Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 4213740 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
KaZaN

Лошо се разбравме, јас ништо не тврдам дека сакаш да се збогатиш, дискутираме.

Совет од мое лично искуство не се радувај на туѓо не мислам на дешавката (мислам на некоја превара, најдено или слично).

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1917
кај мене е 30 проценти попуст при регистрација 22 години без прекршок од таков тип. повеќе од 30 проценти мислам дека нема.  

Има, најмногу што можеш да стигнеш е до 35%.

onak
Крив не крив губиш од попустот?

Колега на ново возило после 1 год. не доби попуст при регистрација, втората регистрација смени друга осигурителна компанија?

Кога не си причинител, не губиш ништо.

Значи ако не си крив на пример ако си имал 15% попуст сеа паѓаш на 10%? Не сум ја имал оваа информација

Не ти ни треба, не е точна.

И да смениш компанија, попустот не се губи, тој не го одредуваат комапниите, туку Националното биро за осигурување.
Попустот се губи само кога возилото ќе промени сопственост.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3507
  • Хюндай Тюсон
кај мене е 30 проценти попуст при регистрација 22 години без прекршок од таков тип. повеќе од 30 проценти мислам дека нема. 

onak

Колега на ново возило после 1 год. не доби попуст при регистрација, втората регистрација смени друга осигурителна компанија?

Значи ако не си крив на пример ако си имал 15% попуст сеа паѓаш на 10%? Не сум ја имал оваа информација

И да смениш компанија, попустот не се губи, тој не го одредуваат комапниите, туку Националното биро за осигурување.

Па кај мене мора да е највисока стапка бидејќи 22 години како е на негово име она кога ни набија крило беше прв инцидент воопшто.
ајде некој нека пресмета од 4077+577 а за плаќање 3058 што проценти се

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Како си платив 7к осигурување ко прва регистрација на мое име, за мерак.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4029
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
KaZaN

Лошо се разбравме, јас ништо не тврдам дека сакаш да се збогатиш, дискутираме.

Совет од мое лично искуство не се радувај на туѓо не мислам на дешавката (мислам на некоја превара, најдено или слично).

toa e veke drug muabet. Tuka veke moze da kazam deka i se slagam... ;)

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
денес пред околу 40 мин. кај железничкиот мост у хром типац не видов со што кола беше собрал бандера и им влегол на едни у спална...:/

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396

onak

... i za toa ima finta...mozes da go zadrzis stariot sopstvenik kako dogovarac, a ti kako nov osigurenik ke se vodis ;)

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
денес пред околу 40 мин. кај железничкиот мост у хром типац не видов со што кола беше собрал бандера и им влегол на едни у спална...:/

ова јас го видов во 06 30 сабајле,ама колата не ја видов на типов.имаше полиција и две коли на евн.
бандерата беше скршена на два три дела,деловите расфрлени по патот.а и не се гледаше сабајле темно беше.
баш ме интересира ако има некој слики да стави.
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716

ова јас го видов во 06 30 сабајле,ама колата не ја видов на типов.имаше полиција и две коли на евн.
бандерата беше скршена на два три дела,деловите расфрлени по патот.а и не се гледаше сабајле темно беше.
баш ме интересира ако има некој слики да стави.

јас го видов ова али глупо ми беше да сликам дека само што се десило тоа па ради тоа иначе колата нз што марка беше али знам дека беше истумбана среќа колата на домакините не беше чепната до нејзе паднала....:/

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
http://plusinfo.mk/vest/71142/Jankuloska-imala-soobrakjajka-ne-e-povredena

Вчера го видов прв пат цц то. Црн со затемнети стакла, ротационо измеѓу предна решетка,штета.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578

Вчера го видов прв пат цц то. Црн со затемнети стакла, ротационо измеѓу предна решетка,штета.

ротационо??? сигурен си

Отсутен Bauer

• Редовен

ротационо??? сигурен си

Измеѓу решетката шо светка сино црвено ама ептен профи и дискретно незнам дали и тоа се викарптационо. Јас тој пасат цц шо го видов одеше накај мвр таков беше, дали е сигурно тој, незнам

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239
Така имаат сега новиве пасати што ги земаа сите. Дискретно е и не се гледа. Знам МВР имаат и едно А4 3.0ТДИ со ротационо меѓу решетките. Му се стилив еднаш да го гледам почнав да се вртам околу него па ме опомена еден дечко :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Bauer

• Редовен
Ја па мислев гратис да не им ги дале за јетите  од вв :)