Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3889149 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Има месо на возачко седиште.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Последно од вчера -

Hit and Run у Карпош 4 од страна на 15 годишно пијано ДЕТЕ, значи ДЕТЕ ПИЈАНО!

Возел, незнам што ауто, здраво се забил у на вујко ми колата ( неговата у таа наредна паркирана), онда изгасил светла и бегал едно 200-300 метра, се забил у уште некоја кола пак! И опет дим да ме њама :S
Среќа некој видел таблица, јавиле у полиција го нашле за 3 ипол минути.

Ама сериозно? кој родител дава кола на 15 години??? многу ме интересира? Па уште мочко пијан, па уште ќе бега....еее у наше време немаше ГТА сан андреас па да научиме како да се понашаме

Едит:Зврки сигурно знае нешто, слушнал, може знае нешто повеќе :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
најверојатно ја украл,па сега нема да седне во кола следните 15 години
а ако му дал,пак ќе му даде не е проблемот во детето

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
И после возачка на 16 години??
Mayday we are sinking
What are you thinking about ?

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Тоа е тоа Дејвокер. Имало и ќе има такви пијани дечишта што ќе крадат/зимаат коли и ќе ги возат наоколу. Ај ако може кажи која регистрација и што кола било тоа. Ако е проблем може и во пп. :)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
Не сваќам како може.... Дете 15 години да се опијани... Па на крај краева уште кола да вози... Добро бе има тој родители ? Тие здрави се во мозокот ?

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Јас еднаш, поднапиен, пробав да го возам југото, чисто да видам како ќе возам пијан... И се разбира, на првата кривина удрив во тротоарот, и одма после тоа го паркирав на страна и од тогаш си дадов заклетва дека пијан во кола нема повеќе да влезам.... :)

Сега, форава е што јас пољубив тротоар, а 15 годишњаков, две коли и уште 2*n на квадрат шамари од дома... :) Јбг, кој каква среќа имал.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
Јас еднаш, поднапиен, пробав да го возам југото, чисто да видам како ќе возам пијан... И се разбира, на првата кривина удрив во тротоарот, и одма после тоа го паркирав на страна и од тогаш си дадов заклетва дека пијан во кола нема повеќе да влезам.... :)

Сега, форава е што јас пољубив тротоар, а 15 годишњаков, две коли и уште 2*n на квадрат шамари од дома... :) Јбг, кој каква среќа имал.

Е па и овој така. Е сеа фората е што покрај тротоарите имало коли, па не успеал тротоарот да го пољуби.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521

се надевам ова на полигон си пробувал иначе не си ништо поразличен од овој ретардираниот што се зачукач во коливе погоре

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Детето мислам дека ќе посети некоја устанува за поправка на однесувањето.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Prasanje:

Ako nekoj od sosedna lenta vo vozenje ti preseche pat i go udris od pozadi bidejki ne mozes da dokocis, dali si kriv ili ne si kriv i zosto?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи

и јас пробав вака на моја ептен рана младост но со возачка во раце сепак... не направив никаква беља, но фактот дека грозно се чуствував додека возев и фактот дека не се сеќавав како сум стигнал дома, ме натераа да не седнувам зад волан пивнат воопшто... а плус и задњава деценија и пол сум антиалкохоличар, така да не ме “страши“ тоа дека ке возам пијан... не возам пијан никогаш...

а и самосвеста проработува “скоро“ кај секого кад-тад дека под дејство на алкохол не си за да седнеш зад возлан, а уште помалку да го исполиш чуството на јунаштво дека моеш да направиш што сакаш и дека си бог и батина додека возиш пијан... мало сутра...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
  • ? ? ?
Да не се праам поштен, и ја сум крадел коли од дома, а чичко ми ми ја даваше неговата уште во седмо оДеление. Фала богу не направив беља. А и кога земав возачка, пијан едно чудо пати сум возел, и низ Скопје, а богами и надвор од Скопје... ама тоа у времето кога им лепев пестотче на џандариве и пуштаа  ;D И пијан, сполај му, не направив глупост...
После ми дое памет... кога ќе се сетам какви глупости сум правел со кола, денес да начекам некое такво детиште, мислам дека би го врзал за браник и би го „возел“ по Партизанска од крај до крај... младост - лудост...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Prasanje:

Ako nekoj od sosedna lenta vo vozenje ti preseche pat i go udris od pozadi bidejki ne mozes da dokocis, dali si kriv ili ne si kriv i zosto?

Ако го удриш од позади, онда ти би бил крив, пошто (теоретски) би требало да се адаптираш на новонастанатата ситуација. Ако го удриш од страна, тогаш е мач со две оштрици, али би рекол дека он е крив.

Јас така настрадав, поради избегнување на идиот што ми се приклучи од споредна улица, удрив во тој до мене. Идиотот возеше некоја си Навара, со шипки место браници, а ќе го опашав од позади, па ќе бев ја крив. Вака, го удрив тој до мене, и пак бев крив, ама барем пројдов со помала штета :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
E zasto be ja kriiv?! Sho da mu se adaptiram na nova situacija ako nekoj bez signalizacija i bez da pogledne vo retrovizor mu tekne da mi vleze vo lenta?

Znam deka situacijava mnogu se diskutirase koga se nosese Zakonot za bezbednost vo soobrakajot, ali ne znam na kraj sto se odluci.