Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3883962 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
треба некој пат на некој автобус или камион да му откажат кочниците на такво место... или густа магла да има и поледица по можност...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Несакам да отварам дискусија, се напнавме :D

Ама јас никогаш нема да прифатам човек кој си ја става колата на сред пат и го боли стап да не биде придизвикател на сообраќајна несреќа. Туку предизвикател да биде заебаниот што ќе го чукне. Тоа за мене е косење на логика. Не знам што да кажам. Не наметнувам на никој ништо ама моето мислење и убедување е различно.

да... и мене ме нервираат такви кретенски појави од типот ЈАС СЕ ПАРКИРАВ А ТИ СЕ СНАЃИ КАКО УМЕШ И ЗНАШ... една таква локација е карши тобако 2 во аеродром, кај слаткарницана палма и неколку кафичи има тука... од цел булебвар со 3 ленти 95% идат нака нова железничка, а булеварот се собира во 2 ленти од кои во едната редовно има некој паркиран со 4 жмигавци, додека он ждере туумби и баклави или срка кафица во кафичите, колата му седи и блокира сообраќај максимално... од 3 ленти во 1 иде заради таквите и редовно е гужва и застој на сообраќај...

а пизда му матер, не сум видел полиција да пишува казни тука... само треба да застанат и да се изнапишат казни за цел живот...

Казните би ги поштувал максимално, никогаш не би се љутел на казна или неби пцуел и колнел полицаец што ќе ми напише. Сакам ред и поштување, така сум појак АМА она болдираноно ме јебе у мозак.

и мене тоа ме јебе у мозок... а проаѓам тука некогаш и по 20 пати на ден и постојано е истата песна... многу ретко се дешава да биде празно... еве денес се деси, пошто лугево се разбегаа кој каде, па изгледа има помалку јадачи на еклери во палма... ама само еднаш.. или се 10 коли или е 1, како и да е блокирано е...

а полиција ја нема д ареди казни... реков, треба само да си седне у лад и да си чека како доаѓаат, да ги лепи со етикети и честитки... еден тако впотег од 10 дена, да видиш како сите ке идат одзади на паркингот... ја луд ли сум што таму паркирам? па  и јас идам “набрзинка“ да апнам колаче и чаша боза ебате...

Абе да е еден пример таков добро е. Многу се! Значи застанува и буквално изнудува казна од мене А може идиотот да отиде на неко кључно место и да среди на два три пути некоја јебара што ја прават македонскиве граѓани ама ги мрзи, кој ќе се расправ, таму се јаки коли, знае врски ќе проработат.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Секогаш нема џандари таму кај што треба, на пример на семафорот мај мавровка.
Па на тој семафор може да се напишат повеќе казни него што хард дисков може да ти запише мегабајти за ист временски период.
Си има две ленти за право и две за лево, е сега јас глупиот си чекам позади 423432та кола (скоро кај саем) и си мрдкам по 10 метра на секое палење на зелено, а паметните од лентава за лево, си продолжуваат право (се бутаат) и се прави гужва. Таа случка постојано се случува и постојано ме нервира, а никогаш немам видено таму џандар да стои и да си застанува коли.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
+1 Игор, кој идиот ја смисли таква раскрсницата

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3852
  • Боинг 747
+1 Игор, кој идиот ја смисли таква раскрсницата
На самата раскрсница си има линија водилка која ти кажува точно кај треба да се движиш а преминувањето на таа линија е исто како на дупла пуна да си поминал, али ај објасни се со народов пошто кај нас сите се знаат :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Линиите не треба да се такви Боки, треба да се поинтензивни и појасни. Тие линии воопшто не се забележуваат кога веќе си дошол на самата раскрсница и гледаш окулу тебе да не те плесне некој.

Отсутен BokiCactusic

• Сениор
  • Пораки: 3852
  • Боинг 747
Линиите не треба да се такви Боки, треба да се поинтензивни и појасни. Тие линии воопшто не се забележуваат кога веќе си дошол на самата раскрсница и гледаш окулу тебе да не те плесне некој.
Убаво си има табла која што е поставена пред самата раскрсница каде што кажува која лента за кој правец , само што фајде нема оправдување, додека беа старите авто школи имаше некој ред сега со приватниве да се чудиш како ги учат да возат :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Не прават разлика линиите, во очите на малоумниот човек. Убаво си е означена раскрсницата, ама џабе е.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
И тоа со таблите е башка муабет. Јас една гуска со Кадетот од дамна ја имам изгребано таму. На враќање од факултет  према мавровка. ем гледа не ја пуштам од лево да ми влезе ем се пика. Кога сум ја загребал.... и не застана. Јас на хромот имав само малку депозит од бела боја а кај нејзе отиде цело крило. Ти тоа во паника сврте на десно таа. Јас немав намера да ја изгребам. Требаше да ја застанам тогаш и да и барам одштета.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
samo kruzni tekovi nadvoznjaci i podvoznjaci se resenie...

Отсутен Igor

• Легенда
Не бе Нуме, решение е само војска со дозвола за пукање во секој момент. Друго ништо за овој гомно народ.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Не бе Нуме, решение е само војска со дозвола за пукање во секој момент. Друго ништо за овој гомно народ.

toa veke e dozvoleno samo na pokulturen nacin, mestenje i zatvor

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Само аутобан е решење ;D

Приметете само дека 130 не е ограничување туку препорака ;D

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
Случајно наидов на еден клип пред малку. Од 2:10 може да се види животинското царство на битпазар. ;D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
samo kruzni tekovi nadvoznjaci i podvoznjaci se resenie...
Свака част.

toa veke e dozvoleno samo na pokulturen nacin, mestenje i zatvor
Свака част.
Само аутобан е решење ;D

Приметете само дека 130 не е ограничување туку препорака ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Свака част.

П.С. сите овие работи се 100% точни. Уствари 109,5% точни. Ко гол со лакт се точни.

Јас многу долго време застапувам дека треба да има ПРЕПОРАЧАНА брзина на патиштата а не ОГРАНИЧЕНА. Исто и за посраните (крв да пљука тој што ги измисли и тој што ги стави кај нас на секој чекор) семафори. Се треба да е решено на друг начин кој овозможува побрз проток, помалку нервоза и рестеретеност во секој поглед. А тоа е Кружен Тек - Подвожњак или Надвожњак. И никако семафор. Тоа јас се ќе испоукинам за деценија до две.