Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3887251 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Не е исто, да ја имам таа безбедоносна опрема и јас ќе ставам. Тие кајши до сега никого не му наштетиле додека кај обичниве дру е примерот. Башка пишав малку поназад за ова шт го збориш. И немораш толку иронично да оговараш, мангуп си ти и вака ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Има обратни примери колку сакаш. Пример каде излетуваат луѓе од кола и само они остануваат живи другите со појас мртви и обратно. Има случки каде без појас лесно го вадат од кола сеуште жив а со појас им умираат неможејки ради појасот да ги извадат, а има и обратни. Има случаеви каде кајшот цравата буквално ти ги кине а има и обратни. Јас избрав од некои мои искуства да не ставам кајш.

Тоа де. Тајна се?

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
Мора да се луди возачите vo WRC и WTCC трките што ставаат појаси, па дури во четири точки.
+1

Отсутен Chlink

• Легенда
@Deni
Моето лично да, не би сакал да зборам. Но каде сум присуствувал на други несреќи се случувало горе наведеното. Знам дека ти стално ме прашуваш, утре на пиво ќе ти кажам.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Реков јас ист. При брзини под 100 се носи кајш, јас без прпусти носам. Ама кога ќе почнам да возам на автопат над 120 го вадам. Моето искуство и мислење ми е дека имам повеќе шанси така. И крај.

Да те прашам: возиш 120+ по автопат и пред тебе се дешава ненадејна ситуација и има ризик од судар. Дали ќе:

1. нагазиш на кочница
2. ќе шибаш и даље со 120+

1 или 2

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
3. Ке свртиш нагло со воланот лево или десно ?  :D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
2 + стискам уште гас за да ги избегнам..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
И како за беља ти се кине ребраст каиш  ;D

Отсутен Chlink

• Легенда
Реков јас ист. При брзини под 100 се носи кајш, јас без прпусти носам. Ама кога ќе почнам да возам на автопат над 120 го вадам. Моето искуство и мислење ми е дека имам повеќе шанси така. И крај.

Да те прашам: возиш 120+ по автопат и пред тебе се дешава ненадејна ситуација и има ризик од судар. Дали ќе:

1. нагазиш на кочница
2. ќе шибаш и даље со 120+

1 или 2

Зависи од ситуацијата. Што ти искача, кај ти искача, како ти искача. Дај повеќе инфрмации.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
да не беше трагично ќе беше смешно

идам да ја апдејтам онаа мојана листа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Зависи од ситуацијата. Што ти искача, кај ти искача, како ти искача. Дај повеќе инфрмации.

Ти искача кобасица, и?

Отсутен Chlink

• Легенда
Ајде продужи. Да не испадне сега со факти дека ти си смешен а и трагичен. Твојата листа е комедична исто така, за комплекси лечење.

Отсутен Chlink

• Легенда

Ти искача кобасица, и?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Пази к*р да не ти искочи :D :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Ајде продужи. Да не испадне сега со факти дека ти си смешен а и трагичен. Твојата листа е комедична исто така, за комплекси лечење.

како сакаш