Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3081962 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
So ti se vika Corsa, go unisti kamionot :o

sala na strana, uste edno horor video, no za nekoe cudo vozacot na corsata preziveal.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
И возачот е жена... и влага на автопат во обратна насока...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Катастрофа...ако преживеала јас би ја остаил да оздрави и би ја осудил на 100 години затвор без право на помилување.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Катастрофа...ако преживеала јас би ја остаил да оздрави и би ја осудил на 100 години затвор без право на помилување.
Ке и го скршам носот, и ќе ја однсеам во Брза да ја средат, и пак ќе и го скршам носот!!!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
Тоа као ја, пред 10 години бев на врата во диско, еден сакаше со штрафцигер да не боцка и го фативме го изтепавме... масакар го направивме ... и по 2 дена од болница пак јаде гомна... и пак тамо идење и тепање... :)))))

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Возење другарчиња ауто и дете претрчува преку улицата. Овој кочи, кочи и застана, а детево испаничи и се сопна -падна. Си го расцепи коленото, дека со кратки било. И искачаат од кола луѓево и им се сипуваат 4рица да ги тепаат, удри мавај по нив. Овие се уплашиле да не сакаат и да им ја украдат колата. Брзо влагаат во кола и викаат другари, вака-и-вака. 20 души се собраа одма. Што да правиме сега? Ај едниот носот пукнат да го однесеме во болница.

Влагаат во болница и внатре мочковците што ги истепаа со детето, ваљда за коленото. Епа ќе ги почекаме надвор, а? Ај терајте вие носот средете го (ништо не му беше само крв малце), а ние ќе ги почекаме надвор... И така. После се вратија во болница уште еднаш.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
Епа така иде тоа :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
Најстрашното нешто досега што ми се има случено со кола беше еден близок судир со канта, на релација Гостивар Тетово...

Се враќав од Македонски Брод, со уште 3-ца во кола, и таман почнав да поминувам еден шлепер, стигнав некаде до половината од камионот, кога излета пластична канта од истиот и падна баш во мојата лента, дали не била прицврстена, неам поим, ама знам дека за тие 2-3 секунди, дур идев накај кантата, оти немаше кочење, возев околу 110, десно од мене шлепер, лево бетонска ограда, стиснав воланот со сета сила, и среќа, празна била пластичната канта, која откако ја удрив одлета на другата страна ...
Откако застанав неколу стотици метри подоле, да ја видам штетата на колата, се изненадив, не успеав да најдам ни гребаница, среќа е и фактот дека Астрата е остра напред, па ја исфрли кантата настрана...

Ми се тресеа нозете едно 5 минути ... Поминав најдобро што можев во таа ситуација ...
Не знам што би се случило да имаше бензин во кантата ...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
Пластична беше кантата...???

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7277
^ Да де, канта за гориво, или туба поточно :P.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
Добро од мека пластика е и амортизирала и затоа не ти направила штета на браникот :)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!

жао ми е за мотористот али добро се лизгаше по автопатот :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
Koga vozev taksi vo rojal so golfot bev zastanat pod nova zeleznicka,i mi doagaat 5 dundinja dali imaa po 17-18 godini i pocnaa da me gnjavat decko te molime aj da ne vozis do novo lisice vo ricer,drugite taksisti ne sakaat da ne zemat deka sme 5 devojcinja i se ubeduvame deka ima policija deka moze da go jadam stapot ali se sozaliv i gi kaciv,vozam nataka i kaj tobako 2 na raskrsnicata gledam mi ide crna kola bez svetla poleka se dvizi vo sprotivna nasoka znaci vo moja lenta i odma mi se svrte film deka moze nekoj se ispukale kolava e polna lesevi pa vozi bez kontrola svasta mi dojde na pamet.Koga gledam se vlecka se vlecka i se kaci na trotoar,zastanav na nekoj 10-20 metra od nea pustiv 4 zmigavci iskociv od kola devojcinjava radoznali trgnaa po mene se doblizuvam do kolata i gledam deka ustvari soobrakajka bilo,prednicata i bese zdrobena.Pritrca uste eden decko ja otvorivme vratata edvaj,gledame soferot se drzi za glava i prska krv na site strani,go izvadivme nekako go potprevme na semafor,za drugi patnici ne mozevme da vidime deka cela kola bese vo cad najverovatno od airbegot nisto ne se gledase dimese cela kola vo megu vreme pritrcaa uste 2-3 decki jas trknav do kola po radio stanica prijaviv da viknat brza pomos i policija,gledam devojcinjava pocnaa da panicat edvaj gi sobrav i gi kaciv vo kola,gi zamoliv deckite da pazat na povredenive i otidov,ne mozev da ostanam mi bese bezveze da ne im se sluci nesto na devojcinjava ipak koga se vo moja kola na moja odgovornost se.Gi odnesov devojcinjava vo novo lisice,na vrakanje vidov deka doslo policija i brza pomos i toa bese toa,vo sekoj slucaj bese jezivo.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Mu bilo zal za devojcinjata.... o more kurodrvec eden ;D