Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4072162 пати)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
Хахаха Томи будала си. Туку не може кај нас вака да исклиза авион на автопат, зашто од страната кај патарината го почнуваат слетувањто, така што не може да напраи over run  на пистата, туку може да ти падне врз кола ако се спушти прерано :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Хахаха Томи будала си. Туку не може кај нас вака да исклиза авион на автопат, зашто од страната кај патарината го почнуваат слетувањто, така што не може да напраи over run  на пистата, туку може да ти падне врз кола ако се спушти прерано :D

Иако повеќето слетувања се на „34“, каде што се поставени уредите за инструментално наведување, кога ветрот дува од север се практикуваат и визуелни слетувања на прагот „16“ (другиот крај). Сепак, од крајот на пистата до патот Скопје-Куманово има речиси еден километар бавчи кои авионот никако нема да ги помине (попрво ќе се распадне).

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
^ Да не работиш ти на аеродром, чим си вака упуќен? :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7624
Иако повеќето слетувања се на „34“, каде што се поставени уредите за инструментално наведување, кога ветрот дува од север се практикуваат и визуелни слетувања на прагот „16“ (другиот крај). Сепак, од крајот на пистата до патот Скопје-Куманово има речиси еден километар бавчи кои авионот никако нема да ги помине (попрво ќе се распадне).

Да бе, сега ми текна... авијација :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7835
^ Да не работиш ти на аеродром, чим си вака упуќен? :)

Па и не мора да работиш на аеродром за да знаеш вакви работи.

Наиме, има еден куп слетувања на Петровец, cockpit view, со целосната процедура, и runway approach како што кажа FilipV  на youtube.

Шега на страна, може и те како да ти пресече пат авион на автопат ако нешто тргне наопаку, со оглед на фактот дека скоро сите полетувања се вршат кон автопатот Куманово-Скопје, а се слетува од кај Велес. 

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Е многу тешка бе..

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Све нека иде у .........

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7624
Влацки твоето да не е ова ?

Отсутен Vlatzki

• Редовен
Не, но криво ми е за Југцето и за сопственикот.. Ни крив ни дужен го папал одпозади.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30715
    • CARclub.mk
Мене ми се деси слична работа на времето кога имавме Југо. Ме опаша Ровер 620 од позади, југото беше бетер од ова набиено.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
Затоа јас моето ќе го фрлам во отпад у најбрз можен рок, му го планирам погребов уште одамна... :) Пошто југото е многу небезбедна и непоуздана кола, освен со рол барови и слични тракатанци... :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Не го фрлај, истите пари што ти ги нудат во отпад јас ќе ти ги дадам, ќе го сокапам убаво па ќе го шитнам. Ем ти не си во минус ем јас 3 саата ќе се забавувам :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55289
  • Махер
Затоа јас моето ќе го фрлам во отпад у најбрз можен рок, му го планирам погребов уште одамна... :) Пошто југото е многу небезбедна и непоуздана кола, освен со рол барови и слични тракатанци... :)
Одлично размислување. Ти посакувам се најдобро. МНОГУ други коли заслужуваат иста судбина.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
Не го фрлај, истите пари што ти ги нудат во отпад јас ќе ти ги дадам, ќе го сокапам убаво па ќе го шитнам. Ем ти не си во минус ем јас 3 саата ќе се забавувам :)

Ќе те имам во предвид. Кога ќе дојде време ќе те барам. :) Ценам кога некој сака да се нафати со реставрирање на вакви стари коли. :) Но сепак мислам дека поправилно би било југото да иде у топилница, него ли некој да загине у него.

Одлично размислување. Ти посакувам се најдобро. МНОГУ други коли заслужуваат иста судбина.

Македонски стандард друже, тоа е тоа.