Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3888402 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Тој шо краде кола од татко нема одговорност.
Точно.
до таткото е ако успее да му ја украде колата
Многу точно.
Тука не е проблем закон, проблем е домашно васпитање.

Тате, може колата, сите другари ќе бидат со кола, прав татко ќе рече "каква кола какве си пичке мајчине".
Премногу точно.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
@Deni .....ги потпишувам сите три одговори.... одличен (5)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?

Тате, може колата, сите другари ќе бидат со кола, прав татко ќе рече "каква кола какве си пичке мајчине".

шо знам дали е баш така...

боље син ми да научи да вози и да вози он, отколку да влезе на сувозачко со бог-те-пита-кого.

Недавање кола не е решение. Ако не вози он, ќе го вози некој друг. А кој е тој друг и како вози - немам поим. Заеби ти тоа.

Боље ќе го научам да вози и ќе му давам кола, отколку да го терам да седнува во туѓа кола.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
абе за нова година нема кола,гони се у три лепе и готово какви ти другари

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
 дете на 18 години и на 16 години не размислува исто и демек он ќе вози само низ мало...? аха да и дека ќе се плескаат ко круши тоа е друго нека праи искуство од 18 до 20 години таман и му треба и готово....не секој лигуш за волан да седне лом ќе биде тоа....

и ај да не биде оф топик вчера имаше фиат уно со некој таксист слупано на раскрсницата кај вили на партизанска во карпош 2 али уното беше сол.....

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
За Нова Година не се стекнува искуство. Поготово после 21часот. Може само да сања за кола.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
дечкоо , . нешо користиш ли ?? ;D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
Јас прочитав во друг медиум ( http://kajgana.com/dvajca-zaginati-vo-soobrakjajki-vo-novogodishnata-nokj) дека возачот бил 21 год со 0,85 промили акохол во крвта. Значи возел легално но џабе тоа кога не размислувал со главата и изигравал мангуп, пијан со кола на нова година, а и веројатно изигравај мангуп пред девојчињата во кола.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498

шо знам дали е баш така...

Недавање кола не е решение. Ако не вози он, ќе го вози некој друг. А кој е тој друг и како вози - немам поим. Заеби ти тоа.

Точно. А може и другар да му даде кола, па пак ти е исто. Треба да сфати дека не треба да седне да вози пијан или да се вози во кола со пијан шофер.

Другарче за први мај имаше сообраќајка, за среќа без повредени. Од тогаш кај и да сме иделе на слава или било што (кај што се пие), си оди со автобус или такси. Добро е што му дојде памет на време.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
бла бла бла бла бла бла,срања се дешаваат.Вака или онака ама се дашаваат.Татко,мајка,дедо баба нема врска,треба самиот возач да мисли на него и на неговите сопатници а и на другите учесници во сообраќајот.
Дали татко му му ја дал колата или ја украдил или ја зел на другарче колата,треба пазење и мислење.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Јас прочитав во друг медиум ( http://kajgana.com/dvajca-zaginati-vo-soobrakjajki-vo-novogodishnata-nokj) дека возачот бил 21 год со 0,85 промили акохол во крвта. Значи возел легално но џабе тоа кога не размислувал со главата и изигравал мангуп, пијан со кола на нова година, а и веројатно изигравај мангуп пред девојчињата во кола.
Бирај едно.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Ако бил 21 година,значи има искуство и ‘дозвола‘ да вози после 11.Е сеа 0.85 е  некоја голема цифра за пијанство,ама некој и трезен е дупло поопасен од некој смртно пијан.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
0,85 е поприлично пијан човек!!! Границата е 0,5. Не ви навлегувал колку е лошо пијаното возење од многу блиски извори... За секој шофер.

Отсутен MecheTo

• Легенда
0.35 промиљи не се премногу.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер