Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3886661 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Ja na takvi so telefoni koi na cista ulica vozat 10-20 (jas vozam 30-40 radi ikonomii), im nastegam svirka od pozadi. Koga bev so Golf 2 ic ne im se mislev tuku direkt im idev vo vrata i so svirka. Begaat i se trgaat. Ednas se sekjavam edna taka zborese i vozese 5 na saat a pozadi nea edno 5-6 koli. Abe maka si nemase.
Iskociv od kola i ona ne trepka. A be da se cudis.

@Tommy bas mu e/i e/ gajle full kaskoto ke i nadoknadi za se :) Ne e strasno toa lugje taka pari praat (kupuva nova kola, ja udira se procenuva totalka itn... ima semi, ama i kompaniive za osiguranje vo zadnje vreme imaat smeneto uslovi ne e vekje kako 2002-3).
Na primer vo Bugarija koga vikas agent za osiguruvanje ti naplakjaat taksa za ogled, koga ja nosis kolata vo nekoj poasalen servis plakjas taksa za priem, kolku vreme ke sedi kolata - si plakjas taksa za prestoj) ako ja pravat so tvoi materijali de... pa vidi dali ti se isplati... Policija koga vikas za zapisnik si naplakja taksa za ogled (zapisnikot e druga prikazna), vo banka koga odis se naplakja taksa za razgleduvanje na dokumenti (na primer za avtokredit), ako koristis Rent-a-kar se plakja taksa za predavanje na vozilo (demek ovlasteno lice vrsi pregled na kolata)... Pa se si ima matematika. Kaj nas za zal seuste nikoj ne go pravi toa. Extra prihodi. Ke izvadat pari za sluzbenicite.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Јас ако сум купил кола, и дал 15-16 000 Е за да ја спакувам да личи, и да ја плеснам заради таква глупост, ја ке изгубам мерак на колата....
Едноставно, знам дека е правена ...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Можеби Крузот не бил крив. Со оглед дека Ибицата вртела према Мајчин Дом, можно е да влегол на црвено а Крузот у лет да го фатил зеленото.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Taka e Tommy ama praat finti de full kasko :) Na primer servisive treba da naplakaat izgleda koga ke primat kola na limariska popravka prestoj na voziloto (od den) plus rabotna raka, plus kompaniite da imaat taksa za ragleduvanje dokumenti :) Taka em ke imaat finta da kazat deka se najeftini em ke mozat da rabotat poefektivno.. I sekako kaskoto ke ja plati cenata na delovite plus rabotnata raka a korisnikot taksata na prestoj ! Ete edna ubava ideja za osiguritelnite kompanii i servisite :)

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2309
Тешка сообраќајна несреќа на автопатот Тетово – Скопје, еден загинат..

Триесет и осумгодишна жена загина, а нејзиниот сопруг и две деца се тешко повредени во тешката сообраќајна несреќа што се случи во петок попладне на автопатот Тетово- Скопје кај бензинската пумпа „Петрол компани".
Како што првично соопшти МВР, до несреќата дошло откако патничко возило марка „ауди А4" со тетовски регистерски таблички излетало од патот.

Возилото го управувал 39 годишниот Ш.Ќ. од тетовското село Палатица. Во несреќата животот го загубила неговата сопруга, а синот и ќерката се потешко повредени
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Eве слика од дешавката

Uploaded with ImageShack.us

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
Само што видов слупано белградско црно 520д Е60 во банкина на долништето кај Хотел Македонија. Возачот и совозачот неповредени воопшто чекаа полиција.Веројатно се имаат залетано убаво а патот таму е цел со бранови.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7791
Ужас ни се патиштата, УЖАС ... срамота е ..

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1465
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Башка и новите не знаат да ги напраат. Земете го асфалтот под касарна илинден у правец на Момин Поток.
Кретени бре, без контрола. Пред комплекс банки го мењаваа. Незнаат ни шахти да нивелираат пред да асфалтираат

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Воопште не се инвестира во патната инфраструктура. Македонија Пат е пред колапс, така да во догледно време нема да има напредок на тоа поле.

Го препорачувам старото златно правило, вози брзо само на познат терен.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
Treba da gi naucis site dupki i posle ke znaes kaj kako da vozis :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
У пичку матер со тие дупки! Еднаш влагам у кривина и со внатрешните тркала удрив во така големка дупка, а бидејќи бев поприлично залетан, ми се поткрена малку и отидов на работ на улицата (засобрав по некое камче песок ;D ). Од тогаш знам дека таму треба малку понадвор да влезам (да ја утнам дупката) и немало проблеми од ист карактер до сега :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Не за џабе Сена ја знаеше патеката во три димензии.