Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3885154 пати)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Тоа е супер! Мене ме радува, осигурителниве компании вака работат само кај нас. На друго место секоја ситница ќе ти извадат за да не платат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Остај ги осигурителните, тие се најпедерските институции на светот. Тука Банзаи треба да скокне у помош ;D Она што сакам да кажам, дека во вакви ситуации, кога има паркирано возило на пат, крив е тој што вози/удира. Овој колку сака да е на сред улица паркиран, крив е за непрописно паркирање, необезбедување на возилото оставено на пат, и шо ти ја знам, предизвикување општа опасност и разни други тракатанци, ама предизвикувач на несреќата е тој што не го видел и се акнал у паркираниот. Најчесто...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
наворучение, ако се удрите у паркирано возило на улица а власникот не е тука, земете докршете му ја колата и џадеее...

опционално, ако е газдата тука згазете го од маање докршете му ја колата и опет џаде....

;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Тројца загинати во три сообраќајки за неколку часа

...........

Како што соопшти МВР, несреќата се случила околу 23 часот и 50 минути меѓу патничко моторно возило „Фолксваген Скутле“ управувано од Т.Б. (34) од Прилеп и товарно возио влекач „Сканија“ со полуприколка управувано од З.Т. (45) од село Врбоец, Крушевско.  

Ај некој поупатен да ме „просветли“ околу возилото во болдираниот текст?
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Шатл. (Транспортер) Бар по моја логика...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Вчера на партизанска кај Симпо... 3-4 коли инволвирани во сообраќајка, ништо сериозно...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Остај ги осигурителните, тие се најпедерските институции на светот. Тука Банзаи треба да скокне у помош ;D Она што сакам да кажам, дека во вакви ситуации, кога има паркирано возило на пат, крив е тој што вози/удира. Овој колку сака да е на сред улица паркиран, крив е за непрописно паркирање, необезбедување на возилото оставено на пат, и шо ти ја знам, предизвикување општа опасност и разни други тракатанци, ама предизвикувач на несреќата е тој што не го видел и се акнал у паркираниот. Најчесто...

се извади на крај што напиша НАЈЧЕСТО... и брат ми и снаа ми, во краток временски интервал, на две тотално различни локации прават сообраќајки така што се паркираат НЕПРОПИСНО, отвараат врата и возилото што проаѓа покрај нив ги мава у врата... снаата ништо не и беше во нејзиниот удес, братот ногата нешто малку... и во двата случаи беа криви и не добиа обештета од осигурителните компании, а тие што удрија си добија...

ајде сега сите да му посакаме едно големо добредојде на ЕВРОПСКИОТ ЗАПИСНИК за сообраќајки... затоа го уведоа...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Chlink

• Легенда
Несакам да отварам дискусија, се напнавме :D

Ама јас никогаш нема да прифатам човек кој си ја става колата на сред пат и го боли стап да не биде придизвикател на сообраќајна несреќа. Туку предизвикател да биде заебаниот што ќе го чукне. Тоа за мене е косење на логика. Не знам што да кажам. Не наметнувам на никој ништо ама моето мислење и убедување е различно.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи

Ама јас никогаш нема да прифатам човек кој си ја става колата на сред пат и го боли стап да не биде придизвикател на сообраќајна несреќа. Туку предизвикател да биде заебаниот што ќе го чукне. Тоа за мене е косење на логика. Не знам што да кажам. Не наметнувам на никој ништо ама моето мислење и убедување е различно.

да... и мене ме нервираат такви кретенски појави од типот ЈАС СЕ ПАРКИРАВ А ТИ СЕ СНАЃИ КАКО УМЕШ И ЗНАШ... една таква локација е карши тобако 2 во аеродром, кај слаткарницана палма и неколку кафичи има тука... од цел булебвар со 3 ленти 95% идат нака нова железничка, а булеварот се собира во 2 ленти од кои во едната редовно има некој паркиран со 4 жмигавци, додека он ждере туумби и баклави или срка кафица во кафичите, колата му седи и блокира сообраќај максимално... од 3 ленти во 1 иде заради таквите и редовно е гужва и застој на сообраќај...

а пизда му матер, не сум видел полиција да пишува казни тука... само треба да застанат и да се изнапишат казни за цел живот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Chlink

• Легенда

да... и мене ме нервираат такви кретенски појави од типот ЈАС СЕ ПАРКИРАВ А ТИ СЕ СНАЃИ КАКО УМЕШ И ЗНАШ... една таква локација е карши тобако 2 во аеродром, кај слаткарницана палма и неколку кафичи има тука... од цел булебвар со 3 ленти 95% идат нака нова железничка, а булеварот се собира во 2 ленти од кои во едната редовно има некој паркиран со 4 жмигавци, додека он ждере туумби и баклави или срка кафица во кафичите, колата му седи и блокира сообраќај максимално... од 3 ленти во 1 иде заради таквите и редовно е гужва и застој на сообраќај...

а пизда му матер, не сум видел полиција да пишува казни тука... само треба да застанат и да се изнапишат казни за цел живот...

Казните би ги поштувал максимално, никогаш не би се љутел на казна или неби пцуел и колнел полицаец што ќе ми напише. Сакам ред и поштување, така сум појак АМА она болдираноно ме јебе у мозак.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи

Казните би ги поштувал максимално, никогаш не би се љутел на казна или неби пцуел и колнел полицаец што ќе ми напише. Сакам ред и поштување, така сум појак АМА она болдираноно ме јебе у мозак.

и мене тоа ме јебе у мозок... а проаѓам тука некогаш и по 20 пати на ден и постојано е истата песна... многу ретко се дешава да биде празно... еве денес се деси, пошто лугево се разбегаа кој каде, па изгледа има помалку јадачи на еклери во палма... ама само еднаш.. или се 10 коли или е 1, како и да е блокирано е...

а полиција ја нема д ареди казни... реков, треба само да си седне у лад и да си чека како доаѓаат, да ги лепи со етикети и честитки... еден тако впотег од 10 дена, да видиш како сите ке идат одзади на паркингот... ја луд ли сум што таму паркирам? па  и јас идам “набрзинка“ да апнам колаче и чаша боза ебате...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
мене ми е ептен шубе да ја оставам така колата на булевар,цело време ќе ја мислам да не ми ја опне некој прописно