Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3887561 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Што значи тоа? Што треба мене да ми значи?

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Се спасивме од ситуација со 230 у цистерна која идеше со 70 на саат да извадиме редизајн на ГТ86, навреме реакција, мада ја ќе идев од десно.

Значи, имаме

премиса: се извадивме од заебана ситуација на 230
заклучок: подобро да не се врзува појас при брзини над 120

тоа е линијата на заклучување? добро разбирам?

иначе, не знам што ми ја крева повеќе косата на галвава: тоа што некој пишува вакви глупости или фактот што само се бунам?

Линијата на заклучување е следнава:

1. Филип е реинкарнација на Мајка Тереза, кога ќе види мушичка на пат прикочува за да не ја утепа (додуша и така над 65 не вози)
2. Ужасно му смета тоа што другите си го живеат своето на свој начин кој се коси со неговите постулати  (според мене само теоретски) кои ревносно ги брани на разни форуми и тн.
3. Секој кој има мислење различно од неговото е морон кретен и дебил зашто така размислува и треба да се осуди од општеството и да се избегава по секоја цена.

„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5385
Ја незнам уопште што се напињате со муабетиве над 100-120 ако извлечеш жива глава од сообраќајка притоа возејќи секојдневно возило е жива среќа и треба да славите втор роденден

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Се спасивме од ситуација со 230 у цистерна која идеше со 70 на саат да извадиме редизајн на ГТ86, навреме реакција, мада ја ќе идев од десно.

Значи, имаме

иначе, не знам што ми ја крева повеќе косата на галвава: тоа што некој пишува вакви глупости или фактот што само се бунам?

1. Филип е реинкарнација на Мајка Тереза, кога ќе види мушичка на пат прикочува за да не ја утепа (додуша и така над 65 не вози)
2. Ужасно му смета тоа што другите си го живеат своето на свој начин кој се коси со неговите постулати  (според мене само теоретски) кои ревносно ги брани на разни форуми и тн.
3. Секој кој има мислење различно од неговото е морон кретен и дебил зашто така размислува и треба да се осуди од општеството и да се избегава по секоја цена.

колку и да е духовито, ова не е одговор на моето прашање!

Што значи тоа? Што треба мене да ми значи?

ова:

1. аргументот кој го приложи за неврзување појас на големи брзини е невалиден (и многу, многу глуп. 7* глуп)
2. врзувај појас секогаш, жифти тебе!

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Он би рекол треба да се обеси.;D
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Chlink

• Легенда

Значи, имаме

Ова ми смета. Затоа се бунам. И притоа нема тронка човечност да се извини за навредите.

Ја незнам уопште што се напињате со муабетиве над 100-120 ако извлечеш жива глава од сообраќајка притоа возејќи секојдневно возило е жива среќа и треба да славите втор роденден

Го делам мислењето...

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Ова ми смета. Затоа се бунам. И притоа нема тронка човечност да се извини за навредите.

Ja не реков дека ТИ како човек си глуп. Реков дека СТАВОТ кој го имаш за неврзување на големи брзини е многу глуп.

Разликувај „кажа глупост“ од „глуп си“. И најјакиот генијалец понекогаш може да одвали или направи глупост, тоа не е ништо чудно и ненормално. Но, сепак, глупоста си е глупост, без оглед кој ја искажува.

Не дозволувај суетата да ти се меша во резонирањето, тоа не е добро.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Абе кој вика не врзувам, јас си верувам дека пружа сигурност појасот, меѓутоа го ценам мислењето на Члинк дека не сака да врзува. Зашто? Негова работа е тоа дали ќе врзе појас или не доволно сме сите тука возрасни да одговараме сами за себе.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Негова работа е тоа дали ќе врзе појас или не доволно сме сите тука возрасни да одговараме сами за себе.

НЕ Е само негова работа!

Доколку се учука со 70 на саат (кочејќи од 120) БЕЗ појас, ќе треба недела дена да го крпат на максилофацијална и ортопедија со мои и твои пари од фонд за здравство. Ќе отсуствува 2 месеци од работа (а ќе јаде и пие!), болничкиот кревет треба некој да го плати, па стрес за најблиските и семејството, па и на нив им опаѓа продуктивноста? И зошто? Пошто он има некоја глупа ИДЕЈА дека е боље да шиба на аутопут неврзан??? Извини, ама не ми се свиѓа кога спонзорирам нечија глупост и инат!

А доколку врзе појас, ќе го оптовари буџетот со една посета на амбуланта и преглед.

Кога се живее во цивилизација и држава, што правиш ТИ на САМИОТ СЕБЕ никако не е само твоја работа!

Отсутен Chlink

• Легенда

Ja не реков дека ТИ како човек си глуп. Реков дека СТАВОТ кој го имаш за неврзување на големи брзини е многу глуп.

Разликувај „кажа глупост“ од „глуп си“. И најјакиот генијалец понекогаш може да одвали или направи глупост, тоа не е ништо чудно и ненормално. Но, сепак, глупоста си е глупост, без оглед кој ја искажува.

Не дозволувај суетата да ти се меша во резонирањето, тоа не е добро.

ХА ха ха ха.

Врати се на постот каде вреѓаш.

За ова другото не ни сакам да коментирам. Уживај си, глеј си здравје. Ако мојте постови ти сметаат игнорирај ги. Поздрав!

Негова работа е тоа дали ќе врзе појас или не доволно сме сите тука возрасни да одговараме сами за себе.

НЕ Е само негова работа!

Доколку се учука со 70 на саат (кочејќи од 120) БЕЗ појас, ќе треба недела дена да го крпат на максилофацијална и ортопедија со мои и твои пари од фонд за здравство. А доколку врзе појас, ќе го оптовари буџетот со една посета на амбуланта и преглед.

Кога се живее во цивилизација и држава, што правиш ТИ на САМИОТ СЕБЕ никако не е само твоја работа!

Иииииииииии!  :D :D :D :D :D

WOW!

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
ФИЛИПв ПРЕТЕРУВАШ друже/

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
катастрофа еј! не ми се верува

за што стигнав воопшто да разговарам и дебатирам! катастрофа

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер

Истото ова го мислев кога правевме муабет за брзините на движење.

Отсутен Chlink

• Легенда
Не се секирај, не сум на твој рачун, да не мислиш навечер пред да спиеш дека ќе ти земам некој денар. :D :D :D

Башка можеш да излезеш надвор и флаери да делиш, може ќе си спасиш некој денар. :D :D

Така е боље, за сандук нема да треба пари да ти дава :D :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?

потсети ме?

Не се секирај, не сум на твој рачун

пошти и ја и ти имаме МК пасош и ја и ти плаќаме даноци - тогаш СИ (и) на мој рачун!

ти посакувам да те одерат џандари за неврзување појас ПРЕД да изгинеш