Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3427915 пати)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Мене на моторот на нова гума ми се закачи шајка,така ја возев 3 години и со се шајка го продадов :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
Еј ова денеска беше крај....
Си возам низ град, и пред мене излезе пунто1 кое се влечеше со 10км/ч... Се влечев и јас по него (неможев да го претицам, по булеварот тоа, од кај семафоротите горе, до долу пред плоштадот) 1км, ама ми прсна веќе и го претицувам (се пикам во 30цм место), кога го гледам тој во едната рака бурекот, во другата јогуртот, со малото прсте го врти воланот и си легнал на седиште, уште што не заспал...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
Јас штотуку на семафорот пред Соборна црква гледам Мини Купер и Пасат. Ги гледа мкако се спремаат да се тркаат. Се пали зелено и се пуштаат. Тргаат и возат исто, односно исто забрзуваат со тоа што Мини куперот врескаше и со мотор и со гуми а Пасатот не се слушаше воопшто како да беше на струја.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Што боја минито?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3960
Meanwhile  предздграда :D

If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Ќе да било Mini One а не Cooper ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1888
Имам претстава дека кучињата скитници по градов веќе стануваат голема опасност за сообраќајот по улициве.

Пред некое време член од форумов го удрија од позади поради куче скитник. Во вторникот истата ситуација, на бул. Србија излезе куче почаа кочење и настрада една Астра, МЛ ја удри позади.
Вчера седам на тераса, се слушна квичење и паѓање, дечко падна од моторче удирајќи во куче, во К.Вода кај кулите.
Јас стварно сакам животни ама кога само јас имам видено три сообраќајќи за кратко време, колку ли само беља прават тие кучиња низ градов.
Дечково што падна од мотор вчера беше добар, ама некој друг што ке падне поради некое куче може нема да биде така среќен.

Ако на Автопат ти излезе куче, ќе плати нешто Македонија пат, а за низ град што би правеле, дали некој е запознаен?

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
До пред некое време плаќаа, сега има некој муабет дека смениле нешто во правилникот дека не се должни да плаќаат штета.
Јас знам лично другар удри куче со форд Фјужн, партал го напрај Фордот. Мислам дека му платија за штетата.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Мислам дека за кучиња, стока итн.. ДА
Од дупки на патот НЕ

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Македонија пат не плаќа ако удриш куче во Скопје, затоа што не се должни да стават ограда и никој да не поминува на улиците во Скопје :) Како што може да помине човек на сред улица, така може и куче или коњ. За кучињата скитници друг е одговорен, само не верувам дека може да одговара за сообраќајна незгода.

Иначе Македонија пат уште си плаќа штета ако излезе куче на автопат, само малце се во криза, не примиле плата и ќе се преструктуираат па може да не се земат брзо парите. И од дупка на патот може, само треба одма да се застане и да се повика полиција која ќе ја слика дупката. После со вештачење се докажува дека дупката е причина за штетата.

На пример Улици и патишта платија затоа што семафорите не работеле исправно на една раскрсница и се удриле две коли, на двете им било зелено.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Што боја минито?

Бело или крем, не забележав добро, ноќе беше.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Нема лек за кучињата, пробано и џабе е се. Едини начин е како во косово, све да се истребат. Што и не е така убаво. А за дупка плаќаат, само треба да направиш баш како што вика Банзаи, па ако има уште некоја жртва уште полесно е.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Члинк па и низ Косово врие џукели на секој ќош. А како ќе ги истребиш кучињата кога руралцине пак ќе ти исподонесат кучиња од кој знае каде?