Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3888782 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Golf Buba? :D

Некој работи не се за заебанција.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7792
Како му успеало задниов дел до тој степен да го уништи?

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Многу лесно, извртување  и со задница у карпа, или што и да било...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
Пред некој ден се манаа форд ескорд и опел омега... Омегата намали, бидејќи имаше легнат полицаец, и овеј со ескордот го мана од назад...
Тоа што беше интересно е дека фордот се му беше искршени хауба, крилата, браникот, фаровите, хладњакот... А омегата само му беше пукнат браникот...
Го мана со 60км/ч... Ова до сега го немам видено, дефинитивно омегата е тенк...

Присутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7118
Да не имал и кука тој со омегата ?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
Многу случки има такви,каде едната кола е многу оштетена а другата ич.Мене ме удрија од назад со Фиат Брава која се направи пепел напред а кај мене немаше ништо.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4087
  • MadaFunker
Голф 1 директно удрен од страна во вратата со Киа Авела со околу 40км/ч = Голфот свиткан како потковица, Киа-та изгребан само браникот. 
New blood of old school

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
Мери Д, родена 1969 година почина во бизарна несреќа во Битола откако ја прегазил нејзиниот автомобил.

Од полицијата информираат дека несреќата се случила околу 17.15 часот на улицата Петко Салевски број 2 кога Мери забележала дека нејзиниот паркиран автомобил БМВ почнал да се движи сам и без контрола.

Таа се обидела да го сопре движењето на автомобилот, но се сопнала од камен, по што возилото ја прегазило, а таа починала на лице место.

Полицијата врши увид на местото на несреќата.

http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/94043-Bitolcanka-pregazena-od-sopstveniot-avtomobil

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Против автомобилот ќе биде поднесена пријава?

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44964
  • Il Moderatore
И против каменот, како соучесник.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tommy

• Легенда
Мери Д, родена 1969 година почина во бизарна несреќа во Битола откако ја прегазил нејзиниот автомобил.

Од полицијата информираат дека несреќата се случила околу 17.15 часот на улицата Петко Салевски број 2 кога Мери забележала дека нејзиниот паркиран автомобил БМВ почнал да се движи сам и без контрола.

Таа се обидела да го сопре движењето на автомобилот, но се сопнала од камен, по што возилото ја прегазило, а таа починала на лице место.

Полицијата врши увид на местото на несреќата.

http://kurir.mk/makedonija/crna-hronika/94043-Bitolcanka-pregazena-od-sopstveniot-avtomobil

Па првиот пат имаше среќа...

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Prica od eden moj kolega za desavka vo Italija.

Vozel u sredna lenta so Clio 2006 okoli 130km/h, koga 70 godisen covek so A5 go udril so brzina od okolu 200km/h spored zapisnik.
Nikoj seriozno pvreden vo soobrakajkata, sreka Clioto krcalo so bagaz pozadi pa go apsorbiral uradot (weird).
Clioto bukvalno poletalo vo vozdux, izleglo od peta brzina u ler i uste rabotel motorot koga zaprela kolata po tumbanjeto.
I bez serizni povredi.

70 godini starka, fura so 200km/h ic ne mu cue.
Kolegava vika sakav da go ubijam od mavanje, sedisteto go otkornal i 3 dena vratot ne mozel i on i sopatnikot da go dvizi od bolka.
Ali posle soobrakajkata nemale galje, dzandarite koga dosle prasale u stil kaj se zrtvite, ovie im rekle "gledate vo niv".

E toa se vika sreka.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Уште двајца го платија данокот во крв на возење БЕЗ ВРЗАН ПОЈАС.

Да биле врзани НЕМАЛЕ да бидат лансирани од возилото и можеби - и само можеби - ќе преживееле.

Еве една од тие со хероинот дешавките :)

http://dnevnik.hr/vijesti/crna-kronika/colak-kriv-za-nesrecu-u-kojoj-je-poginula-djevojka.html

Возачот лансиран, иначе професионален тркач, неврзан, со ситни повреди. Девојката врзана, пепел...
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tommy

• Легенда