Све је уреду
Бато мики низ сито и решето е поминат, недај боже да се случи, после на Симо кажи му да брка судови и адвокати, ја сум ги чешал тие јајца. Примерот со 60 е исто како примерот со 30. Си бладаме и јас и ти, односно неможеме ништ да докажеме. Ако дојдеш ти како авокат и од другата страна еден ист како тебе, нема се така ко нож загреан низ путер да иде.
Еве бато Мики, уште еден случај:
Едносмерната уличка позади машински, што се иде накај мида. Нели искачаш од нејзе и вртиш десно за накај мида, тука првин некој бараки има. Доаѓа паралелно со главната. Јас си вртам лево, мојата лента слободна, арно ама на другата паркирани возила, нормално се дешава друга кола да иде баш од едносмерната и десно да влезе, мора на моја лента да влезе. Се дешава судар, не претерано јак, у другава кола за беља Влатко Морал, мое другарче од деца, уште градинка заедно. Е сега јас не сум крив, доаѓа полиција, на Влатко му викаат. Преземаш оговорност или ќе го тужош ПАРКИРАНИОТ кој е крив за оваа ситуација. Значи крив, а не уште ако го удрат пари да земе. Во ред е, може има начин сега некој, ама едно време немаше. И башка не би требало да има. И во оваа ситуација како крив ако те земе тебе како адвокат ќе биде се супер се додека не види осигурителната компанија за големината на штетата. Ако се работи за огромна сума, ќе земат и они адвокат.
Јас не се сомневам во вашите квалитети ама немој и ти во моето знаење, тешко е кога си оштетен а притоа почињаш од нула со овие работи, а немаш никој што е адвокат или сл.