Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3888882 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Prasanje:

Ako nekoj od sosedna lenta vo vozenje ti preseche pat i go udris od pozadi bidejki ne mozes da dokocis, dali si kriv ili ne si kriv i zosto?
Ако од десно влезе си требал да го пропуштиш, или така нешто. Ова Члинк знае.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Prasanje:

Ako nekoj od sosedna lenta vo vozenje ti preseche pat i go udris od pozadi bidejki ne mozes da dokocis, dali si kriv ili ne si kriv i zosto?
Ако од десно влезе си требал да го пропуштиш, или така нешто. Ова Члинк знае.

Ne zboram za situacija da se priklucuva od druga ulica...tuku se prestrojuva od edna vo druga lenta.
Sekoe sabajle mi se pikaat vaka, pa se mislam dali da gi opalam nekogas.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Prasanje:

Ако го удриш од позади, онда ти би бил крив, пошто (теоретски) би требало да се адаптираш на новонастанатата ситуација. Ако го удриш од страна, тогаш е мач со две оштрици, али би рекол дека он е крив.

Јас така настрадав, поради избегнување на идиот што ми се приклучи од споредна улица, удрив во тој до мене. Идиотот возеше некоја си Навара, со шипки место браници, а ќе го опашав од позади, па ќе бев ја крив. Вака, го удрив тој до мене, и пак бев крив, ама барем пројдов со помала штета :)

како и да е.. заради тоа служат ретровизорите странични кои што пак народов ептен малку ги користи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
E zasto be ja kriiv?! Sho da mu se adaptiram na nova situacija ako nekoj bez signalizacija i bez da pogledne vo retrovizor mu tekne da mi vleze vo lenta?

Znam deka situacijava mnogu se diskutirase koga se nosese Zakonot za bezbednost vo soobrakajot, ali ne znam na kraj sto se odluci.

По некоја логика, ако е со пола возило пред тебе, веројатно ти би бил крив. Не зимај здраво за готово, зборам за логика... А логика и право ретко одат заедно.

Инаку да, комплетно те разбирам за што збориш, и мислам дека нема зашто ти да си крив, пошто ти си во своја лента и си држиш правец на движење. Али свашта постои... Не знам може ќе се разбуди некој од правнициве да не’ просветли малце :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Еднаш на илинденска ми се уфрли еден голф3, а залетан бев на зелен бран, добро што во спротивната лента немаше никој и таму избегав иначе ќе му се насадев одпозади. Ама и јас бев повеќе брз од потребното, ама во секој случај тој не смее во такви макази да влезе

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Ne zboram za situacija da se priklucuva od druga ulica...tuku se prestrojuva od edna vo druga lenta.
Sekoe sabajle mi se pikaat vaka, pa se mislam dali da gi opalam nekogas.

Не ги опалувај, повеќе пари ќе дадеш за трошоци да докажеш дека не си крив и повеќе време ќе изгубиш по судови отколку што ќе си го направиш меракот :)

Иначе зависно од ситуацијата, се гледа брзина на движење, положба на возила, траг на кочење и сл. Сообраќаен вештак ќе каже дали си крив или не, али може да искочи дека не си крив или со некој мал допринос на твоја страна.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Стратро, напрај си го меракот али прво инсталирај камера за да имаш доказ дека ти се убацил без сигнализација.

Отсутен Stratro

• Легенда
Стратро, напрај си го меракот али прво инсталирај камера за да имаш доказ дека ти се убацил без сигнализација.

Kaj be kamera na Jugo? ;D Odma ke mi ja zdiplat.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Not a valid youtube URL

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT

Ја продаде Цаљибрата, или ја мењаше глаа за глаа  ?

;D

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ако е влезен цел во твоја лента ти си крив, без разлика на се. Е само од споредна улица кога ќе ти влезе пред тебе имаш не знам колку метри фора да го мавнеш, ако извози одреден број на метри пред тебе а ти го мавнеш назад пак си крив. Затоа не му давај да вози, само што ќе влезе одма лупај :D :D

Отсутен Stratro

• Легенда

Ја продаде Цаљибрата, или ја мењаше глаа за глаа  ?

;D

Ja menjav ....i doplativ ...Mi nudese i Alfa, ali ja bi ipak Jugo. ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
И после возачка на 16 години??
Mayday we are sinking
What are you thinking about ?

токму ЗАТОА сум за возачка на 16.

Пијан не смее да вози ни на 16, ни на 18 ни на 28 ни на 58.

Али, размисли што е полошо: пијан возач СО дозвола и некакво искуство, или пијан возач БЕЗ дозвола и со никакво искуство?

Лоши се и двете варијанти. Ама која е полоша?

Prasanje:

од која лента? дали дал жмигавец?

иначе, да, крив си. чим не си можел да докочиш и притоа си го удрил од позади значи си возел пребрзо.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
А зошто да застанеме на 16 години? Да полагаат на 11 години?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Бар више кога решиле да гинат, зашто нивните да трошат пари да ги одржуваат до 16, ми се свиѓа предлогов. :)