шефе... јас не реков дека се обидувам да заработувам, само сакам колата да ми се напраи како што треба...
прва работа, не е туѓа несреќа... повеќе е ГЛУПОСТ... кога не гледа, несреќа е? јас сум му крив? како можеш да идеш у рикверц, без да провериш дали има некој позади тебе?
друга ствар... имам искуство на таа тема. исплаќаат штета, не дека не... ама ќе ми рачуна амортизација и уште многу други ставки што не ми се мене у прилог. ќе ми ја опраи вратата, со некои 70% од трошоците покриени, другото би требало ја да го сносам...
трета ствар... предлог беше на типот, јас не го терав на ништо. јас одма извадив европски, он го даде овој предлог, јас го прифатив. ништо повеќе.
и последно... тоа што минатиот пат чекав, не беше кривица на сервисот кај што ја носев колата (конкретно у случајов, Са-Тра). беше кривица на самата осигурителна компанија и фактот колку се они заинтересирани и агилни. го чекав типот - записничарот, цела недела да однесе еден ебан извештај и записник у сатра, за сатра да може да ми ја опраи колата. они имаа делови и све живо на лагер, типот од Сава Осигурање дупеше...
и за крај... ти, некој друг, или трет...кој и да е, би гледал да се среди работата ко што треба, за помалце пари. не мора да си солиме памет. и тебе да ти речат, тука ќе ти ја средиме колата за 2000, а на друго место за 5000, а ефектот да е ист... кај би идел?