Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3884005 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55240
  • Махер
Преден браник се аби обично. Може да почекаш да се направи уште некоја зуцка, па да идеш да го средат комплет. А ако ти е само тоа дупче, треба да го средат со локална метода без проблем. Само третина браник да фарбаш.
« Последно менување: 03 Мај 2012, 09:36:58 am Deni »

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
Филип....

Да одиш кај тој лимар - фарбар накај Бистрица шо е. Одма после знакот за Битола десно му е. Тој мене ми го праеше Лансерот, профи чоек ептен. Ќе ти кажи шо, како.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Преска кај Вурт во Пинтија удриле велосипедист.
Знае некој подетално?

Им подлегнал на повредите ..

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Значи патишатата во македонија се ужас...се враќам од охрид, ѓавато нагоре на ~140 мавам гранка, пред мене кола на ~ кола до

Патиштата ужас, возачите дамбетер.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
Возач загина на патот Велес – Градско

Жител на Градско се враќал дома, излетал од патот и починал на лице место информираа од СВР Велес.

Николче Џамбазов (21) од населба Градско им подлегнал на повредите и починал рано утрово. Сообраќајката се случила во 3 часот на регионалниот пат Велес – Градско, на местото викано Шарен мост, на еден километар пред населбата.

Управувајќи го автомобилот ,,Голф,, со регистарски таблички ВЕ 877 БК, младиот Џамбазов изгубил контрола удрил во бетонски столб од почетокот на мостот и излетал покрај патот. Повредите  кој ги здобил биле фатални, па и покрај тоа што екипата на Итната помош од Велес дошла брзо на местото на настанот, не можела да му помогне.

Екипа на СВР Велес ја истражува сообраќајката по што ќе се  знае зошто и како  дошло до неа. Жителите на Градско објаснуваат дека на ова место, кое е црна точка од регионалниот пат Велес – Градско, имало повеќе сообраќајки со смртни случаи.

http://dnevnik.mk/default.asp?ItemID=93034F89D553AB4B86E67185ED51B34C
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Значи патишатата во македонија се ужас...се враќам од охрид, ѓавато нагоре на ~140 мавам гранка, пред мене кола на ~ кола до

Патиштата ужас, возачите дамбетер.

+1

Возач загина на патот Велес – Градско

Жител на Градско се враќал дома, излетал од патот и починал на лице место информираа од СВР Велес.

Николче Џамбазов (21) од населба Градско им подлегнал на повредите и починал рано утрово. Сообраќајката се случила во 3 часот на регионалниот пат Велес – Градско, на местото викано Шарен мост, на еден километар пред населбата.

Управувајќи го автомобилот ,,Голф,, со регистарски таблички ВЕ 877 БК, младиот Џамбазов изгубил контрола удрил во бетонски столб од почетокот на мостот и излетал покрај патот. Повредите  кој ги здобил биле фатални, па и покрај тоа што екипата на Итната помош од Велес дошла брзо на местото на настанот, не можела да му помогне.

Екипа на СВР Велес ја истражува сообраќајката по што ќе се  знае зошто и како  дошло до неа. Жителите на Градско објаснуваат дека на ова место, кое е црна точка од регионалниот пат Велес – Градско, имало повеќе сообраќајки со смртни случаи.

http://dnevnik.mk/default.asp?ItemID=93034F89D553AB4B86E67185ED51B34C

како по обичај властите ништо нема да сменат иако имало повеке жртви на истото место......

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Шуќуре ги тргнаа ограничувањата за 80кмч, сега да не сакаш да ги вратат!?

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
A sto vrska ima dali ke udris granka so 120, 100 ili 140? Ako ne bile 140 bile 130 ili sto znam kolku. Sepak dupki (bunari) I granki ne treba da ima
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Епа некој мисли дека има, различни сфаќања се во прашање. Да мислеле сите така, ќе ги направеле коливе да развиваат максимум 60 кмч. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
Во Франција видов како совесен возач застана пред падната гранка (таму дрвјата не смее да надвиснуваат на патот, но сепак гранка може да падне) излезе од кола, и ја тргна надвор од пат. Тоа кај нас никој нема никогаш да го направи.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Кај нас енма тоа да го направи зошто следниот што ќе дојде зад него ќе го залепи за асфалт или ќе го лансира во воздух...

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Lousy excuse, бидејќи ќе си застанеш со колата ПРЕД гранката, ќе упалиш 4 жмигавци, ќе излезеш кога ќе биде безбедно и ќе ја тргнеш гранката.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Во Париз ако се обидеш пешки да поминеш улица на пешачки премин каде што нема семафор, ќе бидеш многу мртов во најкраток можен рок. Зошто фино и лепо има да те прибере кола ко да не си уопште таму. Како што и треба.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Париз е друго, ова беше на локален пат према Le Mans :) Традиција и култура.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!