Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3876492 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Како сум утепал врапче/ластовичка од ПП накај БТ, убаво си стоеше на оградата покрај патот, но за жал изврши самоубиство
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
What the fuck се пиропатрони?

припатрони има 2 типа... едните се за активирање на аирбегот, а други се за да го активира полнењето на безбедносните ремени во правец на затегање... според тоа што бугар го кажа, дека од седиште ги извадил, ке да се за каишот а не за аирбегот...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
A be nemam AirBag. Toa se od pod sedisteto. Isto taka e nacin da se vidi dali edno polovno vozilo imalo tezok sudar. Grmnatiot piropatron e odlicen pokazatel na toa.

Inaku nemam AIRBAG. Nemam ni ABS ni SRS ni NISTO i si spijam mirno. Nema sto da se zafrne. Stakja na racka pa so specijalna mast ednas godisno se podmackuvaat i vrvat ubavo.

Ne velam deka e loso da se ima AIRBAG ama ako standard doagja e druga prikazna. Mnogu importeri namerno gi naracuvaat kolite taka za da gi prodavaat poskapo. Imase edno vreme nekoj GLUP zakon koj velese polovno vozilo od uvoz mora da ima AIRBAG. Ama mislam otpadna toa (koga uvezuvav nikoj ne me prasa ima li AIRBAG). Im rekov gola e ko ciganka pred zestok sex.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
На кој начин ти се заштити со тоа што ги извади пиропатроните од под седиште?

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
A be ne mi treba toa. Ne daj boze da grmne. I moze da pretegne kais. Vaka barem povnimatelno vozenje i uzivaj. Da vozam nekoja 200KS plus pa da reces ama so 60KS i sporohoden motor mislam nekako ne ide.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
абе ти може ќе возиш прописно,ама друг ќе ти влезе јако(скраја да е,али јебига)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
A be ne mi treba toa. Ne daj boze da grmne. I moze da pretegne kais. Vaka barem povnimatelno vozenje i uzivaj. Da vozam nekoja 200KS plus pa da reces ama so 60KS i sporohoden motor mislam nekako ne ide.
Лоша ти е математиката!

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
Човечки живот нема цена, ако треба и 1500 евра нека е airbag ако имам ќе доплатам...мислам, возев Тико и секогаш ми беше страв да не ми се улета некоја будала во кибритон...

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
So vnimatelno vozenje mozes da izbegnes nezgoda. Na vreme saka reagiranje.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Ти колку сакаш внимателно вози, ако другиот вози невнимателно ти моеш да бидеш највнимателен возач во свет, ама ќе го земеш на усни немиен.

Тоа што си ги извадил/онеспособил ербеговите ти е монументално глупава работа. Али секој со својот памет.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Ни прави Бугар филмови. Гарант не онеспособил ништо.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Ne sum izvadil tuku gi nemam. Piropatron e druga rabota. Sum vozel Golf bez piropatroni i nisto ne mi stanalo. Sekoj den na pat sum bil so Niva bez nikakvi dodatoci i pak nisto ne sum imal problem. Vozenje i pazenje mu e majkata.

@chilink - nemam AIRBAG.. Piropatronite vo sedistata gi trgnav da ne slucajno grmne nekoj.. Loso moze da bide.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16793
  • Keep it 100

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
@Bugar: Whatever, онеспособување на каиш е исто толку глупаво као онеспособување на ербег. До сега не сум го кажал ова на никого на форумов - ама тоа што си го направил е сериозно, сериозно глупава работа. И уште да ги убедуваш тука луѓево дека е подобро да немаш отколку да имаш ербег..

Ти вози и пази, ама кога ќе те учука некоја пијана будала неочекувано (како на мене што ми се десило), и кога ќе завршите во болница (пу, пу, скраја да е), прашај го зашто не пазел..

Не вреди убедувањето со тебе. Како што реков, секој со својот памет. Ја сакам да имам функционални каиши и сакам да имам ербегови (конкретно, мојата кола има 11) и сакам да имам ABS и контрола на тракција.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Tose zagina a Tuareg ima 300 pati posofisticirani sistemi nego bilo koja druga kola.