Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3870036 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Ја викам тие мотори треба да се забранат веќе еднаш конечно.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ја тоа сакав да пишам. Неможе секој човек да купи мотор кој е малтене тркачки, би требало да се има некој посебни дозволи и сл.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
A be..... sudbina
Е судбина кизнае со колку летал...

Ја викам тие мотори треба да се забранат веќе еднаш конечно.
Абе тие нека си возат..Ама а виде полицаец некој што лета со дупло повеќе од дозволеното, треба под итно да му ја поништи возачката за најмалку 2години, и најмалку 500 евра казна...Па после ќе видиме како ќе биди...

Едит:Треба пред да полагаш да испитаат ментална способност на моторџијата тоест да испитаат дали е тачен за таква работа...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Ја тоа сакав да пишам. Неможе секој човек да купи мотор кој е малтене тркачки, би требало да се има некој посебни дозволи и сл.
Така па само дегени ќе возат... Вака бар и некој нормален вози.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Тролач еден :D

Да се има некој пософистицирани тестови и полагања да биде потребно искуство со помали кубикажи и сл.

Неможеш сега ти да полагаш ондека со апенка, да земеш дозвола и да купиш некоја 1000ка што иде триста за 10 сек. Ваљда ме сваќаш сега.

Отсутен Бузуки

• Сениор
+то 70% од возачиве на мотори/скутери немаат дозволи, а и не им се регистрирани, пример јас кој возам 4 години 150ка немам ни паднато, ни манато нешто (недај боже), а братучед ми кој има 30 години, вози 150 3години и има паднато 3 пати, од кои третиот кога падна ногата на 5 места скршена и 1 година во костозглобна Охрид беше, после дома 5 месеци не можеше да потстани, а во меѓувреме му дојде казната која беше 300 евра, и малце беа со што беше казнет поради нарушување на сообраќајот, неположено, не регистриран мотор, не носење кацига, после има манато кола (незнам точно што) и браникот му го искриви, и овеј му ја однесе на мајстор каде му го правеле браникот, па му го фарбале, и плати околу 100 евра за тоа... И енего повторно вози мотори по цели денови...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
+то 70% од возачиве на мотори/скутери немаат дозволи, а и не им се регистрирани, пример јас кој возам 4 години 150ка немам ни паднато, ни манато нешто (недај боже), а братучед ми кој има 30 години, вози 150 3години и има паднато 3 пати, од кои третиот кога падна ногата на 5 места скршена и 1 година во костозглобна Охрид беше, после дома 5 месеци не можеше да потстани, а во меѓувреме му дојде казната која беше 300 евра, и малце беа со што беше казнет поради нарушување на сообраќајот, неположено, не регистриран мотор, не носење кацига, после има манато кола (незнам точно што) и браникот му го искриви, и овеј му ја однесе на мајстор каде му го правеле браникот, па му го фарбале, и плати околу 100 евра за тоа... И енего повторно вози мотори по цели денови...

ponekogas pametot ne stiga so godinite ;D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
Црвена Honda Civic 1.6 VTi за влакно вечерва ќе ми влезеше, од позади до мењач  ;D
Ти љубоморел за бандажите ;D

Тоа Civic- от дефинитивно не кочи саглам.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Бузуки

• Сениор

ponekogas pametot ne stiga so godinite ;D
Абе ако е за тоа има машински факултет завршено, кој е многу тежок...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Сообраќајката се случила на патот Велешта – Струга, кај селото Враништа, кога младиот моторџија удрил директно во трактор, кој доаѓал од спротивен правец.

Абе тие мотори...

А бе тие трактори.......
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Бузуки

• Сениор
Да, да тракторот бил виновникот, кој едвај со 20км/ч возел...Башка и тракторџијата бил тешко повреден, Пак ќе кажам кизнае со колку летал...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
Исто така, под знак прашалник е, дали и колку тракторот бил обележан (доколку се случило навечер), и дали и колку возачот на тракторот сигнализирал дека ќе врти негде.

Не можам ни да избројам колку пати ми се случило, да бидам принуден агресивно да кочам, не од што сум возел брзо, туку поради тоа што, у гламна црна ноќ, тракторот нема ни свеќа да го обележи, или поради тоа што му текнало на трактористот у 90ти минут да си сврти преку лента, без било какво сигнализирање, или бар у најмала рака да погледне дали има некој позади него, а си тргнал да го поминеш...

Најискрено, мрзам трактори, особено на патишта каде што стваааааарно нема место за нив...

Ова ни под разно не значи дека ја отфрлам можноста моторџијата да возел пребрзо и/или несоодветно. И тие не ги сакам нешто многу многу...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Бузуки

• Сениор
И јас ги мразам... Кога ќе ја симнеш стража пред гостивар има рамно и таму пред нас имаше трактор (не возеше ни 10) и таткоми фати го претица и кога го претицуваше, тап некои претрча пред нас и не слика...И ок си продолживме, ко вака на 300метри од тука, полиција не запре...Вика сте претицале на полна,  и таткоми му вика не бе, и кога му ја покажува сликата стварно полна, и му ја пиша казната 150 евра... Во меѓувреме помина тој со тракторот, го стопира и него, кога гледа дете од 16години вози, и си заминавме ние незнам точно што направиле тие... И ете сеа заради еден трактор му ја пишаа казната....