Ja na takvi so telefoni koi na cista ulica vozat 10-20 (jas vozam 30-40 radi ikonomii), im nastegam svirka od pozadi. Koga bev so Golf 2 ic ne im se mislev tuku direkt im idev vo vrata i so svirka. Begaat i se trgaat. Ednas se sekjavam edna taka zborese i vozese 5 na saat a pozadi nea edno 5-6 koli. Abe maka si nemase.
Iskociv od kola i ona ne trepka. A be da se cudis.
@Tommy bas mu e/i e/ gajle full kaskoto ke i nadoknadi za se

Ne e strasno toa lugje taka pari praat (kupuva nova kola, ja udira se procenuva totalka itn... ima semi, ama i kompaniive za osiguranje vo zadnje vreme imaat smeneto uslovi ne e vekje kako 2002-3).
Na primer vo Bugarija koga vikas agent za osiguruvanje ti naplakjaat taksa za ogled, koga ja nosis kolata vo nekoj poasalen servis plakjas taksa za priem, kolku vreme ke sedi kolata - si plakjas taksa za prestoj) ako ja pravat so tvoi materijali de... pa vidi dali ti se isplati... Policija koga vikas za zapisnik si naplakja taksa za ogled (zapisnikot e druga prikazna), vo banka koga odis se naplakja taksa za razgleduvanje na dokumenti (na primer za avtokredit), ako koristis Rent-a-kar se plakja taksa za predavanje na vozilo (demek ovlasteno lice vrsi pregled na kolata)... Pa se si ima matematika. Kaj nas za zal seuste nikoj ne go pravi toa. Extra prihodi. Ke izvadat pari za sluzbenicite.