш внимателно а кајшот после. Пак ќе кажам ако погине некој во кола со тебе и ти си крив за сообраќајката, ќе лежиш затвор без разлика дали носел тој појас.

те сфаќам тотално, типот не е лудак напротив, од неискуство возел малку побрзо, се фативте ко да возел 200 на саат, возел 100 на магла на автопат, да,требало помалку. Вие тука возите преку 100 на Партизанска.
@Edon, имај во себе, немај во останатите.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Ти си глуп како 9 годишен, не ме замарај.

па, па, па... саде зрели и возрасни изјави.

ова е форум и си праиме муабет. Ако сакаш само да кажуваш, а после да не учестуваш во дебата, отвори си блог. На форум се ОЧЕКУВА тоа што ќего кажеш да биде предмет на дебата. За тоа е форум.

А моето прашање се одговара со просто „да“ или „не“. Што ќе биде?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214